اشکور

اشکور

معنی کلمه اشکور در لغت نامه دهخدا

اشکور. [ اِ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان حومه بخش شهربابک شهرستان یزد که در نه هزارگزی خاور شهربابک و هفت هزارگزی جنوب راه فرعی فیض آباد به شهربابک واقع است. محلی جلگه ، معتدل و مالاریائی و سکنه آن 423 تن میباشد. مذهب مردم شیعه و زبان آنان فارسی است. آب آن از قنات تأمین میشود. محصول آن غلات است. شغل اهالی زراعت و صنایع دستی زنان کرباس و قالی بافی است. راه آن فرعی است. ( فرهنگ جغرافیائی ایران ج 10 ).

معنی کلمه اشکور در فرهنگ فارسی

دهی است از حومه شهر بابک شهرستان یزد و سکنه آن ۴۲۳ تن می باشد . محصول آن غلات شغل اهالی زراعت و زنان بکار های قالیبافی و کرباس بافی مشغولند .

معنی کلمه اشکور در دانشنامه عمومی

اشکور (شهربابک). اشکور، روستایی در دهستان استبرق از توابع بخش مرکزی شهرستان شهربابک در استان کرمان است.
این روستا در دهستان استبرق قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۹۳ نفر ( ۱۲۶ خانوار ) بوده است.

جملاتی از کاربرد کلمه اشکور

اشکور به ارتفاعات سه شهرستان رودسر، املش و رامسر و همچنین بخشی از ییلاق شهرستان‌های سیاهکل و تنکابن گفته می‌شود. محصول استراتژیک اشکور فندق میباشد و شرکت "گوهر ناب اشکور" کارخانه معتبر فراوری فندق در این منطقه است‌.
بنا به گفته اهالی محل، وجه تسمیه نام روستای سپهسالار، برگرفته از نام امامزاده ای است به همین نام که به گفته متولی و خادم این امامزاده، از نوادگان مولا علی (ع) است و سپهسالار لشکر حضرت معصومه (ع) بوده که به زیارت امام رضا (ع) می‌رفته‌است. وی در الموت اشکور گیلان، در جنگی شکست می‌خورد و سپاه متواری می‌شود. خود نیز در آسارا زخمی می‌شود و به غار کوهی پناه می‌برد و در همان‌جا شهیید می‌شود.
در دلیجان امام زاده یحیی قرار دارد که مردم از نقاط مختلف اشکور برای زیارت به این منطقه میروندمخصوصا در ایام مذهبی که بیشترین زائرین این امام زاده از روستاهای اطراف است.
تازه‌آباد اشکور روستایی در دهستان شوئیل بخش رحیم‌آباد شهرستان رودسر استان گیلان ایران است.
این امر می‌تواند به تشکیل یک فرمانداری به مرکزیت دیلمان یا بره سر با ترکیب خورگام، دیلمان، اشکور و عمارلو شود.[نیازمند منبع]
منطقه دامداری لی خوانی از نقاط معروف دیگری است که در میان این روستا و قله صلوات کوه قرار دارد. نکته جالب توجه در مورد این منطقه دامداری در مقایسه با مناطق دامداری دیگر اشکور اینست که مکانی را برای استحمام گوسفندان ایجاد نموده‌اند.
[1] - بخش رحیم‌آباد از شمال به بخش کلاچای از جنوب به استان قزوین و رودبار و از شرق به رامسر و از غرب به املش و سیاهکل متصل و در ضلع شمال غربی، غرب و جنوب قله سماموس و در ۹ کیلومتری دریای خزر قرار دارد. این منطقه در پای کوه سماموس و نزدیک به رودخانه پولورود، از دیرباز زمستانگاه خوانین اشکور بوده‌است. باغ‌های نارنج و مرکبات و چای آن معروف هستند. این منطقه یکی از قطب‌های تولید فندق در کشور هم است.
شغل عمده مردم اشکور، کشاورزی و دامداری است.
ساکنان شهر به سه طایفه جور حیاطی (بالا حیاطی)، مِئن حیاطی (میان حیاطی) و جیر حیاطی (پایین حیاطی) تقسیم می‌شوند که مربوط به حیاطهای موجود در تابستانگذران اهالی، بخش رحیم‌آباد، که معتبرترین آبادی اشکور به‌شمار می‌رفت، می‌شود. مِئن حیاطی‌ها را از طایفه هزاراسب می‌دانند (موسی مسعود، کتاب گیلان، بخش تاریخ اشکور) که خود تاریخی دیرینه داشته و در گذشته‌های دور سرزمینهای اشکور و حتی لرستان، خوارزم و ابرکوه ردپای آنان را می‌توان یافت.
تو تا مرگ جهان زنده، به خاک اشکور هستی