اردوبادی

معنی کلمه اردوبادی در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] اردوبادی (ابهام زدایی). اردوبادی ممکن است اشاره به اشخاص و شخصیت های ذیل باشد: • سیدابراهیم اردوبادی اصفهانی، سیّدابراهیم اردوبادی، از سادات ادوباد آذربایجان و از شعراء• طالب خان اردوبادی، طالب خان اردوبادی، صدراعظم شاه عباس اول صفوی و شاه صفی
...

جملاتی از کاربرد کلمه اردوبادی

از محمدسعید اردوبادی در حدود ۶۰۰۰ اثر شامل بیش از ۴۰۰۰ اثر طنز و شعر، بیش از ۱۸۰۰ مقاله و نیز تعدادی نمایشنامه و رمان بر جا مانده‌است که در میان آن‌ها رمان «دومانلی تبریز» (۱۹۳۳–۱۹۴۸) نقش برجسته‌ای دارد. این رمان که وقایع آذربایجان ایران در انقلاب مشروطه سال‌های ۱۹۰۷–۱۹۱۷ را به تصویر می‌کشد، اولین رمان تاریخی آذربایجان به‌شمار می‌رود.
مسابقات در شهر اصفهان برگزار گردید و تیم کلنی مموریال تبریز توانست نایب قهرمان این دوره از رقابت‌ها شود. اسامی تعدادی از بازیکنان تیم کلنی مموریال تبریز که در سال ۱۳۳۶ در این تیم عضویت داشتند عبارتند از: اکبر شوقی، کاظم تقی‌زاده، علی قنادی، فتاح عظیمی، اردوبادی، بیوک صباغ و دروازه بانان اردوبادی و خانلو.
بلاغی در نامه ای به شاگردش میرزا علی اردوبادی غروی علت و انگیزه خود از نگارش این تفسیر را اینگونه بیان کرده‌است:
به جز اغراق افراطی تأثیر انقلاب سرخ کمونیستی روسیه، بقیهٔ کتاب بیش‌تر با شواهد تاریخی برابری می‌کند. اردوبادی همچنین تلاش و نقش معلم آمریکایی مدرسهٔ مموریال تبریز -هوارد باسکرویل- در جنبش‌های آزادی‌بخش مردم ایران را در طی انقلاب مشروطه کشته شد را نادیده گرفته و به‌جای وی دختری آمریکایی را جایگزین کرده که درکی درست از انقلاب ندارد.
محمدسعید اردوبادی در کتاب «وطن و حریت» با به تصویر کشیدن تعدادی از قهرمانان قدیمی بخصوص قهرمانان تاریخ قفقاز مردم را به جانفشانی در راه وطن فرا می‌خواند. او در این اشعار کسانی را که در راه تحقق اهداف و آزادی وطن و مردم جان داده‌اند و خون‌ها ریخته‌اند، قهرمان شمرده‌است. در شعر «لقمانین وصیتی» او مردم را به مبارزه فرامی‌خواند و می‌گوید که برای رسیدن به آزادی وحدت لازم است:
این بنا در سال‌های جنگ جهانی دوم و در زمان اشغال تبریز به دست روس‌ها، کنسولگری عراق بوده‌است. قدمت خانه اردوبادی به اوایل حکومت پهلوی بازمی‌گردد. خانه اردوبادی یک هزار و ۶۰۰ مترمربع وسعت دارد و اعیانی آن در ۳ طبقه بنا شده‌است.
بیماری‌های داخلی کتابی از محمدحسین اردوبادی است که در سال ۱۳۵۰ منتشر و برندهٔ جایزه کتاب سال سلطنتی شد.
محمود کیهان، مدیرمسئول و سردبیر و اشخاصی چون محمدرضا خرازی، سید حسن تقی‌زاده، عباس اردوبادی و فضل‌الله تابش از جمله نویسندگان این روزنامه بودند.
«قلینچ و قلم» آخرین رمان تاریخی محمدسعید اردوبادی است. این اثر که به وقایع آذربایجان در قرن ۱۲ام می‌پردازد سرشار از ابتکارات بدیع و قوی نویسنده است.
خانه اردوبادی مربوط به دوره پهلوی اول است و در تبریز، خیابان ارتش جنوبی، پلاک ۸۴ واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۶ آبان ۱۳۷۸ با شمارهٔ ثبت ۲۴۹۹ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.