الکساندروپولیس
معنی کلمه الکساندروپولیس در لغت نامه دهخدا

الکساندروپولیس

معنی کلمه الکساندروپولیس در لغت نامه دهخدا

الکساندروپولیس. [ اَ ل ِ رُ پ ُ ] ( اِخ ) نام قدیمی آن ددآگ یا دده آگاچ شهر و بندر یونان در دریای اژه درمصب ماریتزا. سکنه آن 16600 تن است. در ایران باستان ( ص 283 ) چنین آمده : الکساندروپولیس نام شهری است نزدیک نسا که اسکندر آنرا بنام خود نامید - انتهی.

معنی کلمه الکساندروپولیس در فرهنگ فارسی

نام قدیمی آن دد آگ یا دده آگاچ شهر و بندر یونان در دریای اژه در مصب ماریتز .

معنی کلمه الکساندروپولیس در دانشنامه عمومی

شهر الکساندروپولیس در استان مقدونیه شرقی و تراکیه در کشور یونان واقع شده است که دارای جمعیت ۵۵٬۱۸۳ نفر می باشد.

معنی کلمه الکساندروپولیس در دانشنامه آزاد فارسی

اَلِکْسانْدْروپولیس (Alexandroupolis)
(به ترکی: دِدِه آغاچ) شهر اَلِکْسانْدْر (اسکندر). بندری در غرب تراکیه در شمال شرقی یونان، و مرکز ایالت اِوروس. ۳۴,۵۰۰ نفر جمعیت دارد. کنار دریای اژه، و نزدیک مرز ترکیه، به فاصلۀ ۱۰۵کیلومتری جنوب غربی اِدِرْنِه واقع شده است. گندم، ذرت، گل آفتابگردان، بذر کنجد، لیگنیت و نیز دام از صادرات عمدۀ آن است. کود شیمیایی، زغال سنگ، شکر و مصنوعات به آن جا وارد می شود. اَلِکْساندروپولیس، شهری تفریحی با صنعت پررونق گردشگری است و دارای ارتباط هوایی با آتن و مقر اسقف ارتدوکس یونانی است. تا ۱۹۱۹ آن را دده آغاچ می خواندند. سپس به یاد اَلِکْسانْدْر، پادشاه یونان، نامش تغییر کرد، و درخلال جنگ جهانی اول به اشغال بلغارستان درآمد و در ۱۹۱۹ به یونان بازگردانده شد. این بندر در جنگ جهانی دوم، خسارت بسیار دید و با کمک امریکا مجدداً ساخته شد.

جملاتی از کاربرد کلمه الکساندروپولیس

این جنگل در شمال شرقی یونان، در شمال شرقی الکساندروپولیس در نزدیکی مرز ترکیه، جایی که انتهای شرقی رشته‌کوه‌های ردوپه و عمدتاً خالی از سکنه و دست نخورده‌است. این منطقه یکی از تپه‌های نورد پوشیده از درخت به نام تپه‌های اوروس است که ارتفاع آن تا حدود ۸۰۰ متر (۲٬۶۰۰ فوت) است اما بدون هیچ قله مرتفعی ندارد. منطقه حفاظت شده مساحتی به وسعت ۷٬۲۹۰ هکتار (۱۸٬۰۰۰ جریب فرنگی) دارد که توسط یک منطقه حائل به ۲۸٬۰۰۰ هکتار (۶۹٬۰۰۰ جریب فرنگی) احاطه شده‌است. سنگ‌های زیرین آذرین هستند، برخی قلیایی و برخی دیگر اسیدی هستند. بیشتر منطقه جنگلی است، اما برخی جاها از بوته زارها، علفزارها تشکیل شده‌است. درختان جنگل عمدتاً از بلوط و کاج هستند و برخی از مناطق جنگلی اولیه و مناطق دیگر رشد ثانویه دارند.
دریای تراکیه بخشی از آب‌های دریای مدیترانه در شمالی‌ترین بخش از دریای اژه است که در شمال خود با یونان و در شمال‌شرقی با ترکیه (تراکیهٔ باستان) هم‌مرز است. سه جزیرهٔ بزرگ در این دریا واقع شده‌اند که دو جزیرهٔ تاسوس و ساموتراکی متعلق به یونان و جزیرهٔ ایمروز در شرق آن متعلق به ترکیه‌است. بنادر الکساندروپولیس و کاوالا از مهمترین بندرهای دریای تراکیه هستند و کشتی‌ها و قایق‌های باله‌دار منطقه‌ای از هرکدام آنها به جزایر مرکزی و شمالی یونان رفت‌وآمد می‌کنند.
این جاده که از شهر کلایپدا (لیتوانی) شروع شده، در شهر الکساندروپولیس (یونان) به پایان می‌رسد و ۲۳۱۵ کیلومتر مسافت دارد.