اظهار دوستی

معنی کلمه اظهار دوستی در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] انسان به گونه ای آفریده شده است که مجبور است در جمع زندگی کند. زیرا او نیازهای بسیاری دارد. نیازهای جسمانی، نیازهای شناختی، نیازهای عاطفی، نیازهای اجتماعی از مهمترین نیازها می باشند که تنها در زندگی جمعی و داشتن تعامل و روابط اجتماعی میسر است. بنابراین، یکی از ضروریات زندگی داشتن روابط دوستانه و صمیمانه است.
در اسلام روابط انسان ها اعم از رابطه دوستی یا فامیلی باید بر اصول روابط ایمانی باشد. زیرا در روابط ایمانی ضمن اینکه روابط انسانی رعایت می گردد، تعامل انسانی بر اساس آموزه های دینی شکل می گیرد و خوشبختی هر دو جهان را به دنبال دارد.
اصول اسلامی در روابط اجتماعی
۱) ولایت و محبت؛ قرآن همه انسان ها را سفارش به محبت کرده است و بیان کرده است که مردان و زنان مؤمن بعضی از آ ها، اولیاء بعضی دیگر هستند. «وَالْمُؤْمِنُونَ وَالْمُؤْمِنَاتُ بَعْضُهُمْ أَوْلِیاءُ بَعْضٍ...»
توبه/سوره۹، آیه۷۱.
کلمه ابراز در لغت نامه دهخدا به معنای آشکار کردن،اظهار و ظاهر کردن آمده است.
لغت نامه دهخدا، علی اکبر دهخدا، ج۲، ص۲۵۴.
...

جملاتی از کاربرد کلمه اظهار دوستی

با آنکه دشمنی مکن اظهار دوستی گر با تو حال خود کند اظهار اندکی
اول: آنکه کسی چیزی از برای بعضی برادران دینی خود بفرستد به قصد اظهار دوستی و محبت، و تاکید قواعد انس و صحت و هیچ غرض دیگر نداشته باشد و شکی نیست که این هدیه است و حلال است، خواه با آن قصد ثواب اخروی نیز داشته باشد یا نه.
او نیز همچون اسپهبد کارن یکم در آغاز نسبت به سید حسن اظهار دوستی کرد، اما در باطن با مخالفان سید ارتباط داشت.
سردار اشجع در تاریخ ۱۲ دی ۱۲۸۸ به حکومت اصفهان منصوب شد. وی انتصاب خود به حکومت اصفهان را رسماً به کنسول‌های روس و انگلیس در اصفهان اطلاع داد. گراهام کنسول انگلیس، که در ۲۲ ذیحجه با وی ملاقات و مذاکره کرده بود، از عزم جدی او درباره رسیدگی به امنیت در راه ارتباطی اصفهان به بختیاری و اظهار دوستی وی با انگلیسی‌ها خبر داده‌است.
لب بسته ام ز دعوی اخلاص ز آنکه هست اظهار دوستی به زبان نوعی از ریا