اصحاب پیامبر

معنی کلمه اصحاب پیامبر در لغت نامه دهخدا

اصحاب پیامبر. [ اَ ب ِ پ َ ب َ ] ( اِخ ) اصحاب پیمبر. اصحاب پیغمبر. اصحاب پیغامبر. صحابه حضرت محمد ( ص ). یاران رسول. پیروان پیغمبر ( ص ). و رجوع به صحابه و اصحاب رسول و اصحاب پیغمبر شود.

جملاتی از کاربرد کلمه اصحاب پیامبر

گورستان حش کوکب (به عربی: مقبرة حش الکوکب) قبرستان کوچکی در مدینه بود که یهودیان باستان در آن مردگان خود را در آن دفن می‌کردند. و این قبرستانی است که عثمان بن عفان در آن دفن شده‌است. عثمان بن عفان سومین خلیفه از خلفای راشدین اهل‌سنت و از اصحاب پیامبر اسلام در ذی حجّه سال ۳۵ هجری، در شورشی که در مدینه بر ضدّ وی برپا شد، کشته شد. کل این گورستان از جمله محل دفن عثمان بعدها به گورستان بقیع ضمیمه شد.
«تفاسیر روایی» تفسیرهایی هستند که قرآن را با استفاده از روایات پیامبر، امامان و اصحاب پیامبر تفسیر می‌کنند.
اهل سنت معتقدند که اصحاب پیامبر فرستندگان قابل اعتماد اسلام هستند زیرا خدا و پیامبر صداقت آن‌ها را پذیرفتند. منابعی از قرون وسطی حتی لعنت یا اهانت به آن‌ها را منع می‌کنند. روایاتی از پیامبر مانند روایتی که عبدالله بن مسعود از پیامبر نقل کرده‌است که «بهترین افراد نسل من هستند، سپس کسانی که از آن‌ها پیروی می‌کنند، سپس کسانی که از آن‌ها پیروی می‌کنند» این دیدگاه اهل سنت را تأیید کرده‌است. آن‌ها همچنین معتقدند قرآن نیز از این مطلب پشتیبانی می‌کند. بنابرین احادیث اصحاب نیز برای شناخت ایمان اسلامی قابل اعتماد هستند. اهل سنت همچنین معتقدند که اصحاب مؤمن واقعی بودند، زیرا آن‌ها وظیفه گردآوری قرآن را بر عهده داشتند.
حدیث جابر یک حدیث مشهور است که شیعیان برای اثبات و تعیین امامت به آن تمسک می‌جویند. نام این حدیث برگرفته از نام جابر بن عبدالله انصاری، یکی از اصحاب پیامبر اسلام، است.
در قرن چهارم هجری نهری کوچک به طول سیصد متر و عرض بیست‌متر از کارون منشعب شده، شهر را به دو قسمت تقسیم کرده بود محله غربی را «جزیره» می‌گفتند و محله شرقی «مدینه» نام داشت، این دو بخش به وسیله پلی به نام «پُل هندوان» به هم وصل می‌شدند. در آن دوره اهل شهر دو دسته بودند و دربارهٔ اصحاب پیامبر دو نظر داشتند، این شهر، انبارِ بصره و باراندازِ فارس و اصفهان بود.
ساریه بن زنیم دنلی یکی از اصحاب پیامبر اسلام بود که در فتح فارس شرکت داشت.
وجود تعدادی از صحابه پیامبر در سپاه مسلمانان برای تسخیر نیشابور یکی از دلایل فتح بدون جنگ این شهر ذکر شده‌است. همچنین این اصحاب پیامبر اسلام نقش مهمی در اقبال مردم نیشابور به دین اسلام و علوم اسلامی داشتند.
او در کتابش احادیثی صحیح نزد اهل سنت در فضیلت علی بر همه ی اصحاب پیامبر آورده من جمله حدیث غدیر و منزلت.
سعد بن ربیع بن عمرو بن أبی زهیر بن مالک بن امرئ القیس بن مالک الأغر بن ثعلبة بن کعب بن الخزرج الأنصاری الخزرجی یکی از اصحاب پیامبر اسلام است که در بیعت عقبه حضور داشت و در زمان جاهلیت نوشتن می‌دانست.
در این شهرستان بنای تاریخی دارابگرد مربوط به دوره هخامنشیان واقع است که هر ساله شمار زیادی از آن بازدید می‌کنند. دارابگرد بنای شهر قدیم داراب بوده است که به صورت دایره‌ای بزرگ بوده است و اکنون دیگر از آن بناها اثری نیست جز تلی از خاک و خندقی که به دور شهر کشیده بودند تا در مواقعی که شهر مورد حمله قرار می‌گرفت آن را پرآب نمایند تا دشمن نتواند از خندق و دیوار شهر که بعد از خندق قرار داشت و اکنون به صورت خاکریزی باقی‌مانده عبور نماید. همچنین بقعه دحیه کلبی از اصحاب پیامبر اسلام و امامزاده پیرمراد در این شهرستان قرار دارد. از مناطق زیبای طبیعی می‌توان به منطقه رودبال مختلف سال به‌ویژه در فروردین ماه پذیرای جمع کثیری از مردم می‌باشد.