ادله اثبات دعوی

معنی کلمه ادله اثبات دعوی در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] ادله فقهی اثبات دعوی عبارت است از اقرار ، علم قاضی ، شهادت ، سوگند و سوگند همراه با شهادت . این ادله میان دعاوی مدنی و کیفری مشترک است، اما ادله خاص دعاوی کیفری عبارت است از قسامه و لعان .
۱. ↑ تاریخ حقوق ایران، جعفری، ص۱۹۴.۲. ↑ تاریخ حقوق ایران، جعفری، ص۲۰۸.۳. ↑ القضاء فی الاسلام، ص۷۴.۴. ↑ القضاء فی الاسلام، ص۷۶، به نقل از ابن قیم.۵. ↑ الکافی فی الفقه، حلبی، ص۴۳۳.
...
[ویکی اهل البیت] دلائل اثبات دعوا از قرار ذیل است :

جملاتی از کاربرد کلمه ادله اثبات دعوی

فرق جلسهٔ رسیدگی با محاکمه در این است که رسیدگی عموماً کوتاهتر و رسمیت آن کمتر است. در جریان دعوی قضایی، جلسات رسیدگی برگزار می‌شوند تا ادله شفاهی در حمایت از قرار منع تعقیب، چه برای حل و فصل پرونده بدون محاکمه بیشتر قرار رد پرونده یا برای خلاصه حکم، یا برای تصمیم‌گیری در خصوص مسایل قانونی، نظیر پذیرش ادله اثبات دعوی، که تعیین خواهند کرد محاکمه چطور به پیش برود انجام شوند. شواهد محدود و نیز شهادت نیز ممکن است در جلسات رسیدگی برای تکمیل استدلال‌های حقوقی ارائه شوند.
مقاله «بایسته­ های اعتباربخشی شواهد عصب ­شناختی نزد مراجع قضایی» در فصلنامه حقوق پزشکی، که به مسئله اتکاپذیری و نحوه اعتباربخشی به شواهد عصب ­شناختی به عنوان ادله اثبات دعوی می­پردازد.
اِعتراف در ادله اثبات دعوی اعتراف عبارت است از اظهارات مظنون به جرمی که برای آن شخص نامطلوب باشد.