معنی کلمه احمد قمی در دانشنامه اسلامی
شیخ احمد یک مسلمان شیعه است که در سال ۱۵۴۳ میلادی در شهر قم، دیده به جهان گشود. وی در اولین سال های قرن هفدهم (۱۶۰۵) یعنی زمانی که کشور تایلند از زیر سلطه پانزده ساله برمه ای ها آزاد شده به آیوتایا مهاجرت کرد و پس از مدتی توانست در سایه مدیریت و درایت خود در دربار پادشاه سیام نفوذ کرده و به یکی از مقامات عالیرتبه سیام مبدل گردد.شیخ احمد با بانویی جوان از آیوتایا بنام "چوری" که از خاندان سلطنتی بود ازدواج کرد و از او دارای دو پسر و یک دختر شد. پسر بزرگتر وی "چوئن" نام داشت. ازپسر دوم وی که در سنین نوجوانی در گذشت اطلاع زیادی موجود نیست. دختر او نیز "چای" نامیده شد. این خانواده پایه گذار خاندان های بزرگ بوناک و احمد چولای که هنوز هم در تایلند صاحب نام و دارای مناصب عالی هستند به حساب می آیند.
[ویکی شیعه] احمد قمی از جمله علمای متولد قم بود که در قرن دهم هجری به کشور تایلند رفت و در آنجا به تبلیغ اسلام و تشیع پرداخت. وی پس از مدتی توانست شیخ الاسلام این کشور شود. مقبره وی در دانشکده تربیت معلم شهر آیوتایا تایلند قرار دارد.
شیخ احمد در سال ۹۲۲ هجری (۱۵۴۳ میلادی)، یعنی در دوران حکومت صفویه، در شهر قم متولد شد. وی در اولین سال های قرن هفدهم میلادی (۱۶۰۵) یعنی زمانی که کشور تایلند از زیر سلطه پانزده ساله برمه ای ها آزاد شد، به آیوتایا (از شهرهای تایلند) مهاجرت کرد و پس از مدتی توانست به دربار پادشاه سیام راه یابد و به یکی از مقامات عالی رتبه سیام تبدیل شود.
شیخ احمد با بانویی جوان از آیوتایا به نام "چوری" که از خاندان سلطنتی بود ازدواج کرد و از او دارای دو پسر و یک دختر شد. پسر بزرگ وی "چوئن" نام داشت. از پسر دومش که در سنین نوجوانی درگذشت اطلاع زیادی در دست نیست. دختر او نیز "چای" نامیده شد. این خانواده پایه گذار خاندان های بزرگ بوناک و احمد چولای که هنوز هم در تایلند صاحب نام و دارای مناصب عالی اند به حساب می آیند.
[ویکی فقه] احمد قمی (ابهام زدایی). احمد قمی ممکن است اشاره به اشخاص و شخصیت های ذیل باشد: • احمد بن اسحاق قمی، از افراد مورد اعتماد امام جواد (علیه السلام)، امام هادی (علیه السلام)، و امام عسکری (علیه السّلام) و از وکلای حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف)• احمد منشی قمی، قاضی احمد بن شرف الدین حسین حسینی منشی قمی مشهور به احمد منشی قمی از تاریخ نگاران و نویسندگان سده دهم خورشیدی• شیخ الاسلام احمد قمی، از مبلغین و مروجین تشیع در تایلند در سده شانزده میلادی
...