اتیک
معنی کلمه اتیک در فرهنگ فارسی

اتیک

معنی کلمه اتیک در فرهنگ فارسی

( آتیک ) قسمتی از سر زمین یونان در شمال شرقی پلوپونز رو بروی جزیره او به که حاکم نشین آن شهر آتن بود و اینک یکی از شهرستانهای یونان بشمار می رود٠

معنی کلمه اتیک در دانشنامه عمومی

آتیک. آتیک ( به یونانی: Αττική ) ، یکی از مناطق تاریخی یونان است که آتن، پایتخت یونان در آن قرار دارد. این منطقهٔ تاریخی در مرکز شبه جزیرهٔ آتیک قرار دارد که خود به دریای اژه پیش رانده شده است. امروزه واحدی حکومتی در یونان به نام استان آتیک وجود دارد که وسیع تر از منطقهٔ تاریخی آتیک است و شامل چند جزیره و قسمتی از پلوپونز است.
پیشینهٔ آتیک، کاملاً به پیشینهٔ آتن که از دورهٔ باستانی یونان تا به امروز یکی از مهم ترین شهرهای جهان باستان است، گره خورده است.
آتیک (فیلم). آتیک ( انگلیسی: Attica ) یک فیلم تلویزیونی درام است که در سال ۱۹۸۰ منتشر شد و موفق به دریافت جایزه امی ساعات پربیننده گردید.
معنی کلمه اتیک در دانشنامه عمومی

معنی کلمه اتیک در دانشنامه آزاد فارسی

آتیک. آتیک (Attica)
(به یونانی: آتیکی) ناحیه ای در یونان شامل آتن و بخش های اطرافش، با ۱,۳۸۱ کیلومتر مربع مساحت و ۳,۵۲۲,۸۰۰ نفر جمعیت (۱۹۹۱). به سبب زبان، هنر و اندیشه های فلسفی خود در دوران باستان شهرت دارد. این ناحیه، استانی در یونان جدید است که آتن مرکز آن به شمار می رود.

معنی کلمه اتیک در دانشنامه اسلامی

[ویکی الکتاب] آتیک. ریشه کلمه:
اتی (۵۵۳ بار)ک (۱۴۷۸ بار)

جملاتی از کاربرد کلمه اتیک

او مار_مردی زمین‌داده، نخستین ساکن اتیک است که از خاک اتیک هستی می‌یابد. سکروپس برای تملک اتیک، دور از اختلاف پوزئیدون و آتنا شهادت می‌دهد که نخستین درخت زیتون را آتنا در اتیک غرس کرد و پوزئیدون توفانی برمی انگیزد و اتیک را غرق می‌کند.
یونانی کوینه (به یونانی: κοινή) گونه‌ای فرامنطقه‌ای از زبان گفتاری یونانی بود که در روزگار هلنی و رومی به عنوان گویش میانجی مناطق گوناگون یونانی‌زبان به‌کار می‌رفت. یونانی کوینه در پی گسترش فتوحات اسکندر مقدونی در سده چهارم پیش از میلاد پدید آمد و در سده‌های پس از آن در مناطق بزرگی از مدیترانه و خاورمیانه کاربرد داشت و بعدها زبان غالب امپراتوری بیزانس شد. واژه کوینه به معنای همگانی است. به یونانی کوینه، گویش اسکندری، یونانی اتیک، و یونانی هلنی هم گفته شده‌است.
زبان مقدونی باستان زبان مقدونیان باستان بود که در هزارهٔ اول پیش از میلاد در مقدونیه باستان بدان سخن گفته می‌شد. این زبان، زبان مستقلی هلنی‌تبار یا گویشی از زبان یونانی باستان و از خانواده زبان‌های هندواروپایی بود. این زبان به تدریج طی قرن چهارم قبل از میلاد توسط یونانی اتیک (گویشی از یونانی باستان و پایه و اساس یونانی کوینه) که اشرافیان مقدونی از آن استفاده می‌کردند، به حاشیه رانده شد و از بین رفت.
اخی رایت جمالا سبا القلوب سبا و هل اتیک حدیث جلا العقول جلا
دست برهم نه و یکی آیت ز اوّل هل اتیک بروی خوان
قوله: «وَ هَلْ أَتاکَ حَدِیثُ مُوسی‌» سیاق این آیت تسلیت مصطفی است و تسکین دل وی بآن رنج و اذی که از قوم خود میدید، و طعنها که از مشرکان می‌شنید، ربّ العزّة او را بدیدن و شنیدن آن مکاره صبر میفرماید و وعده درجات و کرامات میدهد، و از قصه و سرگذشت موسی او را خبر میکند که از دشمنان چه رنج بوی رسید و بعاقبت از حق چه کرامت دید، گفت جلّ جلاله: «وَ هَلْ أَتاکَ حَدِیثُ مُوسی‌» ای قد اتیک حدیث موسی و قصته.
۱۹۸۳، مدیر برنامه‌های اروسمیث و دستیارش، دیوید کربس و پائول اونیل، با انویل قراردادی را امضا کردند، پس از آن شزکت اتیک را از انتشار آلبوم انویل مرخص کردند تا بدین گونه بتوانند برای انتشار آلبوم‌های انویل با شرکت‌های نشر بزرگتری قرارداد بندند. اما پس از زمان کوتاهی، کربس از پاسخ به تلفن سرباز می‌زند و با هیچ شرکت نشر بزرگی نیز قراردادی امضا نمی‌کند، بدین رو او مدیریت برنامه‌های انویل خلع می‌شود.