اسد حیدر

معنی کلمه اسد حیدر در دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] شیخ اَسَدالله حَیدَر مشهور به اسد حیدر (۱۹۰۹-۱۹۸۰ میلادی) از پژوهشگران و محققان شیعه در عراق. او در سال ۱۳۲۷ق در نجف به دنیا آمد و دروس علمی خود را نزد اساتید بنام حوزه نجف مانند آیات حکیم و خویی گذراند. مراوده های شیخ اسد با علامه امینی سبب آشنایی او با تاریخ اهل بیت شد، تا آنجا که کتاب الامام الصادق و المذاهب الاربعه را نوشت. شیخ اسد در سال ۱۴۰۰ق در کویت درگذشت و در نجف به خاک سپرده شد.
اسد حیدر در سال ۱۳۲۷ق در نجف به دنیا آمد؛ اما بر اثر فشار حکومت عراق، آنجا را ترک کرد و به کویت رفت و در سال ۱۴۰۰ق در کویت درگذشت؛ اما جنازه اش را به نجف انتقال دادند و در آنجا به خاک سپردند. پدرش محمد بن عیسی بن محدعلی حیدر از شاگردان شیخ محمد طه نجف بود.
شیخ اسد حیدر، دروس مقدمات حوزوی را نزد اساتید حوزه علمیه نجف آموخت و سپس در درس آیت الله حکیم و آیت الله خویی شرکت کرد و شخصیت علمی او آنگاه شکل گرفت که با علامه امینی آشنا شد. می توان گفت ملاقات های او با علامه سبب شد تا درباره تاریخ اهل بیت، تألیفاتی بنگارد و نتیجه آن زندگانی امام صادق(ع) در چند جلد بود. گفته شده است وی محضر محمد حسین کاشف الغطاء را نیز درک کرده است و با اینکه در لباس روحانیت نبود و عقال بر سر می نهاد اما به دلیل موقعیت اش همواره مورد احترام مردم و علما بوده است.

جملاتی از کاربرد کلمه اسد حیدر

به گزارش جعفریان، دربارهٔ شخصیت صادق عبارات زیادی از علما نقل شده‌است. اسد حیدر قسمت زیادی از آنها را در کتاب «الامام الصادق و المذاهب الاربعه» آورده‌است.