ارومچی
جملاتی از کاربرد کلمه ارومچی
ترکستان شرقی یا ایغورستان نام منطقهای بزرگ در استان سین کیانگ از توابع کشور چین است. این استان به عنوان بزرگترین استان در کشور چین شناخته میشود و بسیاری از شهرهای تاریخی جهان مانند کاشغر، ختن، یارکند، تورفان، کوچا و ارومچی در آن واقع شدهاند. اویغورها که اغلب جمعیت این منطقه را شامل میشوند از کلمه «آلتی شهر» به معنی «شش شهر» برای جنوب این منطقه استفاده میکنند.
بعداز متارکه و طلاق از شوهر اول خود در سن ۲۷ سالگی با شش بچه مستقلاً تجارت خود را در کسب وکار پارچه و نساجی توسعه داد و چندی بعد دو باب مغازه را در شهر ارومچی تصاحب نمود و معرف به زن میلیونر گردید. در سال ۱۹۷۸ با مجاهد سابق اویغوری بنام سیدیک روزی (صدیق) و صاحب سه بچه از او شد و دو بچه دیگر را هم به فرزندی گرفت.
ترکستان شرقی: سرزمین وسیعی است که ایالت سین کیانگ در شمالغرب چین را تشکیل میدهد به اندازه خاک ایران وسعت دارد. سلسلهٔ جبال تیانشان، این ناحیه را دو قسمت کردهاست و رود تاریم از آن میگذرد. شهرهای معروف آن ارومچی، کاشغر و یارکند، ختن، کوچا، تورفان، ینگی سار، آق سو و مارالبشی است. مسلمانان این ناحیه را به اسم کاشغر و ختن میشناسند.
این کریدور اقتصادی از ارومچی چین آغاز میشود، با رسیدن به قزاقستان و سپس مهمترین بندر این کشور، «آکتائو»، به بندر انزلی میرسد که یکی از مهمترین مأموریتهای این بندر ترانزیت است؛ این بندر قرار است با مذاکرات انجام شده، به مرکز ترانزیت محصولات صادراتی قزاقستان و روسیه تبدیل شود.
شهردار اورومچی، ممتمین قدیر، عصر روز ۲۵ نوامبر طی یک کنفرانس مطبوعاتی از ساکنان شهر عذرخواهی کرد و قول داد در این خصوص تحقیق و تفحص شود. لی ونشنگ، رئیس اداره امداد و نجات آتشنشانی شهر ارومچی گفت که توانایی برخی از ساکنان ساختمان برای نجات خود «بیش از حد ضعیف» بوده و آنها «در فرارِ بهموقع ناکام ماندهاند».
ترکستان شرقی، بخشی از منطقه آسیای مرکزی است که در استان سین کیانگ چین قرار دارد. بسیاری از شهرهای مهم و تاریخی جهان که برخی پیشینه هزار سال سکونت اقوام ایرانی تخاری و سکایی و سغدی هم دارند در آن واقع شدهاست که از آن جمله میتوان کاشغر، ختن، یارکند، تورفان، کوچا و ارومچی را نام برد. مارکوپولو جهانگرد معروف ایتالیایی در سال ۱۲۷۲ از آن گذشتهاست. ترکستان نام فارسی مصطلح این منطقه است، چینیها بیشتر منطقه غربی (سین کیانگ) را به کار میبرند و اویغورها هم نام ترکی - فارسی آلتی شهر (شش شهر) را به کار میبرند.