اریترا
جملاتی از کاربرد کلمه اریترا
واسماعیل رائین به نقل از کتاب دریای اریترا صفحه 48 ترجمه نسخه ویلفرد هاروی شوف که بر اساس نوشته آگاتارشید مورخ رومی نوشته شده است بیان نموده است که : اریترا، مردی بود معروف به مال و ثروت زاده پارس فرزند میوزائوس اسم دریای اریترا (شمال اقیانوس هند )منسوب به او ست.در این دریا جزیره ای است که آن زمان او در این جزیره زندگی می کرد علت زندگی او در این جزیره واقعه ناگهانی است که در اثر حمله شیرها به گله مادیان او اتفاق افتاد. اگر جزیره مورد نظر را قشم و یا هرمز بدانیم با توجه به قرمز بئدن بخش وسیعی از سواحل این جزایر می تواند این سرخی نیز نامی باشد که به دریا داده شده است اما نظر آگاتارچید این است که نام اریترا از نام حاکم پارسی آن جزیره گرفته شده است.
هرودوت آوردهاست که فنیقیها از دریای اریترا آمدهاند.
اریتره امروز نام یک کشور مستقل در حاشیه دریای سرخ است که نامی جدید است. اما نام دریای اریتره هنوز هم در بعضی مکاتبات برای دریای سرخ بکار میرود. در نقشههای قرون وسطی نام دریای اریتره برای نامی که اکنون دریای عرب نام دارد بکار رفتهاست. در نقشه سفرنامه پریپلوس و همچنین در نقشههای کهن دریای اریترا به تمام شمال اقیانوس هند شامل دریای عرب و خلیج عدن و دریای سرخ و دریای حبشه میشدهاست.
بنا به نوشته کتاب اسناد نام خلیج فارس، میراثی کهن و جاودان اریترا یا اریتراس نام یک شاهزاده پارسی است که در مورد او افسانه ای مشهور نزد یونانیان ثبت شده است.
دریای اِریتره نام باستانی پهنه دریایی است که امروزه دریای عرب نامیده میشود. دریای اریترا را هرودت برای بخش بزرگی از اقیانوس هند در کتابهای خود به کار بردهاست بعد از او جغرافیدانان غربی عموماً این نام را برای پهنه دریایی شمال اقیانوس هند به کار بردهاند. در کتاب پریپلوس (سفرنامه) دریای آریترا یا رهنامه دریای اریتره مشخصات و شرح آن با جغرافیای منطقه قابل انطباق و سازگاری است. پژوهش دربارهٔ نام «دریای اریتره» نشان میدهد که برخلاف آنچه در ظاهر بهنظر میآید، این واژه نهتنها یونانی نیست، بلکه نام شاهزادهای ایرانی است