امامت امام صادق

معنی کلمه امامت امام صادق در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] امام صادق (علیه السلام)، ششمین پیشوا از امامان دوازده گانه شیعه است.
امام صادق (علیه السلام)، ششمین پیشوا از امامان دوازده گانه شیعه، در سال۸۳هجری یا سال ۸۰ هجری هفدهم ربیع الأوّل در سپیده دم روز جمعه یا دوشنبه در مدینه دیده به جهان گشود. پدر برزگوارش امام باقر (علیه السلام) و مادرش ام فروه ، بنت قاسم بن محمد بن ابوبکر بود نامش را به سفارش پیامبر اسلام جعفر نهادند کنیه اش ابوعبداللّه یا ابواسماعیل و از القاب بارزش صادق، صابر، فاضل و ظاهر می باشد.
دوران امامت امام صادق
مدت امامت آن حضرت ۳۴ سال بود و ۱۲ سال از عمرش در عصر امامت امام سجاد (علیه السلام) و بعد از آن ۱۹ سال با امام باقر (علیه السلام) سپری شد و ایام امامتش مصادف با خلافت هشام بن عبدالملک ، و ولید بن یزید بن عبدالملک و یزید بن ولید بن عبدالملک و ابراهیم بن ولید و مروان بن محمد ، از خلفای اموی و سفاح و منصور دوانیقی ، از خلفای عباسی بوده است.
شهادت امام صادق
در سال ۱۴۸هجری، ۲۵ ماه شوال یا نیمه ماه در سن ۶۵سالگی به شهادت رسید. سبب شهادتش در اثر سمی بود که منصور به حضرت داد.
وصی امام صادق
...

جملاتی از کاربرد کلمه امامت امام صادق

از سوى ديگر چون پيدايش مذاهب اربعه ، تقريباً معاصر با زمان امامت امام صادق عليهالسّلام هست و اهل تسنن خودشان را در آن زمانها به يكى از آن مذاهب منتسب مى كردند چنانكهامروز نيز چنين است ، شيعيان نيز اسم مذهب خويش را ((جعفرى )) گذاشته و امام صادق عليهالسّلام را به عنوان ((رئيس مذهب )) خود معرفى نمودند.
و اما روايت زيد شحام غير از سند تهذيب به دو سند ديگر روايت شده ، يكى باز درتهذيب است كه شيخ به سند خود آن را از ابن مسكان از زيد شحامنقل كرده كه گفت : با امام صادق (عليه السلام ) نماز خوانديم ، در نمازش سوره(والضحى ) و (الم نشرح ) را خواند. و سند روايت دوم زيد شحام عبارت است از ابنابى عمير از بعضى از راويان شيعه از زيد شحام كه گف ت : به امامت امام صادق نمازخوانديم ، در ركعت اول سوره (والضحى )، و در دومى سوره (الم نشرح ) را خواند.