ارامنه
معنی کلمه ارامنه در فرهنگ فارسی
معنی کلمه ارامنه در دانشنامه آزاد فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه ارامنه
زمینه کاری او تاریخ مدرن ارمنستان و ارامنه است.
این فیلم از داستان خوزه آنتونیو گوریاران، روزنامهنگار اسپانیای الهام گرفته شدهاست که در جریان حمله آسالا (ارتش سری ارامنه برای آزادی ارمنستان) در مادرید در سال ۱۹۸۱، در شب ۲۹ دسامبر ۱۹۸۰ بهطور اتفاقی مجروح میشود. او پس از این حمله با حمله در لبنان با رهبر اسابا ملاقات و از او بازجویی میکند و داستان خود را در کتاب زندگینامه خود با عنوان حمله با بمب که در سال ۱۹۸۲ منتشر شد، بازگو میکند.
جمعیتی از ارامنه ایرانی عمدتاً در مناطق شرقی شهر تهران زندگی میکنند.
تیگران پطروسیان ۱۳ اوت ۱۹۸۴ میلادی در سن ۵۵ سالگی به دلیل ابتلا به سرطان معده درگذشت و در گورستان ارامنه مسکو به خاک سپرده شد.
این فیلم به پیامدهای نسلکشی ارمنیها میپردازد، ابتدا با عملیات نمسیس دهه ۱۹۲۰ از جمله ترور طلعت پاشا در آلمان، سپس با تروریسم سالهای ۱۹۷۲ تا ۱۹۸۶ (ارتش سری ارامنه برای آزادی ارمنستان یا تکاوران عدالت در نسلکشی ارامنه)، عمدتاً از لبنان.
برخی از شخصیتهای ارامنه در لبنان با مشارکت در صحنههای مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی این کشور، موفق شدند در مجلس، دولت و احزاب سیاسی حضور فعال یافته و همچنین در فعالیتهای اقتصادی، خصوصاً صنایع، امور فنی و حرفهای، تجارت و زیرساختهای اقتصادی این کشور نقش سازندهای ایفا کنند.
لیلیت تریان در ۱۶ اسفند ۱۳۹۷ - ۷ مارس ۲۰۱۹ در ۸۸ سالگی درگذشت. مراسم تشییع پیکر وی در ظهر روز شنبه ۲۵ اسفند در کلیسای سرکیس مقدس برگزار شد و در گورستان ارامنه تهران (بوراستان) به خاک سپرده شد.
دارای وسعت ۰٫۷ هزار کیلومتر مربع و ۱۵۲ اثر تاریخی وجود دارد در سال ۱۹۸۷م این منطقه شامل ۲۷ روستا و یک شهر بود. کشتار شوشی واقعی بود که توسط نیروهای آذربایجانی ضد ارامنه صورت گرفت.
ایده برگزاری مسابقات پانارمنی برای نخستین بار توسط دیپلمات شوروی به نام آشوت ملیک شهنازاریان به وجود آمد، زمانی که وی در برازاویل پایتخت جمهوری کنگو که برای مسابقات کشورهای آفریقایی در سال ۱۹۶۵ آماده میشد حضور داشت، جرقهٔ چنین فکری برای ارامنه به فکر شهنازاریان زده شد اما از آنجا که ارمنستان زیرنظر شوروی بود طرح چنین مسابقاتی تا استقلال ارمنستان به سال ۱۹۹۱ به طول انجامید.
ساختمان خلیفهگری ارامنه آذربایجان مربوط به اواخر دوره قاجار است و در تبریز، خیابان شریعتی جنوبی، جنب پاساژ ارک واقع شده و این اثر در تاریخ ۱ آذر ۱۳۷۸ با شمارهٔ ثبت ۲۵۲۳ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.