معنی کلمه اقتصادنا در دانشنامه اسلامی
این کتاب پر ارج نخستین اثری است که سیستم اقتصادی اسلام را در طرحی علمی و محقّقانه ارائه کرده و دو بخش است: بخش نخست: در این بخش مکتبهای اقتصادی شرق و غرب را بررسی کرده و به محک نقد روشن بینانه و عالمانه زده و مردود و فاقد ارزش دانسته است. بخش دوّم: طرح تفصیلی سیستم اقتصادی اسلام. این کتاب در سال ۱۳۸۱ ق. به چاپ رسید
[ویکی فقه] اقتصادنا (کتاب). مولف: شهید سید محمد باقر صدر
این کتاب پر ارج نخستین اثری است که سیستم اقتصادی اسلام را در طرحی علمی و محقّقانه ارائه کرده و دو بخش است:
بخش نخست: در این بخش مکتبهای اقتصادی شرق و غرب را بررسی کرده و به محک نقد روشن بینانه و عالمانه زده و مردود و فاقد ارزش دانسته است.
بخش دوّم: طرح تفصیلی سیستم اقتصادی اسلام.
این کتاب در سال ۱۳۸۱ ق. به چاپ رسید
[ویکی شیعه] اقتصادنا (کتاب). اِقْتصادُنا، کتابی از سید محمد باقر صدر در زمینه اقتصاد اسلامی. هدف از نگارش کتاب، بیان مبانی اقتصاد اسلامی و تفاوت آن با دیگر مکاتب بزرگ اقتصادی بوده است. این کتاب نظریه های اقتصادی مارکسیسم و سرمایه داری را معرفی و نقد کرده و سپس مکتب اقتصادی اسلام را ارائه داده است. نظریه منطقة الفراغ، از مهم ترین دیدگاه های شهید صدر در زمینه اقتصاد اسلامی، در این کتاب مطرح شده است. از اقتصادنا، ترجمه هایی به زبان فارسی وجود دارد که کتاب اقتصاد ما ترجمه سیدمحمدمهدی برهانی و سیدابوالقاسم حسینی ژرفا، از جمله آنها است.
سید محمد باقر صدر در ۱۰ اسفند ۱۳۱۳ش ( ۲۵ ذی القعده ۱۳۵۳)، در کاظمین به دنیا آمد و در سال (۱۴۰۰ق/۱۳۵۹ش) به همراه خواهرش بنت الهدی صدر توسط رژیم بعث دستگیر شد و سپس به شهادت رسید. او علاوه بر مرجعیت دینی، مرجعیت سیاسی شیعیان عراق را نیز برعهده داشت و حزب الدعوة الاسلامیة را تأسیس کرد.
سیدمحمدباقر صدر، در دانش هایی چون اصول، فقه، فلسفه سیاست، و معرفت شناسی نظریه های نو ارائه داده است. نظریه های حق الطاعه، منطقة الفراغ و توالد ذاتی معرفت از نظریه های مشهور وی است. کتاب های فلسفتنا، اقتصادنا(کتاب حاضر)، دروسٌ فی علم الاصول (مشهور به حلقات) و الاُسَسُ المنطقیه للاستقراء از مهم ترین آثار اوست.