العماد

معنی کلمه العماد در دانشنامه اسلامی

[ویکی الکتاب] ریشه کلمه:
عمد (۷ بار)
«عِمَاد» به معنای ستون و جمع آن «عُمُد» (بر وزن شتر) است.

جملاتی از کاربرد کلمه العماد

حوثی‌ها از شیعیان زیدی هستند که از نظر اعتقادی به شیعیان دوزاده امامی در ایران، عراق و لبنان نزدیک هستند، این گروه نام خود را از یکی از رهبران خود بنام بدرالدین الحوثی گرفته‌است و در حال حاضر نیز فرزند این فرد رهبری سیاسی حوثی‌ها را بعهده دارد. زیدی‌ها بیش از هزار سال در یمن قدرت سیاسی را بدست داشتند تا اینکه در کودتای سال ۱۳۴۰ علیه حکومت زیدیه در معرض خطر جدی نابودی قرار گرفتند به‌طوری که بخش زیادی از زیدیان یمن به مذهب سنی گرویدند. بعد از انقلاب اسلامی ایران این اقلیت شیعه در یمن جان گرفت و عصام العماد یکی از مفتیان سابق سنی که به شیعه گرویده، گفته‌است که اگر انقلاب اسلامی ایران نبود مذهب زیدی در یمن از بین می‌رفت.
خانه ملت بتأیید تو مرفوع العماد طارم دولت باقبال تو ممدود الرواق
امین رشید نخله (۱۹۰۱ - ۱۹۷۶) فرزند رشید نخله، شاعر و ادیب لبنانی بود. پس از احمد شوقی، او خود امین نخله را «امیر الشعراء» خواند. از آثار شعری او: «دفتر الغزل (۱۹۵۴)»، «الدیوان الجدید (۱۹۶۲)» و در نثر: «المفکرة الریفیة (۱۹۴۵)» و «ذات العماد (۱۹۵۷)».
و نيز اخبارى ديگر از طرق شيعه و اهل سنت آمده كه بيانگر وضع باغى است كه در اينقوم بوده و مردى به نام (شداد) پادشاه آنان آن را پديد آورده بودند و اين رواياتهمان است كه در تفسير آيه شريفه (ارم ذات العماد التى لم يخلق مثلها فى البلاد)وارد شده و به زودى در تفسير سوره فجر درباره بى اعتبار بودن آن روايات بحثخواهيم كرد. ان شاء اللّه تعالى .