المدینه

معنی کلمه المدینه در لغت نامه دهخدا

( المدینة ) المدینة. [ اَ م َ ن َ ] ( اِخ ) رجوع به مدینه شود.

معنی کلمه المدینه در دانشنامه اسلامی

[ویکی الکتاب] ریشه کلمه:
مدن (۲۷ بار)
شهر. مدون به معنی اقامت است «مَدَنَ بِالْمَکانِ و مُدوناً: اَقامَ» ظاهرا شهر را از آن مدینه گویند که مردم در آن اقامت دارند اما تمدن که به معنی خروج از جهل و دخول به راه انسانیت و ترقی است ظاهرا از معانی مستحدثه است. بعضی مدینه را از «دان» دانسته و میم آن را زاید گرفته‏اند. در نهج البلاغه خطبه:180 آمده «اَیْنَ الَّذینَ... مَدَّنُوا الْمَداِئنَ»کجایند آنها که شهرها بناکردند. مدینه در قرآن گاهی در مطلق شهر بکار رفته مثل . . و گاهی مراد از آن مدینةالرسول است که ابتدا بنام یثرب خوانده می‏شد و پس ازهجرت رسول خدا«صلی الله علیه واله»مدینه خوانده شد . . جمع آن در قرآن فقط مدائن بکار رفته است . «مَدینة» چهارده بار و مدائن سه بار در قرآن مجید آمده است.

جملاتی از کاربرد کلمه المدینه

ارکستر سمفونیک جدید حیفا، که در سال ۱۹۵۰ تأسیس شد، بیش از ۵,۰۰۰ مشترک دارد. در سال ۲۰۰۴، ۴۹,۰۰۰ نفر در کنسرت‌های آن شرکت کردند. سینماتک حیفا، که در سال ۱۹۷۵ تأسیس شد، میزبان جشنواره سالانه بین‌المللی فیلم حیفا در روزهای میانی تعطیلات سوکوت است. حیفا ۲۹ سینما دارد. این شهر یک روزنامه محلی به نام یدیعوت حیفا منتشر می‌کند و ایستگاه رادیویی خود به نام رادیو حیفا را دارد. روزنامه‌های عربی زبان اسرائیلی الاتحاد و المدینه نیز در حیفا مستقر هستند. در دهه ۱۹۹۰، حیفا میزبان جشنواره راک و بلوز حیفا بود که در آن باب دیلن، نیک کیو، بلر و پی جی هاروی حضور داشتند. آخرین جشنواره در سال ۱۹۹۵ با حضور شریل کرو، سوئد و فیث نو مور برگزار شد.
الیاس در سال ۱۹۸۲ در شهر المدینه الجزایر درگذشت.
کاوشی در روستای کارگری دیر المدینه منجر به یکی از مهم‌ترین روایات زندگی اجتماعی مردمان باستان شد و تقریباً دوره‌ای چهارصد ساله را در بر می‌گیرد. هیچ کشف قابل مقایسه‌ای وجود ندارد که امکان مطالعهٔ سازماندهی، تعاملات اجتماعی و شرایط کار و زندگی یک جامعه را به این وسعت فراهم کرده باشد.