البیره
معنی کلمه البیره در لغت نامه دهخدا

البیره

معنی کلمه البیره در لغت نامه دهخدا

( البیرة ) البیرة. [ اِ رَ ] ( اِخ ) و آنرا بلبیره و لبیرة نیز گویند. شهری است بزرگ به اندلس بین آن و قرطبةنود میل است و سرزمین آن نهرها و درختان فراوان دارد.... جمعی از علما بدین ناحیت منسوبند. ( از معجم البلدان ). نامی است که در دوره حکومت اسلامی به خطه طاغرنه واقع در جنوب اندلس داده اند و مرکز آن را رومیان ایلبیریس میگفتند که عبارت از شهر قدیمی «البیره » است سپس این شهر رو به ویرانی گذارد، و غرناطه را مرکز قرار دادند و اسم قدیم را در این خطه محفوظ داشتند. ( از قاموس الاعلام ترکی ). و رجوع به لبیره شود.

معنی کلمه البیره در فرهنگ فارسی

و آنرا بلبیره و لبیره نیز گویند شهری است بزرگ باندلس بین آن و قرطبه نود میل است و سرزمین آن نهر ها و درختان فراوان دارد .

معنی کلمه البیره در دانشنامه عمومی

البیره ( به عربی: البیرة ) یک منطقهٔ مسکونی در کرانه غربی رود اردن است که استان رام الله و البیره قرار دارد.
البیرة ۳۸٬۲۰۲ نفر جمعیت دارد.
معنی کلمه البیره در فرهنگ فارسی

جملاتی از کاربرد کلمه البیره

النبی صالح (عربی: النبی صالح) یک روستای کوچک فلسطینی در کرانه باختری رود اردن است که در استان رام‌الله و البیره و در ۲۰ کیلومتری شمال‌غربی رام‌الله واقع شده‌است. النبی صالح در ۲۰۰۷ میلادی بالغ‌بر ۵۳۴ نفر جمعیت داشته‌است.
پدرش ابی‌مخشی شاعر بود، در روزگار الحَکم رَبَضی پدرش درگذشت. حسانه که هنوز ازدواج نکرده بود، مجبور شد به فرماندار البیره نامه بنویسد و درخواست مستمری (راتِب) کند. به هنگام فرمانروایی عبدالرحمن بن حکم، عامِل البیره جابر بن لَبید بود و حسانه پیش از این ازدواج کرده بود و فرزندانی داشت، اما همسرش درگذشته بود. جابر بن لبید، مستمری او را قطع کرد. سپس حسانه نزد عبدالرحمن بن حکم شکایت برد؛ او جابر را برکنار کرد و مستمری حسانه را بازپرداخت و جاری ساخت. احتمالاً درگذشت حسانه تمیمه در ۸۴۴م / ۲۳۰ق بود.
البیره ۹٬۰۰۰+ نفر جمعیت دارد.
رام‌الله، پایتخت بالفعل دولت فلسطین و مرکز اداری تشکیلات خودگردان فلسطین است که در استان رام‌الله و البیره در کرانه باختری قرار دارد و در نزدیکی مرز اسرائیل و شمال اورشلیم، قرار گرفته است.
از زمان ظهور اسلام در قرن هفتم تا اوایل قرن شانزدهم، نام بحرین به منطقه تاریخی گسترده‌تر بحرین اشاره کرد که از بصره تا تنگه هرمز در امتداد ساحل خلیج فارس امتداد داشت. این اقلیم البیره، یعنی استان بحرین بود و ساکنان عرب این استان فرزندان قبیله عرب بنی عبد القیس بودند.
در کرانه باختری، تنها ۱۳۰۰۰ از ۸۵۰۰۰ متر مربع فاضلاب در پنج تصفیه خانه فاضلاب شهری در الخلیل، جنین، رام‌الله، طولکرم و البیره تصفیه شد.
حسام‌الدین حسین البیری (؟ - ۱۵۱۶م) (حسین بن حسن بن عمر) فقیه شافعی، صوفی، مترجم، ادیب و شاعر عربی شامی بود که به زبان‌های ترکی و فارسی نیز آشنایی داشت و به این دو زبان نیز سُرود. او بخش‌هایی از مثنوی را از فارسی به عربی ترجمه کرد، و همچنین از منطق‌الطیر. «رسالةٌ فی القطب والإمام» از تألیفات اوست. شهرت او برگرفته از البیره، بر کنارهٔ فرات است.