الشریعه

الشریعه

معنی کلمه الشریعه در دانشنامه عمومی

الشریعه ( به عربی: الشریعة ) یک پیست اسکی در الجزایر است که در استان البلیده واقع شده است.

معنی کلمه الشریعه در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] الشریعه (کتاب). کتاب الشریعة یکی از کتابهای حدیثی اهل سنت، نوشته امام ابی بکر محمد بن حسین آجری (۲۸۰-۳۶۰ ق) است.
این کتاب با تحقیق ولید بن محمد بن نبیه سیف الناصر، همراه با مقدمه و ارجاعات شیخ عبد القادر الارنوءوط و عاصم بن عبداللّه القریوی در موءسسه قرطبه در سال ۱۴۱۷ ق در مکه مکرمه به چاپ رسیده است. کتاب مجموعه ۲۱۲۹ روایت را در خود جای داده و در موضوعات مختلف، از مباحث اعتقادی گرفته تا مباحث مربوط به خلفا و فضایل صحابه، روایاتی را گرد آورده است. هدف از این نوشته، ضمن معرفی اجمالی موءلّف و کتاب، پرداختن به مطالب مربوط به اهل بیت پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) در این کتاب است.نویسنده ملقّب به اُجری و منسوب به دَرُبِ الاجُرْ از محلات بغداد است که بسیاری از اهل علم ساکن آن بوده اند؛ امّا برخی گفته اند منسوب به اجر، یعنی همان گِل پخته است. وی قبل از سال ۳۳۰ در بغداد ساکن بوده است و در همان سال جهت زیارت عازم مکه می شود و از خداوند می خواهد که اقامت در مکّه را روزی او کند. وی از آن تاریخ تا سی سال بعد، یعنی تا هنگام وفات خود، در مکّه ساکن می شود. طبق گفته زرکلی، او در کتاب الشریعة از حدود هشتاد نفر از مشایخ، حدیث نقل نموده است. و بسیاری نظیر ابراهیم بن اسماعیل بن جعفر بن محمّد القاضی، ابو جعفر الحسنی المکی، نیز قاضی الحرمین، و احمد بن عبداللّه بن احمد ابو نعیم الاصفهانی الحافظ از او حدیث نقل کرده اند. بسیاری از علما در وصف او مطالبی آورده اند که به پاره ای از آنها اشاره می کنیم.
کلام علما حول نویسنده
خطیب بغدادی: کان ثقة صدوقاً دیّناً و له تصانیف.ابن البنا: کان اماماً ناصحاً و ورعاً صالحاً و کلامه نیّراً واضحاً.ابن خلکان: صنف فی الفقه و الحدیث کثیراً و کان صالحاً عابداً.یاقوت الحموی: الفقیه الشافعی کان ثقة صنف تصانیف کثیرة حدث ببغداد.
عقیده و تالیفات نویسنده
او در روش و عقیده سلفی می اندیشیده است. برخی مذهب فقهی وی را شافعی دانسته اند، دسته ای نیز او را مالکی و برخی دیگر حنبلی شمرده اند.در منابع گوناگون به حدود ۴۳ کتاب از نوشته های اُجُری اشاره شده است. عناوین برخی از آنها به این شرح است:۱. اخلاق حملة القرآن ۲. احکام النساء ۳. اخبار عمر بن عبد العزیز ۴. اخلاق العلماء ۵. ادب النفوس ۶. الاربعین ۷. الامر بلزوم الجماعة ۸. کتاب اهل البر و التقوی ۹. کتاب اوصاف الشیعة.
کتاب الشریعة
...

جملاتی از کاربرد کلمه الشریعه

در سال۱۲۷۲ اسقف استیورت مدرسه را از جلفا به خانهٔ امین الشریعه واقع در شمال نهر فرشادی منتقل کرد. در سال ۱۳۰۱ شمسی اسقف ویلیام جیمسون تامپسون نسبت به ساخت عمارت شبانه‌روزی آن اقدام نمود. مدرسه را با ۲۵محصل غیر ایرانی و داشتن عمارت کوچک کتابخانه و قرائت‌خانه به کار خود ادامه داد وبعدها با توسعه زیر ساختها، ابنیه‌هایی در زمین‌های مدرسه اسقفی یا همان باغ اسقفی ساخته و با ایجاد فضا این مدرسه به صورت شبانه روزی درآمد و تکمیل شد.
آقا پور در سال ۱۳۹۷ برای نخستین بار به اردوی تیم ملی جوانان ایران دعوت شد. سال ۱۳۹۹ نیز تحت سرمربی محمد ناظم الشریعه، به اردوی تیم ملی فوتسال بزرگسالان فراخوانده شد و اکنون او جزو بازیکنان تاثیرگذار ایران به شمار می‌رود.
متون مقدس دروزی شامل قرآن و رسائل حکمت است. دیگر نوشته‌های قدیمی دروزی شامل رسائل الهند (رسائل هند) و دست‌نوشته‌های از دست رفته (یا پنهان شده) مانند المنفرد بذاته و الشریعه الروحانیه و دیگر نوشته‌های تعلیمی و جدلی است.
جماسه عدیات الشریعه (به عربی: جماسة عدیات الشریعة) یک روستا در سوریه است که در ناحیه قلعه المضیق واقع شده‌است. جماسه عدیات الشریعه ۸٬۳۳۷ نفر جمعیت دارد.
ریاحین الشریعه کتابی در شرح حال زنان مسلمان از گذشته تا عصر کنونی است.
سارا خادم‌الشریعه در حمایت و همراهی با خیزش سراسری مردم ایران در ۵ دی ۱۴۰۱ در مسابقات شطرنج سریع قهرمانی جهان در آلماتی در حالی که زیر پرچم جمهوری اسلامی بازی می‌کرد بدون حجاب اجباری در مسابقه حاضر شد. روزنامه ال‌پائیس چاپ مادرید گزارش کرد سارا خادم الشریعه پس از مسابقات قزاقستان به ایران باز نخواهد گشت و احتمالاً در اسپانیا زندگی خواهد کرد. به گفته او حتی مدارک دستگیری‌اش را در تهران آماده کرده بودند. وی با استفاده از قانون ویزای طلایی (خرید ملک به ارزش نیم میلیون یورو) به اسپانیا پناهنده شد و چهارشنبه ۵ بهمن ۱۴۰۱ با پدرو سانچز نخست‌وزیر اسپانیا در مادرید دیدار کرد.
انور مالک با نام واقعی نوار عبدالمالک (به عربی: أنور مالک)؛ (زاده ۱۸ ژوئیه ۱۹۷۲ در شهر الشریعه در ایالت تبسه الجزایر) می‌باشد. وی سابقاً افسر ارتش بود و اکنون نویسنده و روزنامه‌نگار است. انور مالک هم‌اکنون رئیس دیدبان بین‌المللی برای مستند کردن و پیگیری جنایت‌های ایران می‌باشد.
امین بن محمود سرور محلی مصری معروف به امین سرور (درگذشته ۱۹۳۷م) فقیه مصری و از علمای الازهر بود. او استاد در طلیعة الشریعه بود. «حُسن الأثر فی التعریف برجال الأثر» و «مذکرات فی مصطلح الحدیث» دو اثر برجستهٔ اوست.
ریاحین الشریعه نوشته شیخ ذبیح‌الله محلاتی است.
به قطب‌الدین چشتی دو اثر، یکی خلاصه الشریعه و دیگری منهاج‌العارفین، نسبت داده و گفته‌اند که کتاب اخیر را در پانزده سالگی دربارهٔ سیرت خواجگان چشتی نوشته‌است. از این دو کتاب نسخه‌ای به‌دست نیامده، فقط یک نسخه خطی به نام منهاج‌العارفین، از مؤلفی ناشناس، موجود است.