ادام اسمیت
معنی کلمه ادام اسمیت در دانشنامه عمومی

ادام اسمیت

معنی کلمه ادام اسمیت در دانشنامه عمومی

آدام اسمیت (بازیکن فوتبال زاده ۱۹۹۱). آدام اسمیت ( انگلیسی: Adam Smith؛ زادهٔ ۲۹ آوریل ۱۹۹۱ ) بازیکن فوتبال اهل انگلستان است.
از باشگاه هایی که در آن بازی کرده است می توان به باشگاه فوتبال وایکام واندررز، باشگاه فوتبال ای. اف. سی بورنموث، و لیدز یونایتد، تاتنهام هاتسپر، باشگاه فوتبال تورکی یونایتد، باشگاه فوتبال میلتون کینز دونز، باشگاه فوتبال میلوال، باشگاه فوتبال دربی کانتی، باشگاه فوتبال ای. اف. سی بورنموث، و تیم ملی فوتبال زیر ۲۱ سال انگلستان اشاره کرد.
وی همچنین در تیم ملی فوتبال زیر ۲۱ سال انگلستان بازی کرده است.
آدام اسمیت (بازیکن فوتبال زاده فوریه ۱۹۸۵). آدام اسمیت ( انگلیسی: Adam Smith؛ زادهٔ ۲۰ فوریهٔ ۱۹۸۵ ) ورزشکار اهل بریتانیا است.
از باشگاه هایی که در آن بازی کرده است می توان به باشگاه فوتبال چسترفیلد، باشگاه فوتبال لینکولن سیتی، باشگاه فوتبال آلدرشات تاون، باشگاه فوتبال گینزبورو ترینیتی، باشگاه فوتبال یورک سیتی، باشگاه فوتبال منزفیلد تاون، باشگاه فوتبال هالیفاکس تاون، باشگاه فوتبال رکسهام، باشگاه فوتبال یورک سیتی، باشگاه فوتبال آلدرشات تاون، باشگاه فوتبال لینکولن سیتی، باشگاه فوتبال گایزلی، و باشگاه فوتبال گایزلی، اشاره کرد.

معنی کلمه ادام اسمیت در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] آدام اسمیت. آدام اسمیت (۵ ژوئن ۱۷۲۳ - ۱۷ ژوئیه ۱۷۹۰)، از فلاسفه اخلاق گرای غرب می باشد؛ وی به عنوان پدر علم اقتصاد نوین شناخته شده و از نظریه پردازان اصلی نظام سرمایه داری مدرن به شمار می رود.
علم اقتصاد که در مقایسه با علوم دیگر علم نوپایی محسوب می شود، پس از نگارش کتاب "ثروت ملل" آدام اسمیت، به صورت یک علم مدوّن پا به عرصه علوم دانشگاهی گذاشت. آدام اسمیت، بنیان گذار مکتب کلاسیک و پدر علم اقتصاد، قائل به مساله بازار آزاد و آزادی اقتصاد با رسم وظایف بسیار کمی برای دولت، در حد ایجاد امنیت و آموزش های همگانی است. وی اعتقاد دارد که اگر بازار، به حال خود رها گردد، خودبه خود با مکانیسم های خویش، از پس مشکلات برخواهد آمد و نیازی به دخالت دولت نیست.
زندگی نامه
آدام اسمیت در سال ۱۷۲۳ در اسکاتلند در شهر کرک کالدی (Kirkcaldy)، در نزدیکی ادینبورگ انگلستان، دیده به جهان گشود. پدر وی که مامور بازرسی از گمرک بود، مدتی پس از تولّد وی، دار فانی را وداع گفت و وظیفه سرپرستی آدام اسمیت را مادرش برعهده گرفت. وی در ۴ سالگی، توسط کولی ها دزدیده شد؛ ولی با پیگیری های عمویش نجات یافت و به آغوش خانواده اش بازگشت. او در دوران کودکی در بازی های کودکانه همسالان خود شرکت نمی کرد و عموماً در بیماری به سر می برد؛ تا اینکه دوران کودکیش را با مشقّت و بیماری پشت سر گذاشت و پس از گذراندن آموزش های اولیه در سن چهارده سالگی، وارد دانشگاه گلاسکو شد و به تحصیل فلسفه اخلاق پرداخت. وی این دوره را تحت نظر فیلسوف بزرگ، فرانسوا هاچسن گذرانده و در سن هفده سالگی با مدرک فوق لیسانس، فارغ التحصیل شد؛ البته او در دوره سه ساله دانشگاه آکسفورد نیز شرکت داشته است. سپس اسمیت به شهر خود بازگشت و با تشکیل کلاس های آزاد، به مباحثی چون آیین های سیاسی، جامعه شناسی و اقتصاد، شهرت علمی خویش را تثبیت کرد.
اسمیت، آدام، ثروت و ملل، ابراهیم زاده، سیروس، تهران، پیام، ۱۳۵۷، ص۱.
کناب ثروت ملل اسمیت که هنوز به عنوان مهمترین کتاب اقتصادی جهان محسوب می شود، تلاش جامعی در تحلیل کارکرد یک اقتصاد سرمایه داری آزاد است. بنا به عقیده مورخان اقتصاد، تقارن انتشار این کتاب و اعلان استقلال امریکا، امری تصادفی نیست. در این کتاب، آدام اسمیت مرزهای اقتصاد را آن قدر گسترش می دهد، تا حوزه های دیگری مانند علوم سیاسی و حتی مردم شناسی را نیز پوشش دهد. وی کتاب را در پنج جلد نگاشته، که فقط دو جلد اول کتاب، به طور واقعی الهام بخش نسل های بعدی شده است. وی در این دو جلد، علت بنیادی ثروت ملت ها را معرفی می کند؛ اما جلدهای سوم تا پنجم، پیرامون موضوعاتی است، که فرد انتظار ندارد آن ها را در یک کتاب اقتصادی بیابد.در سرتاسر کتاب، سه اصل اساسی به وضوح مشهود است:تقسیم کار؛ او تمام اقتصاد جهان را به مثابه یک کارخانه بزرگ تلقی می کند؛ که پایه آن تقسیم کار است.آزادی بشر؛ وی معتقد است که سیاست های اقتصادی، نباید به علایق اشخاص و یا یک طبقه خاصّ بستگی داشته باشد؛ بلکه باید منافع عموم جامعه را در نظر بگیرد.تلاش برای منافع عمومی جامعه؛ اگرچه آدام اسمیت یک بدگمانی عمیقی درباره رفتار بازرگانان و قانون گذاران داشت و وظیفه دولت را تامین آن دسته از خدمات اجتماعی می دانست که بخش خصوصی قادر یا مایل به انجام آن نیست.اسمیت یک مدافع اقتصاد آزاد، تجارت آزاد و تحرّک آزاد نیروی انسانی و کالاها و آزادی عملکرد بازار بود. او در کتابش به تقسیم کار، پول، ارزش و قیمت، توزیع درآمد، تراکم سرمایه و توسعه ی اقتصادی، نظام فئودالی و تحوّل آن به نظام سرمایه داری، نظام های گوناگون اقتصاد سیاسی و نقش دولت می پردازد.
نظریات اسمیت
...

جملاتی از کاربرد کلمه ادام اسمیت

به دنبال افول نظام فئودالی نظامی جایگزین آن شد که به خرید و فروش آزاد متکی است. پدر بنیانگذار این علم ادام اسمیت است. اصول این نوع اقتصاد عدم دخالت در اقتصاد و قیمت گذاری آزاد است. همان‌طور که آدام اسمیت در کتاب دست پنهان خود توضیح داده‌است رقابت و عرضه و تقاضا قیمت‌ها را خود به خود تعدیل می‌کند. این نوع نظام بیانگر علت رشد اقتصادی غرب است.