ابو حردوب (به عربی: أبو حردوب) یک منطقهٔ مسکونی در سوریه است که در استان دیر الزور واقع شدهاست. ابو حردوب ۸٬۶۵۷ نفر جمعیت دارد.
در ۱۸ اکتبر، حسن الخراط ۴۰ نفر را در محله الشاغور فرماندهی کرد. تعداد زیادی از ساکنان با شور و شوق شورشیان را مورد استقبال قرار دادند و بسیاری از ساکنان آنها را در آغوش گرفتند. مردان الخراط ابتدا کنترل ایستگاه پلیس در محله را بدست آوردند و سپس سربازان حفاظت را خلع سلاح کردند. در آن زمان، رمضان شلاش، رهبر شورشیان در دیر الزور، با حدود ۲۰ تن از جنگجویان عشایری به آنها پیوست.
دیر الزور یکی از اولین شهرهایی بود که تظاهرات بزرگی را شاهد بود. تظاهرات در ۱۵ مارس ۲۰۱۱ در شهر آغاز شد که اولین روز حرکت اعتراضات بود که معترضان خواستار برکناری بشار اسد از قدرت شدند. در ۱۵ آوریل ۲۰۱۱، علیرغم استفاده از گلولههای زنده توسط نیروهای دولتی سوریه و شبه نظامیان حامی آن، تظاهرات بزرگی از ورزشگاه شهر آغاز شد.
و الّذين لا يشهدون الزور و اذا مروا باللغو مروا كراما
ظهرالنور ذوالمنن باشد بطل الزور جان و تن باشد
دبلان (به عربی: دبلان) یک منطقهٔ مسکونی در سوریه است که در استان دیر الزور واقع شدهاست. دبلان ۶٬۱۴۹ نفر جمعیت دارد.
دیرالزور (به عربی: محافظة دیر الزور )، نام استانی در کشور جمهوری عربی سوریه است. استان دیرالزور در مرز سوریه و عراق و در کرانه رود فرات واقع شدهاست.
در ۱۲ اکتبر، نیروهای فرانسوی با حمایت تانکها، توپخانه و پشتیبانی هوایی عملیات گستردهای را به منظور محاصره و دستگیری انقلابیون غوطه در جنگل الزور راهاندازی کردند؛ ولی با کمک گرفتن از واحدهای تک تیرانداز خود نیز موفق به گرفتن شورشیان نشدند؛ زیرا برخی از ساکنان الملیحه از پیش طرح ارتش فرانسه را به شورشیان اطلاع دادند و نیروهای فرانسوی نیز پس از عملیات، روستا را غارت کرده و به آتش کشیدند.
در اوایل سپتامبر ۲۰۱۷، ارتش سوریه با عبور از السخنه به پادگان محاصره شده رسید. کمی پس از آن، محاصره دیر الزور و همچنین محاصره فرودگاه شهر شکسته شد. این شهر تا ۳ نوامبر ۲۰۱۷ بهطور کامل تحت کنترل ارتش سوریه درآمد.
دره پهناوری است که وقتی رود هیرمند از جبال هندوکش به طرف بست فرود میآید، در آن جاری میشود و مجاور سرزمینهای رخج، بست و غور واقع شده است (سیستان افغانستان). در اخبار فتوحات اولیه مسلمین ذکر شده که حوالی آن قلعه کوهی موسوم به جبل الزور است. وجه تسمیه آن نیز این است که در آن کوه بتی بزرگ به نام زور یا زون وجود داشته که به غنیمت فاتحان درآمد. این بت متشکل از طلای خالص و چشمانی از یاقوت بوده است.
با آغاز سال ۲۰۱۴، داعش، الحاق دیرالزور را به آنچه که دولت اسلامی عراق و شام نامیده بود، اعلام کرد و بخشی از نیروهای ارتش سوریه در بخش کوچکی از شهر تحت محاصره باقی ماندند. دیر الزور به مدت بیش از دو سال یکی از معدود سنگرهای دولت سوریه در شرق سوریه بود.