اصل مساوات

معنی کلمه اصل مساوات در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] اصل مساوات یکی از اصطلاحات به کار رفته در علم منطق بوده و به معنای تساوی دو شیء مساوی با شیء سوم است.
از قضایای بدیهی، اولیات جلیّ است و اصلِ مساوات از اقسام آن است. معنای اصلِ مساوات این است که هر یک از دو مساوی با مساوی دیگری نیز مساوی است.
مصداق اصل متعارف
برخی دیگر از منطقیان، اصل مساوات را از مصادیق اصل متعارف دانسته و آورده اند که «اصل متعارف»، عبارت از قضیه ای اوّلی است که خود به خود صادق است و عقل بدون برهان، به صدق آن یقین دارد؛ مانند: قضیه «کل بزرگ تر از جزء است» و قضیه «دو شیء مساوی با شیء سوم، با هم مساوی اند». این قضایا را از این لحاظ، اصول متعارف (یا بدیهیات) نامیده اند که ذهن بدون احتیاج به حدوسط، محمول قضیه را برموضوع آن بار می کند. این قضایا اساس علم است.
مستندات مقاله
در تنظیم این مقاله از منابع ذیل استفاده شده است:(۱) صلیبا، جمیل، فرهنگ فلسفی.
...

جملاتی از کاربرد کلمه اصل مساوات

برخی سیاست‌مداران کوشیده‌اند ایدئولوژی‌های جدیدی بر اساس خانهٔ مردم بنا نهند. یوران پرشون در سال ۲۰۰۴ تلاش کرد که مفهوم «خانهٔ سبز مردم» به‌وسیله توسعه پایا را به فضای سیاسی سوئد اضافه کند اما موفق نشد. دموکرات‌های سوئد که حزبی راست‌گرا است، با اشاره به این موضوع که اولین بار و قبل از سخنرانی هانسون، خانهٔ مردم توسط راستگرایانی مانند رودولف شلین استفاده شد، می‌کوشند این مفهوم را از سوسیال دمکرات‌ها «بازپس» گیرند. با این حال، در صورت بازپس‌گیری این مفهوم با توجه به گرایش ضد مهاجرتی دموکرات‌ها، مشخص نیست اصل مساوات ایدئولوژی خانهٔ مردم چگونه در قبال افراد با پیشینهٔ مهاجر اعمال خواهد شد.