معنی کلمه احمد بن عبدالعزیز در دانشنامه اسلامی
احمد بن عبدالعزیز زمانی قدرت را به دست گرفت که تونس فرمان بردار دولت صنهاجی بود. احمد پس از کسب قدرت، به مناسبات خود با دولت صنهاجی پایان داد و از راه و رسم مشایخ (که پدر و جدّش با آن حکومت کردند) عدول کرد و به شیوه ملوک و شاهان روی آورد و ستم آغاز کرد. وی عمویش، اسماعیل، را که با پدرش در اداره تونس شریک بود، کشت و پسر عمویش، ابوبکر، از بیم جان به بَنْزَرْت گریخت. احمد همچنین عده ای از مردم و بزرگان تونس را به مهدیه و دیگر نواحی تبعید کرد.
صلح با حاکم افریقیه
در ۵۱۰، علی بن یحیی بن تمیم بن مُضَر، حاکم افریقیه، شهر تونس را به محاصره درآورد و احمدبن عبدالعزیز با او صلح کرد. در ۵۱۴، عزیز بن منصور بن حماد، حاکم بِجایه، به تونس لشکر کشید. احمد بن عبدالعزیز به ناچار از او اطاعت کرد و در مقام خود ماند.در سال ۵۲۲، مُطَرِّف بن علی بن حَمْدون زناتّی، از سرداران بنی حماد، از بجایه به افریقیه رفت و همه شهرهای آن، از جمله تونس، را تصرف کرد و احمد بن عبدالعزیز را از آن جا بیرون راند. احمد به همراه خانواده اش به بجایه رفت و بقیه عمر را همان جا گذراند. او که برجسته ترین حکمران این خاندان بود، ۲۲ سال با زیرکی و قدرت بر تونس حکمرانی کرد.پس از احمد بن عبدالعزیز، امارت تونس به ترتیب به کرامة بن منصور از بنی حماد، برادرش ابوالفتوح بن منصور، محمد بن ابی الفتوح، و مَعَدّ بن منصور رسید و تا ۵۴۳ قدرت بنی خراسان از تونس برچیده شد و دوره ای از هرج و مرج بر تونس گذشت.
[ویکی فقه] احمد بن عبدالعزیز (ابهام زدایی). احمد بن عبدالعزیز ممکن است اشاره به اشخاص و شخصیت های ذیل باشد: • تاج الدین والاسلام احمد بن عبدالعزیز، از شخصیت های خاندان آل برهان• احمد بن عبدالعزیز بنی خراسان، یکی از خراسانیان (بنی خراسان) و از خاندان های حکومت گر در شهر تونس
...