ارست
معنی کلمه ارست در لغت نامه دهخدا

ارست

معنی کلمه ارست در لغت نامه دهخدا

( آرست ) آرست. [ رَ ] ( اِ ) آلست. نشیمن حیوان. مَقعد.
ارست. [ اُ رِ ] ( اِخ ) پسر آگاممنن و کلی تامنسترا. چون کلی تامنسترا آگاممنن را بکشت ، ارست را خواهر وی الکتر از وطن دور کرد تا آنگاه که بزرگ شود، به انتقام پدر برخیزد. ارست چون بسن رشد رسید بوطن بازگشت و مادر را به انتقام خون پدر بکشت و سرانجام بپادشاهی آرگُس و لاسِه دِمُن نائل آمد و در نودسالگی ماری او را بگزید و هلاک ساخت. ( فرهنگ تمدن قدیم ).

معنی کلمه ارست در فرهنگ فارسی

( آرست ) نشیمن حیوان معقد
۱ - تراژدی اریپیدس ( ۴٠۸ ق . م ) . ۲ - تراژدی ولتر( ۱۷۵٠ م . ) که از تراژدی [ الکتر ] اثر سوفوکلس تقلید شده . ۳ - تراژدی الفیری ( ۱۷۸۲ م . ).

معنی کلمه ارست در دانشنامه عمومی

آرست. آرست ( انگلیسی: ARSAT ) شرکت دولتی مخابرات ماهواره ای آرژانتینی است، که در سال ۲۰۰۶ توسط دولت آرژانتین تأسیس شد.
آرست (سم). آرست ( به فرانسوی: Arrest ) یک کمون در فرانسه است که در canton of Saint - Valery - sur - Somme واقع شده است. آرست ۱۱٫۱۵ کیلومتر مربع مساحت دارد ۵۴ متر بالاتر از سطح دریا واقع شده است.
معنی کلمه ارست در فرهنگ فارسی
معنی کلمه ارست در دانشنامه عمومی
جملاتی از کاربرد کلمه ارست

جملاتی از کاربرد کلمه ارست

باداب سورت ساری [یادداشت ۱] چشمهٔ پلکانی تراورتنی بی‌نظیر در ایران و کم‌نظیر در جهان است که واقع در روستای ارست بخش چهاردانگه‌ی شهرستان ساری می‌باشد.
چشمه باداب سورت ساری چشمهٔ پلکانی تراورتنی بی‌نظیر در ایران و کم‌نظیر در جهان است که واقع در روستای ارست بخش چهاردانگه‌ی شهر ساری می‌باشد. این چشمه توسط سازمان میراث فرهنگی در سال ۱۳۸۷ پس از کوه دماوند به عنوان دومین میراث طبیعی ایران درفهرست آثار ملی ایران ثبت شد. ثبت جهانی این باداب نیز پس از پاموک‌کاله ترکیه، به عنوان دومین چشمهٔ آب شور جهان بوده است.
گریگوری ملگُنُف در سال ۱۸۵۸ و ۱۸۶۰ در پی انجام مأموریتی از سوی حکومت قفقاز (برای اجراء وصیت‌نامهٔ پتر کبیر) به شمال ایران سفر کرد. در سفرنامهٔ او آنجا که مناطق مرزی هزارجریب را برمی‌شمارد، نام روستای «رادکان» هم دیده می‌شود. وی از مرزهای هزارجریب چنین می‌نویسد: استان استرآباد، رود کوچک ساور در روستای کندو در نیم فرسنگی غرب رادکان، روستای برکوله (بارکلا) و نیلا (نیالا) در اشرف در نزدیکی جادهٔ شاهرود، روستای سرخ‌گریه(سرخ‌گریوه) و بالخاس(مال‌خواست) و چشمهٔ آروس (چشمهٔ آب شور روستای ارست یا همان باداب سورت) و چهارده (چهارده کلاته یا دیباج).
گریگوری ملگُنُف در سال ۱۸۵۸ و ۱۸۶۰ در پی انجام مأموریتی از سوی حکومت قفقاز (برای اجراء وصیت‌نامهٔ پتر کبیر) به نواحی جنوبی دریای مازندران سفر کرد. او در سفرنامه‌اش آنجا که مناطق مرزی هزارجریب را برمی‌شمارد، نام باداب سورت را به صورت «چشمهٔ آروس» آورده است که در واقع اشاره به چشمهٔ روستای ارست (آروس) می‌باشد.
ارست خولسن (روسی: Орест Данилович Хвольсон؛ زاده ۲۲ نوامبر ۱۸۵۲ درگذشته ۱۱ مهٔ ۱۹۳۴) یک فیزیک‌دان اهل روسیه بود.