اشتغالات
معنی کلمه اشتغالات در فرهنگ فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه اشتغالات
او شاعری بسیار پرکار بود و این ویژگی با توجه به اشتغالات دیوانی او، نشان از قوت طبع و مهارت در نظم دارد. زبان و بیانش ساده است و توانایی اش در مثنوی بیش از انواع شعر است. غزلهایش عمدتاً به طرز وقوع و وصف حال وی در وصال و هجران است.
مدینة العلم خوئی موقوفه ایست که در اختیار فضلای حوزه علمیه قرار دارد و بیش از سیصد خانوار از ملیتهای مختلف را اسکان دادهاست و سالیانه حدود یکصد طلبه مجرد نیز در مدرسه علمیه این مجتمع اشتغالات علمی دارند. ضمن آنکه کتابخانه با عظمت آن نیاز دانش پژوهان را برآورده میکند.
ماهیگیری: از عمده اشتغالات مردم گمیش تپه ماهیگری و صیادی از دریای خزر میباشد. زندگی مردم ارتباط تنگاتنگی با دریا دارد. مبالغه نیست اگر بگوییم علت وجود تداوم شهر گمیش تپه وجود دریا و ماهیگیری است. در اینجا انواع ماهی از قبیل فیل ماهی، اوزون برون، ماهی سفید، ماهی آزاد کپور، کفال، تلاجی، و… صید میشود.
دامداری: دامداری از پر سابقهترین اشتغالات مردم گمیش تپه میباشد. در منطقه گوسفند، گاو و شتر نگهداری میشود. گلههای گوسفند در زمستان به مناطق قشلاقی که در مراتع وسیع شمال گمیش تپه واقع است کوچ میکنند و در تابستانها جهت ییلاق در نزدیکی شهر به سر میبرند. در اینجا گوسفند را به خاطر گوشت و پشم آن نگهداری میکنند و از شیر آن استفاده مادی نمیبرند.
طبق سرشماری اجتماعی ـ اقتصادی عشایر کوچنده در ۱۳۷۷ش، جمعیت عشایری جاف در استان کرمانشاه ۶۵۵، ۷ تن (۳۲۳، ۱ خانوار) ضبط شدهاست، که مشتمل بود بر ۱۹۲، ۷ تن (۲۵۳، ۱ خانوار) در شهرستان پاوه، ۲۴۹ تن (۳۶ خانوار) در شهرستان جوانرود و ۲۱۴ تن (۳۴ خانوار) در شهرستان ثلاث باباجانی. پرورش بز و گوسفند عمدتاً و سپس گاو از اشتغالات آنان است و از قاطر و الاغ و اسب و شتر برای حمل ونقل استفاده میکنند. در آمار ۱۳۷۷ش، عشایر جاف ۴۲۲، ۵۵ رأس بز، ۱۴۴، ۱۹ رأس گوسفند و ۰۰۳، ۳ رأس گاو داشتند). آنان از صنایع دستی به بافت قالی، گلیم، جاجیم (به محلی: مُوْج)، سیاه چادر (به محلی: دَوار)، خورجین، نمد، شال و گیوه (به محلی: کَلاش) اشتغال دارند.