اقدسیه
معنی کلمه اقدسیه در دانشنامه عمومی
این روستا در دهستان چهاردانگه قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن۲۵ نفر ( ۱۰خانوار ) بوده است.
معنی کلمه اقدسیه در دانشنامه آزاد فارسی
محله ای در تهران، در شرق کاخ نیاوران. در قدیم به نام قلعۀ شمال شرقی آن، حصارمُلاّ، خوانده می شد. ظهیرالدولۀ بزرگ اراضی آن جا را خرید و به ناصرالدین شاه قاجار هدیه داد. ناصرالدین شاه در آن جا باغ و عمارتی ییلاقی برای همسر خود، امین اقدس، ساخت و آن جا را اقدسیه نامید. باغ اقدسیه دارای اندرونی، کلاه فرنگی، حوضخانه، باغ میوه، و باغی به نام هزار خیابان بود. در دورۀ رضاشاه، به اردوگاه تابستانی دانشجویان دانشکدۀ افسری اختصاص داده و استخری در آن احداث شد. محمدرضاشاه پهلوی در باغ اقدسیه عمارتی اختصاصی داشت. امروز اقدسیه محله ای مسکونی در مجاورت آجودانیه است و خیابان صنایع نام گرفته است. بخشی از آن لارک نام دارد که از مراکز مهم آن باشگاه سوارکاری است.
جملاتی از کاربرد کلمه اقدسیه
_ برگزاری ورکشاپ در ۱۱ اسفند ماه ۱۳۹۶ در موسسه فرهنگی اکو در اقدسیه تهران
دارآباد، یکی از محلههای شمال شهر تهران است. دارآباد از سوی شمال به ارتفاعات توچال، از جنوب به محلههای آجودانیه و اقدسیه، از سوی شرق به رودخانه دارآباد و محله شهرک نفت (تهران) و از غرب به بازوی توچال و محله نیاوران میرسد. در زمان قاجار آغا محمد خان طایفه لطفعلی خان زند را به باقلا زار تبعید و در حبس نگه داشته بود.
این ایستگاه با ۸ هزار متر مربع زیربنا در عمق ۲۳ متری، دارای ۸ رشته پله برقی و دو دستگاه آسانسور است، همچنین ایستگاه اقدسیه از مسیر ویژه نابینایان و تجهیزات افراد معلول به همراه علائم بساوایی برخوردار است. مجموع هزینه عملیات ساختمانی و تجهیزاتی ایستگاه اقدسیه برابر با ۲۰۲۰ میلیارد ریال است.
این خیابان از چهارراه فرمانیه (تقاطع خیابانهای پاسداران، فرمانیه، نارنجستان هفتم و بوستان) آغاز و تا چهارراه کامرانیه (تقاطع خیابانهای کامرانیه، فرمانیه و بلوار اندرزگو) ادامه دارد؛ سپس یک انشعاب از این خیابان از چهارراه کامرانیه به سوی شمال غرب حرکت میکند و سرانجام به سه راه عمار (تقاطع خیابانهای دزاشیب، عمار و فرمانیه) منتهی میشود. خیابان کامرانیه، خیابان فرمانیه را به دو قسمت شرقی و غربی قسمت میکند. این خیابان از طریق ایستگاه متروی قیطریه و ایستگاه متروی اقدسیه قابل دسترسی است.
شیر و خورشید (هلال احمر کنونی)، فیروزآباد، ولیآباد، تقیآباد، کوی سیزده آبان، کوی اسلام، عباسآباد، اسلامآباد (نظامی)، ظهیرآباد، علایین، آرد ایران، نفرآباد، هاشمآباد، ابن بابویه، بابک، اقدسیه، سرتخت، دیلمان، محلهٔ دولتآباد، نصرآباد، شهرک رضوان، قلعه گبری ،'جوانمرد قصاب'، حمزه آباد، محله ارشاد، محله دیلمان، جاده قم، ۲۴ متری، منصورآباد، سه دخترون، محله استخر و محله شاهعبدالعظیم که مهمترین و مشهورترین محله شهر ری میباشد.
علاوه بر روش پایلوت بالون در گذشته برای تعیین سمت و سرعت باد از رادارهای باد نیز استفاده میشدهاست. در شکلهای ۶ و ۷ تصاویری تاریخی از رادار بادی که در سال ۱۳۴۰ شمسی در ایستگاه هواشناسی مستقر در فرودگاه مهرآباد در حال راه اندازی بوده نشان داده شدهاست. در حال حاضر این رادار به صورت نمایشی در محوطه حیاط مرکز اقیانوسشناسی واقع در اقدسیه تهران قرار دارد. از نظر اصول روشهای محاسباتی به کار گرفته شده در رادار باد همان روشهای بالون پایلوت به کار برده میشدهاست.
پدرش محسن صدرالاشراف هنگام تولد او قاضی عدلیه بود و بعدها در زمان محمدرضا پهلوی به نخستوزیری رسید. تحصیلات ابتدائی و متوسطه را در مدارس اتحادیه، علمیه، ادب، اقدسیه و دارالفنون به پایان رساند و وارد مدرسه حقوق شد. در دوران تحصیل او، دانشگاه تهران تأسیس و مدرسه حقوق به دانشکده حقوق و علوم سیاسی این دانشگاه تبدیل شد. صدر نیز در سال ۱۳۱۴ از نخستین کسانی شد که از دانشگاه تهران دانشنامه لیسانس حقوق دریافت کردند. در همان سال برای ادامه تحصیل به اروپا فرستاده شد.
این خیابان که جهت شمالی-جنوبی دارد، مرز میان منطقههای ۳ و ۴ شهرداری تهران است و شمال آن در منطقه ۱ شهرداری تهران قرار گرفتهاست. خیابان پاسداران در جنوب بزرگراه همت، از خیابان شریعتی در تقاطعی موسوم به «سهراه ضرابخانه» آغاز شده، در میانه راه به «سهراه اختیاریه» و «چهارراه پاسداران» (تقاطع خیابان دولت) رسیده و سپس با گذر از میدان نوبنیاد و پل پاسداران، به منطقه ۱ شهرداری تهران وارد شده و پس از عبور از «چهارراه فرمانیه»، سهراه اقدسیه و بوستان نیاوران، در شمالیترین قسمت خود به میدان نیاوران منتهی میشود.
این خیابان با طول نزدیک به ۹ کیلومتر از سهراه ضرابخانه تا خیابان گل نبی یکطرفه به سمت شمال بوده، سپس تا میدان نوبنیاد دوطرفه میشود. پس از آن از میدان نوبنیاد تا سهراه اقدسیه یکطرفه به سمت جنوب است و در آخر از سه راه اقدسیه تا میدان نیاوران دوطرفه میباشد.
ذره تحصیلات ابتدایی را در مدرسهٔ اقدسیه به پایان رساند و برای گذراندن دورهٔ دبیرستان به مدرسهٔ علوم سیاسی تهران رفت. با پایان این دوره، به همان مدرسهٔ اقدسیه بازگشت و به تدریس زبان و ادبیات پرداخت.