الرئیس

معنی کلمه الرئیس در لغت نامه دهخدا

الرئیس.[ اَرْ رَ ] ( اِخ ) لقب ابوعلی سینا. رجوع به تتمة صوان الحکمة ص 43 و ابوعلی سینا در این لغت نامه شود.

معنی کلمه الرئیس در فرهنگ فارسی

لقب ابو علی سینا

جملاتی از کاربرد کلمه الرئیس

در اواخر سال ۱۳۱۲ مصطفی کمال آتاترک، اولین رئیس‌جمهور ترکیه از رضا شاه برای دیدار از کشورش دعوت نمود. هنگام تنظیم برنامهٔ تشریفات از دولت ایران درخواست می‌شود تا نُت سرود ملی ایران را به ترکیه بفرستند تا هنگام ورود شاه ایران نواخته شود. رضاشاه به شیخ الرئیس افسر، رئیس انجمن ادبی ایران که نایب رئیس مجلس شورای ملی بود، می‌گوید: «بروید یک سرود ملی برای ایران بسازید.»
نام این ایستگاه در تاریخ دهم اردیبهشت ۱۳۹۶ از شیخ الرئیس به ابن سینا تغییر پیدا کرد.
شیخ الرئیس، در سومین مقاله این فن که هشت فعل دارد، دربارهٔ نور و شعاع آن و همین‌طور رنگ و منشأ آن و اینکه آیا نور جسم است یا نه و بررسی آرای مختلف در این زمینه و همین‌طور بررسی آرای گوناگون در مورد دیدن و علل آن و مطالبی چند در حواشی مبحث رؤیت صحبت می‌کند.
در سال ۱۳۱۲ شمسی هنگامی که رضاشاه به دعوت آتاترک قصد سفر به ترکیه را داشت، به انجمن ادبی ایران تکلیف کرد که برای ایران سرودی ملی تهیه نمایند تا در مراسم رسمی نواخته شود. همان روز هیئت رئیسه انجمن ادبی ایران با حضور شیخ الرئیس افسر، ملک الشعرای بهار، شیخ‌الملک اورنگ، مرتضی میرزا قهرمان، بدیع‌الزمان فروزانفر، عبدالرحمن پارسا تویسرکانی، سعید نفیسی و عباس فرات تشکیل جلسه داده و اشعاری در سه قسمت (سه بند) سروده شد که شیخ‌الرئیس افسر سراینده اشعار بند اول سرود شاهنشاهی و بند سوم سرود ملی و عبدالرحمن پارسا تویسرکانی سراینده بند دوم آن سرود پرچم بودند. داوود نجمی‌مقدم نیز آهنگ آن را ساخت.