احمد کاظمی

معنی کلمه احمد کاظمی در دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] احمد کاظمی (1337-1384) دوران جوانی خود را در مبارزه با متجاوزگران سپری کرد و پس از جنگ ایران و عراق با عضویت در سپاه به نیروی زمینی و هوایی خدمت کرد تا این که در یک سانحه هوایی به آرزوی خود یعنی شهادت رسید.
سردار سرلشکر پاسدار شهید احمد کاظمی در سال ۱۳۳۷ در نجف آباد اصفهان دیده به جهان گشود. وی همچون سایر جوانان، سرگرم تحصیل شد. سردار شهید سرلشکر پاسدار احمد کاظمی در سن ‪ ۱۸‬سالگی پس از تحصیلات دوره دبیرستان در صف مبارزین و جبهه های جنوب لبنان حضور پیدا کرد و مبارزه با استکبار و اشغالگران را آغاز نمود. با پیدایش جرقه های انقلاب اسلامی دوشادوش ملت به مبارزه علیه رژیم ستم شاهی پرداخت و در بیست و سومین بهار زندگی خود، در اوایل سال ۵۹ به کردستان رفت تا با رزمی بی امان، دشمنان داخلی انقلاب را منکوب نماید.
او دوران جوانی خود را با لذت حضور در جبهه های نبرد از کردستان گرفته تا جای جای جبهه های جنوب در صف مقدم مبارزه با متجاوزان بعثی در سِـمت هایی چون: دو سال فرماندهی جبهه فیاضیه آبادان، شش سال فرماندهی لشکر ۸ نجف، یکسال فرماندهی لشکر ۱۴ امام حسین علیه السلام، هفت سال فرماندهی قرارگاه حمزه سیدالشهدا علیه السلام و قرارگاه رمضان و پنج سال فرماندهی نیروی هوایی سپاه را به عهده داشت.
در طی سالها با استفاده از مجال هایی از عشق به تحصیل بهره جست و کارشناسی خود را در رشته جغرافیا و کارشناسی ارشد را در رشته مدیریت دفاعی گذراند و موفق شد دانشجوی دکتری در رشته دفاع ملی گردد.
وی در اواسط سال ۸۴ از سوی فرمانده کل سپاه، به فرماندهی نیروی زمینی منصوب شد و توفیق خدمت را در سنگر دیگری یافت. این فرمانده قهرمان در آخرین دیدار خود با محبوب خویش فرمانده معظم کل قوا، تقاضای دعا برای شهادت خویش را نمود زیرا مرغ جانش بیش از این تحمل ماندن بر این کره خاکی را نداشت و سرانجام در پروازی دنیوی به پرواز اخروی شتافت. اوج گرفت و به ملکوت اعلی پیوست.
وی، از همان اول فرماندهی یکی از جبهه های آبادان را بر عهده گرفت و در عملیات حصر آبادان و در یکی از محورهای عملیات مسئولیت مهمی بر عهده داشت.
وی در پایان جنگ تحمیلی همان گروه 50 ‪ نفره روز اول جنگ را تبدیل به یکی از لشکرهای قوی و مهم سپاه کرد و لشکر را با سلاح های به غنیمت گرفته شده از عراقی ها به یک لشکر زرهی با صدها تانک و نفربر و توپخانه و ماشین آلات، تحویل نظام داد.
وی در راه اندازی و شکل گیری نیروی زمینی سپاه به عنوان معاون عملیاتی نیروی زمینی سپاه خدمات شایانی داشت. سردار کاظمی همچنین در سال ۱۳۷۲‬ با حضور در منطقه شمال غرب کشور به عنوان فرمانده منطقه شمال غرب حکم فرماندهی را از دست مقام معظم رهبری دریافت کرد.

جملاتی از کاربرد کلمه احمد کاظمی

باقری با توجه تجربه حضور در بخش‌های اطلاعاتی و عملیاتی نیروهای مسلح، در بررسی و تصویب طرح‌های مهمی چون حمله به عمق ۱۰ کیلومتری خاک عراق، در سال ۱۳۷۵ جهت مبارزه با حزب کومله حزب دموکرات کردستان و تحرکاتی که در غرب ایران انجام می‌دادند، نقش ویژه‌ای داشت. در آن زمان، سپاه پاسداران عملیاتی به فرماندهی احمد کاظمی طراحی و اجرا کرد، که به مرکزیت این مجموعه حمله شد و حدود ۲۰۰ دستگاه خودرو اعم از توپ، نفربر، خمپاره‌اندازها و واحدهای پیاده، به مقر اصلی آن‌ها حمله کردند.
خاقان صاحب‌قران وعلمای زمان، نقش فتحعلی شاه قاجار در شکل‌گیری روندها ونهادهای مذهبی نو اثر احمد کاظمی موسوی را نشر آگاه چاپ کرده‌است.
سید احمد کاظمی موسوی (زادهٔ ۹ شهریور ۱۳۱۸ رشت) حقوقدان، تاریخ شناس، نویسنده، پژوهشگر دینی و استاد مطالعات اسلامی است.
حسین خرازی در روز ۸ اسفند ۱۳۶۵ در عملیات کربلای ۵ ودر منطقه شلمچه کشته شد. پیکر وی در قطعه شهدای کربلای ۵ در منتهی‌الیه شمال‌غربی گلستان شهدای اصفهان دفن گردید. در طرفین سنگ قبر خرازی، قبر احمد کاظمی و محمدرضا زاهدی و دو قطعه سنگ، به نشان یادبود از همرزمان خرازی بنام‌های رضا حبیب‌اللهی و مصطفی ردانی‌پور مستقر می‌باشد، که پیکر آنها هیچگاه یافت نشد.
خاقان صاحب قران و علمای زمان کتابی به نویسندگی احمد کاظمی موسوی است که در سال ۱۳۹۹ توسط نشر آگاه به زبان فارسی منشتر شد. این کتاب در زمینه تاریخ بوده و در زمستان ۱۳۹۸ در فهرست نامزدهای دریافت جایزه کتاب سال قرار گرفت.
دکتر غلامحسین زرگری نژاد، دکتر بهرام امیراحمدیان، دکتر الهه کولایی، دکتر منوچهر مرادی، دکتر جهانگیر کرمی، احمد کاظمی، دکتر محمدباقر حق‌پناه، دکتر مجید صابر، دکتر حسن بهشتی‌پور، دکتر الکساندر چولوخادزه، دکتر مرتوضعلی گاجیف، دکتر البروس ساتسایف، گلچهره سعیدوا، دکتر آندرانیک سیمونیان، دکتر مجتبی دمیرچی لو.
وی در سال ۱۳۵۹ به ایران بازگشت و بلافاصله به کردستان رفت. در پی آغاز جنگ ایران و عراق، با همراهی گروهی ۵۰ نفره در جبهه‌های آبادان حضور یافت. در پایان جنگ، این گروه به لشکر ارتقاء پیدا کرده بود و فرماندهی لشکر ۸ نجف را احمد کاظمی برعهده داشت. تجهیزات زرهی لشکر ۸ نجف از سلاح‌های به غنیمت گرفته شده از نیروهای ارتش عراق تجهیز شده بود، که بخش اعظم آن حاصل تجهیزات بجا مانده از نیروهای عراقی بود، که با آزادسازی خرمشهر عاید نیروهای ایرانی شده بود و صدها تانک، نفربر، توپخانه و ماشین‌آلات رزمی را در بر می‌گرفت.
پس از انقلاب ۱۳۵۷ ایران، مراجع تقلید شیعه ایرانی خواندن زنان را ممنوع و آن را برای مردان تحریک آمیز دانستند. با این حال قوانینی در ایران وجود دارد که در شرایطی خاص، زنان می‌توانند با رعایت حجاب بخوانند و کنسرت اجرا کنند. احمد کاظمی موسوی، استاد مطالعات اسلامی دانشگاه جرج واشینگتن، تحریک آمیز دانستن خوانندگی زنان برای مردان را توهین‌آمیز و وهن‌آور دانست و وی معتقد است که این قوانین در جهت فلج کردن نیمی از جامعه تنظیم شده‌اند.
۱. بامداد روز دوشنبه، ۹ ژانویه ۲۰۰۶، یک فروند هواپیمای فالکن ۲۰ متعلق به نیروی هوایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در شمال غرب ایران سقوط کرد و تعدادی از فرماندهان ارشد سپاه، از جمله سردار سرتیپ حاج احمد کاظمی، فرمانده نیروی زمینی سپاه، جان باختند .
در قبل از انقلاب ایران در سال ۱۳۵۷ این سد به نام سد کوروش کبیر نام گذاری شده بود که بعد انقلاب با تصمیم دولت موقت به سد زرینه رود تغییر نام یافت. سپس در سال ۱۳۸۴ نام آن برای یادواره احمد کاظمی، فرمانده درگذشته لشکر ۸ نجف اشرف و قرارگاه حمزه سیدالشهدا ارومیه، به سد شهید کاظمی بوکان تغییر یافت.