افضلی
معنی کلمه افضلی در فرهنگ فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه افضلی
گویندگان: علیرضا باشکندی، خسرو شمشیرگران، جواد بازاریان، علی محمد اشکبوس، محمد عبادی، امیر محمد صمصامی، شروین قطعهای، عباس نباتی، بیژن علیمحمدی، اکبر منانی، حمید منوچهری، پرویز ربیعی، ناصر احمدی، بهرام زاهدی، غلامرضا صادقی، شهروز ملک آرایی، جواد پزشکیان، عطاءالله کاملی، منوچهر زندهدل، علی همت مومیوند، کسری کیانی، رضا آفتابی، شهراد بانکی، افشین زینوری، مهین برزویی، زهرا سوهانی، مهرخ افضلی، مریم شیرزاد، الیزا اورامی، افسانه پوستی، زویا خلیل آذر، مریم صفیخانی
بهائیان در فرصتهای مختلف گردهماییهایی در بزرگداشت طاهره برگزار میکنند. از جمله گردهماییهای برگزار شده گردهمایی ۱۸ ژوئیه ۲۰۱۵ میلادی در ویرجینیای آمریکا میباشد. در این گردهمایی که به مناسبت دویستمین سالگرد تولد طاهره برگزار شده بود مهرانگیز کار، کاویان صادق زاده میلانی و نسرین افضلی سخنرانی کردند.
در سال ۲۰۰۷، سازمان ملل متحد جایزه معتبر جمعیت سازمان ملل را به او اعطا کرد. ملک افضلی به طراحی استراتژیهایی برای بهبود روشهای بهداشتی، به ویژه سلامت نوجوانان، بهداشت باروری و تنظیم خانواده کمک کردهاست. وی در زمینه بهداشت باروری، سیاستگذاران و رهبران دینی را در برنامهریزی و اجرای برنامههای بهداشت باروری در ایران مشارکت دادهاست.
هادی غفاری بعدها در خاطراتش گفت؛ گزارش تودهای بودن بهرام افضلی را نزد روحالله خمینی برده بود که سرانجام آن گزارش، اعدام بود.
ناز همالان مکش زان که به هر انجمن از همه در علم و فضل افضلی و اوحدی
بارگاه این مه تر از اهل خبر آباد کن کز ملوک و از سلاطین افضلی و اخبری
در اواخر سال ۱۳۶۱ تا اوایل ۱۳۶۲ حزب توده ایران بهعنوان تنها حزب سیاسی باقیمانده در کشور، از سوی مقامات وقت، متهم به تلاش برای «کودتا» و سپس «جاسوسی به نفع شوروی» شد و طی دو یورش، اعضای رهبری و بسیاری از کادرهای حزب توده دستگیر شدند و به اتهام «کودتا» مورد بازجویی قرار گرفتند. بیش از ۱۰۰۰ تن از اعضا و بسیاری از رهبران این حزب و حدود ۲۰۰ تن از نظامیان (از افسران ارتش، شهربانی و ژاندارمری) به اتهام عضویت در شبکهٔ مخفی افسران، وابسته به حزب توده، دستگیر و محاکمه شدند. افضلی نیز به اتهام عضویت در شبکهٔ مخفی نظامیان حزب توده ایران دستگیر شد و به همراه ۹ نفر دیگر از افسران بلندپایه ارتش در سال ۱۳۶۲ تیرباران شد.
بهرام افضلی (زاده ۱۳۱۷ در قم – درگذشته ۶ اسفند ۱۳۶۲ در تهران) ناخدا یکم نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و فرمانده آن نیرو طی سالهای ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۲ بود. وی یکی از عاملان پیروزی در نبردهای دریایی خلیج فارس در جنگ ایران و عراق بود و در شصت و هفت روز از آغاز جنگ توانست نیروی دریایی عراق را عملاً تا پایان جنگ از صحنه خارج کند. درجه نظامی او در برخی منابع ناخدا و در برخی دیگر دریادار یاد شدهاست. وی به دلیل عضویت در حزب توده اعدام شد.
بخشان دستگاهی است برای تقسیم کردن عملی زاویهها به نسبتهای مورد نیاز، ساختهٔ رز افضلیفر. با این دستگاه برای نخستین بار در جهان تثلیث زاویه و هرگونه تقسیم زاویه یا خواندن تقسیمات آن از روی درجهبندی دستگاه ممکن شد.
بهرام افضلی در سال ۱۳۱۷ در قم متولد شد. پدر او یک روحانی بود. او در سال ۱۳۳۷ به خدمت نیروی دریایی شاهنشانی ایران درآمد و از سوی نیروی دریایی، برای تحصیل به ایتالیا فرستاده شد و در ایتالیا با حزب کمونیست ایتالیا آشنا گردید. افضلی در سال ۱۳۴۱ از آکادمی نیروی دریایی ایتالیا در رشتهٔ مهندسی مکانیک و کشتیسازی فارغالتحصیل شد و در سال ۱۳۵۰، موفق به دریافت مدرک پیاچدی در رشتهٔ طراحی کشتی و زیردریایی از دانشگاه جنوا شد. افضلی با بازگشت به ایران، خدمت خود را در نیروی دریایی شاهنشاهی ایران، بهعنوان مهندس و با درجهٔ ناخدا، ادامه داد.
با تلاش شبانهروزی نا خدا افضلی، کاخ شاه در نوشهر با تمام تأسیسات وسیع آن به این کار اختصاص داده شد. این دانشکده دارای رشتههای مختلف تخصصی دریایی است. به این ترتیب اعزام افسران نیروی دریایی که از سال ۱۳۱۱ تا سال ۱۳۵۷ به آمریکا، انگلستان، آلمان، فرانسه، ایتالیا و ترکیه فرستاده میشدند پایان پذیرفت و ارزی که بابت اعزام آنها (هر دانشجو بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار دلار) هزینه میشد، صرف جویی شد و کشور ایران برای نخستین بار دارای یک دانشکده افسری دریایی گردید.
وی سابقهٔ برنامهریز و دستیاری کارگردان را در کارنامهٔ خود دارد. مهناز افضلی (بازیگر) همسر پورشیرازی است.