ارلانگن
معنی کلمه ارلانگن در لغت نامه دهخدا

ارلانگن

معنی کلمه ارلانگن در لغت نامه دهخدا

ارلانگن. [ اِ گ ِ ] ( اِخ ) اِرلانْغِن. شهری است در 15هزارگزی شمال نورمبرگ در میانه باویِر ( فرانکُنی )، واقع در ساحل رِگنیتز، دارای 30000 سکنه. این شهر بدو بخش بنام ارلانگن قدیم و ارلانگن جدید تقسیم میشود. ارلانگن جدید در تاریخ 1688م. از طرف مهاجرین فرانسوی تأسیس شده و دارای یک دانشگاه و دو کتابخانه و باغ نباتات و کارخانه های منسوجات و آئینه سازی و کاغذسازی و استخراج الکل است. ( قاموس الاعلام ترکی ).

معنی کلمه ارلانگن در فرهنگ فارسی

شهری در آلمان ( باویر ) در ساحل رگنیتز ۷۶/۵٠٠ سکنه . دانشگاه صنعت نساجی آبجوسازی آلات موسیقی .

معنی کلمه ارلانگن در دانشنامه عمومی

ارلانگن ( آلمانی: Erlangen ) شهر دانشگاهی واقع در ایالت بایرن کشور آلمان است. این شهر در فاصله ۲۰ کیلومتری در شمال شهر نورنبرگ و در محل تلاقی رودخانه رگنیتز و انشعاب اصلی آن قرار دارد.
دانشگاه ارلانگن - نورنبرگ ( آلمانی: Friedrich - Alexander - Universität Erlangen - Nürnberg ) دومین دانشگاه بزرگ ایالت بایرن است. این دانشگاه شامل ۱۱ دانشکده بوده و حدود ۲۵۸۰۰ دانشجو دارد.
برگکیرشوایه ( آلمانی: Bergkirchweih ) جشنواره آبجویی شبیه به جشن اکتبر که در مونیخ برگزار می شود است. این جشنواره هر ساله به مدت ۱۲ روز برقرار بوده و بیش از یک میلیون بازدیدکننده را به ارلانگن جذب می کند.
گئورگ زیمون اهم ( فیزیکدان )
↑ «erlangeninfo. de» ( به آلمانی ) . دریافت شده در ۲۰۲۳ - ۰۵ - ۱۱.
• ارلانگن
• شهرک های بایرن
• شهرهای بایرن
• شهرهای دانشگاهی آلمان
• صفحه های دارای تابع تجزیه گر آرایش عدد با آرگومان غیرعددی
• مقاله های دارای شرح مختصر
• شرح مختصر متفاوت با ویکی داده
• مختصات در ویکی داده
• صفحاتی که از جعبه اطلاعات منطقه مسکونی بدون نقشه استفاده می کنند
• صفحاتی که از جعبه اطلاعات منطقه مسکونی بدون مختصات استفاده می کنند
• Germany articles requiring maintenance
• پیوند رده انبار در ویکی داده است
• همه مقاله های خرد
• مقاله های خرد آلمان
• یادکردهای دارای منبع به زبان آلمانی

معنی کلمه ارلانگن در دانشنامه آزاد فارسی

اِرْلانْگِن (Erlangen)شهر صنعتی در باواریا، آلمان، در درّه رگنیتس، به فاصلۀ ۱۸ کیلومتری شمال غربی نورمبرگ، با ۱۰۱,۵۰۰ نفر جمعیت (۱۹۹۵). مرکز مهم تولید ابزار برقی و ارتباطات راه دور است و سایر صنایع آن عبارت اند از تولید شیشه و آبجوسازی. دانشگاه ارلانگن ـ نورمبرگ در آن قرار دارد. این شهر دارای قلعه (۱۷۰۴) و ساختمان شهرداری به سبک باروک است. دانشگاه فریدریش ـ اَلکساندر، که در ۱۷۴۲ در بایرویت تأسیس شد، در ۱۷۴۳ به ارلانگن انتقال یافت. مراکز پژوهشی زیمنس۷ و سایر شرکت های بزرگ مهندسی برق در این شهر قرار دارند.

جملاتی از کاربرد کلمه ارلانگن

امی نوتر در خانواده‌ای یهودی در شهر فرانکونیان در ارلانگن آلمان به دنیا آمد. پدرش ماکس نوتر ریاضیدان بود. او در ابتدا تصمیم به گذراندن دوره‌های لازم برای آموزش زبان انگلیسی و فرانسه داشت، اما در نهایت مشغول به تحصیل در رشته ریاضیات در دانشگاه ارلانگن شد، جایی که محل تدریس پدرش نیز بود. او پس از اتمام پایان‌نامه دکترای خود در سال ۱۹۰۷ زیر نظر پل گردان، برای مدت هفت سال بدون دریافت حقوق در مؤسسه ریاضی ارلانگن به کار و تدریس پرداخت (در آن سال‌ها، زنان به صورت گسترده‌ای از مشاغل دانشگاهی کنار گذاشته می‌شدند).
در اروپا، گیبس به‌عنوان عضو افتخاری انجمن ریاضی لندن در سال ۱۸۹۲ و عضو خارجی انجمن سلطنتی در سال ۱۸۹۷ انتخاب‌شد. او هم‌چنین به عنوان عضو افتخاری در فرهنگستان علوم پروس و فرهنگستان علوم فرانسه انتخاب شد و دکتری افتخاری از دانشگاه ارلانگن نورمبرگ و دانشگاه اسلو دریافت نمود. انجمن سلطنتی بعدها درسال۱۹۰۱ از گیبس با مدال کاپلی قدردانی کرد که در میان جوایز علمی بین‌المللی معتبرترین جایزه است، واعلام کردند که «او نخستین کسی است که قانون دوم ترمودینامیک را در بحث‌های جامعی از ارتباط شیمیایی، الکتریکی و حرارتی و ظرفیت برای فعالیت‌های خارجی میسر کرد.» گیبس که در نیوهاون مانده بود، در مراسم اهدای جوایز توسط ریچاردسون کلاور، رایزن نیروی دریایی ایالات متحده تقدیر شد.
علت نامگذاری این دانشگاه این است که دانشکده‌ها در دو شهر نورنبرگ و ارلانگن که آن هم در قلب متروپولیس نورنبرگ بوده و نزدیک به هم هستند تقسیم شده‌اند. بخش اعظم پردیس دانشگاه در نورنبرگ بنا شده و استقرار شرکت‌های صنعتی بین‌المللی در نورنبرگ و حومه، عامل جذب دانشجویان و مهاجران بسیاری به آن منطقه شده‌است.
شرکت زیمنس هلثینییرز به‌عنوان شرکت تابعه‌ای از شرکت زیمنس می باشد. دفتر مرکزی این شرکت در شهر ارلانگن، آلمان قرار دارد.
او تصمیم گرفت مطالعات پزشکی‌اش را در دانشگاه ارلانگن در باواریا که آزاداندیش تر بود کامل کند. سال‌ها در شهرهای مختلف به کار پزشکی پرداخت اما به زودی از روش‌های پزشکی آن زمان دلسرد شد و بیشتر به ترجمه کتب شیمی و پزشکی پرداخت.
وی در رشته‌های الهیات و فلسفه پروتستان و کاتولیک در مونیخ، ارلانگن، هایدلبرگ و زوریخ تحصیل کرد. وی پس از کسب مدرک دکترای خود در رشتهٔ الهیات، عضو هیئت علمی دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ شد و در سال ۱۹۸۲ شایستگی علمی و صلاحیت تدریس رشتهٔ عهد عتیق را به‌دست‌آورد.
دانشگاه فردریش-آلکساندر ارلانگن-نورنبرگ دومین دانشگاه عمومی ایالت بایرن در شهر ارلانگن واقع در کشور آلمان می‌باشد که در سال ۱۷۴۳ میلادی بنا شده‌است. این دانشگاه عمومی که با بودجه دولتی اداره می‌شود و یکی از مراکز مهم تحقیقاتی-آکادمیک آلمان به‌شمار می‌آید در حال حاضر حدود ۴۰ هزار دانشجوی ثابت و ۴۰۰ عضو هیئت علمی و محقق شامل ۵۷۹ مدرس دارد. به گفته مقامات دانشگاه این نهاد در عرضه فرصت‌های تحصیلی با هدف فراگیری نظری و عملی دانشجویان فعال است و از این حیث کیفیت جزو رتبه‌های برتر آلمان به‌شمار می‌آید. شاخه‌های عرضه شده در این دانشگاه تمام علوم مدرن از جمله انسانی، علوم اجتماعی، مهندسی، پزشکی، حقوق و اقتصاد را در بر می‌گیرد و جزو دانشگاه‌های تحقیق محور به حساب می‌آید.