[ویکی الکتاب] معنی إِجْرَامِی: گناه من ریشه کلمه: جرم (۶۶ بار)ی (۱۰۴۴ بار)
جملاتی از کاربرد کلمه اجرامی
در شرایط رصدی بسیار عالی و بعد از تطابق پیدا کردن چشم با تاریکی، حد قدر چشم انسان حدود ۶٫۵ است. البته این مقدار تقریبی است و برخی افراد میتوانند اجرامی کم نور تر را هم ببیند. در یک شهر بزرگ با آلودگی نوری زیاد، حد قدر به عدد ۱ یا ۲ کاهش مییابد که به این معناست که تنها پرنورترین ستارگان قابل رویت هستند.
براهیم خلیل الله فلک خنگ و ملک اسپه که رست از بخردی صدره ز اجرامی وارکانی
گفتنی است هنوز ستارهشناسان به تعریف جامع و قابل قبولی برای سیاره نرسیدهاند. با این حال، بر اساس تعریفی که گروه کشفکنندهٔ سِدنا از سیاره دارد، این جرم را نمیتوان سیارهٔ منظومهٔ خورشیدی دانست بر اساس تعریف این گروه سیاره جرمی است که به دور خورشید میگردد و جرم آن از جرم کلیهٔ اجرامی که در مدار مشابهٔ آن قرار دارند بیشتر است. با این تعریف، حتی پلوتو نیز سیاره بهشمار نمیرود، فاصلهٔ این جرم از خورشید در هنگام کشف، ۹۰ برابر فاصلهٔ زمین از خورشید و سه برابر فاصلهٔ دورترین سیاره پلوتو از خورشید بود.
گاهی موارد در اجرای ساختمانهای سنتی مشاهده شده که مصالح بنایی با مصالح سنتی به طرز نادرستی آمیخته شده که نتایج نه چندان خوشایندی در پی خواهد داشت. در زیر به برخی از مواردی که در اجرای این بناها به نادرستی اجرامیشوند، آورده شدهاست.
تا پیش از سال ۲۰۰۶ اتحادیه بینالمللی اخترشناسی بهطور رسمی از عنوان ریزسیاره استفاده مینمود. اما پس از نشست سال ۲۰۰۶ طبقهبندی ریزسیاره و دنبالهدار را به سیاره کوتوله و اجرام کوچک سامانه خورشیدی تغییر داد. بر اساس تعریف جدید اجرامی که دارای جاذبه کافی برای بیضی شکل شدن باشند، سیاره کوتوله و همچنین به تمام ریزسیارهها و دنبالهدارها، اجرام کوچک سامانه خورشیدی گفته میشود. به گفته این اتحادیه همچنان میتوان از اصطلاح ریزسیاره استفاده نمود. اما بهطور کلی اصطلاح اجرام کوچک سامانه خورشیدی بدان ترجیح داده میشود.
پیش از این اشاره شد که این ستارگان بادهای ستارهای بسیار شدیدی دارند. چون ستارگان اجرامی کروی یا شبهکروی هستند. برخی از این بادها که از بخش پشت ستاره گسیل میشوند از ما دور میشوند یا به عبارتی دیگر نسبت به ما سرعت شعاعی مثبت دارند و برخی دیگر که از بخش جلوی ستاره گسیل میگردند به ما نزدیک میشوند یا بر خلاف مورد پیش نسبت به ما سرعت شعاعی منفی دارند. اثر دوپلر باعث میشود که پرتوهای گسیل شده از بادهای ستارهای نزدیک شونده به ما دچار انتقال به آبی بشوند. همچنین این پدیده بر روی پرتوهای گسیل شده از بادهای ستارهای دور شونده از ما اثر وارونه میگذارد یعنی سبب انتقال به سرخ این پرتوها میشود.
بعد از آخرین بمباران سنگین، تکامل کمربند سیارکها تحت تأثیر برخوردها قرار گرفتهاست. اجرامی که جرمشان زیاد است، جاذبه کافی برای نگهداشتن مواد پرتابشده در اثر برخورد شدید را دارند. در کمربند سیارکها اغلب شرایط بدینگونه نیست. در نتیجه، بسیاری از اشیای بزرگتر شکستهاند، و گاهیاوقات اجرام تازهتر از بقایای برخوردهای کم شدتتر ساخته شدهاند. قمرهایی که در اطراف سیارکها وجود دارند، حاصل تثبیت موادی هستند که بدون انرژی کافی برای فرار از جاذبه، جرم اصلی خود را از دست دادهاند.
گریس با اندازهگیری ناهنجاریهای گرانش نشان داد که چه اجرامی پیرامون زمین پراکنده شده و تغییرات آنها در طول زمان چقدر است. دادههای ماهوارههای گریس ابزاری مهم در مطالعه اقیانوسها، زمینشناسی و اقلیمشناسی بهشمار میرود.
مرکز بررسی ریزسیارهها اشاره میکند که ممکن است چنین اجرامی به شکل دوگانه طراحی شدهباشد.