ارم به

معنی کلمه ارم به در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] ارم به، از اصطلاحات بکار رفته در علم حدیث بوده و از الفاظ ذم راوی می باشد.
یکی از الفاظ ذم و جرح واژه "ارم به" است. که اگر راویی به آن متصف شد ساقط الحدیث است، حدیثش نوشته نمی شود و به آن استشهاد نمی توان کرد. این اصطلاح در مرتبه چهارم جرح است.
مستندات مقاله
در تنظیم این مقاله از منابع زیر استفاده شده است:• قرشی، علی بن ابی الحرم، المختصر فی علم اصول الحدیث النبوی. • عبدالوهاب، عبداللطیف، المعتصر من مصطلحات اهل الاثر. • سیوطی، عبدالرحمن، تدریب الراوی فی شرح تقریب النواوی. • سخاوی، محمد بن عبدالرحمن، فتح المغیث. • تهانوی، احمد بن لطیف، قواعد فی علوم الحدیث. • مامقانی، عبدالله، مستدرکات مقباس الهدایه.

جملاتی از کاربرد کلمه ارم به

دوش بودم به ناز و آسانی بر بساط ارم به مهمانی
باغ ارم به وسیلهٔ دولت وکمک‌های مادی شاهنشاه و شهبانو خریداری و تعمیر و به دانشگاه شیراز اهدا گردیده‌است. ساختمان آن به علت عوامل طبیعی به صورت مخروبه درآمده بود و دیوارهای باغ نیز از چینه بود که به‌طور کلی خراب شده بود. ضمن طرح تعمیراتی دیوار چینه آن برداشته شد و یک دیوار کوتاه سنگی با نرده آهنی در اطراف آن احداث گردید. تزیینات قسمت‌های مختلف ساختمان تعمیر و تکمیل و مجدداً به صورت آبرومندی درآمد.
ز روی کرده همه حجره بوستان ارم به زلف کرده همه خانه کلبه عطار
این روستا در دهستان استخرپشت قرار دارد و جمعیت آن بیش از۳۰۰خانواربوده‌است. مردم ارم از قومیت طبری هستند. مردم ارم به زبان طبری (مازندرانی) سخن میگویند.
به نوای آفریدی چه جهان دلگشائی که ارم به چشم آید چو طلسم سیمیائی
ای باغ ارم به بی‌کلیدی فردوس فلک به ناپدیدی
زاهد ز خدا ارم به دعوی طلبد شداد همانا پسری داشته است
بلوار ارم به موارد زیر اشاره می‌کند.
از گلستان ارم به بود اندر همه حال طبقی نرگسی آن لحظه که اندر نظرست
دید باغی نه باغ بلکه بهشت به ز باغ ارم به طبع و سرشت
از زمین ارم به آب حیات ندهد چون قدت شجر نازک