السائل

معنی کلمه السائل در دانشنامه اسلامی

[ویکی الکتاب] معنی مَّیْسُوراً: آسان (فقل لهم قولا میسورا بدین معنی است که با ایشان به نرمی حرف بزن ، سخن درشت و خشن مگو و این سفارش را در جائی دیگر به بیانی دیگر فرموده : و اما السائل فلا تنهر . )
ریشه کلمه:
سئل (۱۲۸ بار)

جملاتی از کاربرد کلمه السائل

اشكال اين توجيه اين است كه گر چه براىاصل فرق وجه صحيحى است ، و ليكن سؤ السائل و مستشكل را قطع نمى كند، زيرا سائل و آنكسى كهاشكال مى كرد دوباره مى پرسد: چرا اصحاب جنت وقتى اعتراف خودشان را به زبان مىآورند اكتفا مى كنند به اعتراف به حقانيت ثوابهايى كه مخصوص خودشان است ، و اماوقتى مى خواهند از كفار اقرار بگيرند از ثواب و عقاب هر دو سؤال مى كنند؟
یکی از مفسران در تفسیر این فرموده ی خداوند «و اما السائل فلاتنهر» گفت: مراد از سائل، خواهان دانش است نه خواهان طعام.
ایها السائل عن قصتنا لو ترانا لم تفرق بیننا
ما المسؤل باعلم من السائل حتی اسأل‌
یا ایها السائل عن اصحابی لو کنت تعنی آخر الصواب
وَ بَشِّرِ الَّذِینَ آمَنُوا أَنَّ لَهُمْ قَدَمَ صِدْقٍ عِنْدَ رَبِّهِمْ. قال محمد بن علی الترمذی: قدم الصدق هو امام الصالحین و الصدیقین و هو الشفیع المطاع و السائل المجاب محمد ص.
در تفسير (مجمع البيان ) از پيغمبر گرامى اسلام (صلى الله عليه و آله و سلم )نقل شده كه فرمود: (اذا سئل السائل فلا تقطعوا عليه مسالته حتى يفرغ منها ثم ردواعليه
86 - فلاح السائل ، سيد بن طاووس ، ناشر دفتر تبليغات اسلامى حوزه علميه قم.
در روايتى كه از پيامبر (صلى اللّه عليه و آله و سلّم )نقل شده مى خوانيم (ان الصدقة تقع فى يد اللهقبل ان تصل الى يد السائل ): (صدقه پيش از آنكه در دست نيازمند قرار بگيرد بهدست خدا مى رسد)!
حدیث رسول اللَّه صلّی اللَّه علیه و آله و سلم «لو صدق السائل ما افلح من ردهم»