اخلاق اجتماعی

معنی کلمه اخلاق اجتماعی در دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] بخش اخلاق اجتماعی از مهمترین بخش های اخلاق اسلامی است. انسان چون ضرورتا نیازمند زندگی در اجتماع می باشد و به یاری دیگر انسان ها و یاری رساندن به دیگران وابسته است. آشنایی و رعایت مسائل این قسم از زندگی بسیار لازم به نظر می رسد. با توجه به آیات و روایات و تاملی کوتاه در زندگی اطراف خود به خوبی ملاحظه می کنیم که بسیاری از صفات ناپسند و گناهان از همین اجتماع و ارتباط برمی خیزد و بسیاری از صفات نیکو و ثواب ها و فضیلت ها از همین بخش است.
شاخه ها و زیرشاخه های مباحث اخلاق اجتماعی به صورت زیر می باشد:
(1). اخلاق اسلامی و مبانی نظری آن، علی شیروانی؛ انتشارات دارالفکر.

جملاتی از کاربرد کلمه اخلاق اجتماعی

حمایت سیاسی دولت مؤثر برای توسعه پایدار بوم‌شناختی امری ضروری است. بسیج دولت‌ها برای توسعه را می‌توان به برنامه‌های عملیاتی تبدیل کرد که برای توسعه پایدار بسیار مهم هستند. تلاش‌های توسعه می‌تواند تحت تأثیر الگوهای ترتیبات خانوادگی، نگرش‌های کاری، اخلاق اجتماعی، به‌ویژه مسئولیت‌های افراد، سلسله‌ مراتب اختیارات، کیفیت آموزش علمی و اجرای و درجه ثبات خانگی، به‌ویژه آزادی از درگیری‌های اجتماعی قرار داشته باشد. سیاست ملی و برنامه‌ریزی توسعه پایدار زیست‌محیطی به سه شرط نیاز دارد: ارزش‌های عملی که افراد باید به آنها متعهد باشند، مقامات سیاسی که منافع بلندمدت را بر دستاوردهای اقتصادی فوری ترجیح می‌دهند، و برخورداری از سیاستی با اهداف سیاسی مطلوب و شایسته.
توصیف واقعیت‌های مربوط به حملات تهاجمی که بر خلاف عصر امروز یک تاریخ عجیب و غریبی است که، مسیحیان به آن عنوان «وحشیگری» داده‌اند که ساده‌ترین قواعد افتخار و عزت و اخلاق اجتماعی نادیده گرفته شده‌است.
هنگامی که «مسئله نژاد سیاه» با تعارضات اقتصادی نژاد سفید گره خورد، پدیده‌ای به نام «تعارضات نژادی» در جامعه آمریکا شکل گرفت که تاکنون نیز ادامه دارد. در این تعارضات اگرچه سیاهان موضوع اصلی بودند، اما هدف اصلی را تشکیل نمی‌دادند. به عبارت دیگر، به استثنای تعداد اندکی از روشنفکران و کشیشان نیوانگلندی که نظام برده داری را مغایر اخلاق اجتماعی و عدالت الهی تعبیر می‌کردند، دیگر مخالفان برده داری به دنبال اهداف و منافع اقتصادی بودند.
این حادثه واکنش‌های بسیاری را به خصوص در بین مردم عوام جامعه و در شبکه‌های مجازی در پی داشت. محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز نسبت به این واقعه واکنش نشان داد و گفت: اگر دولتمردان در کشور به اخلاق اهمیت بدهند، درآمد و رفاه هم به دست می‌آید، ولی اولویت پول بر اخلاق و انسانیت باعث شده که اخلاق اجتماعی در جامعه ضعیف شود.