معنی کلمه الحور العین در دانشنامه اسلامی
از جمله عللی که باعث شد کمال مصطفی پیرامون این کتاب تحقیقی به عمل آورد، نسخه ای از این رساله بوده در، سی و اندی صفحه که از مکتبه تیمورییه در دارالکتب الملکیه المصریه که در حاشیه ی آن بعضی از تفسیرهای لغوی و تعلیقات تاریخی بود و بعضی از مطالب آن وی را به مشقت می انداخت و نیاز به جهد و تلاش زیادی برای درک حقیقتی که مؤلف آن را اراده کرده بود، داشت، لذا تصمیم به تحقیق این کتاب انداخت.
کتاب با مقدمه ای از محمد زاهد کوثری آغاز گردیده که توضیحی درباره مؤلف کتاب و خود کتاب داده است. توضیحاتی که درباره کتاب داده یک کتاب شناسی کامل در مورد کتاب است و خواننده محترم با خواندن آن از محتویات کتاب و موضوعات آن به طور مفصل آگاه خواهد گردید که البته ما به اختصار از مباحث کتاب صحبت کردیم.
سپس مقدمه ای از محقق این کتاب آقای کمال مصطفی آمده که به ذکر اجمالی موضوعات و نسخ خطی کتاب و اعمالی که بر روی کتاب انجام داده، پرداخته است.
از مواردی که آقای کمال مصطفی بر این کتاب همت گمارده اند، این بوده است که بسیاری از اسماء و کلمات بدون اعجام و ابیات شعریه که مؤلف به آنها استشهاد آورده و همچنین اسماء قائلین آنها که تحریف و تصحیف شده بود، ایشان به رفع ابهام از آن نمودند.