ابواسحاق شامی

معنی کلمه ابواسحاق شامی در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] اَبواِسْحاقِ شامی، شرف الدین، از مشایخ بزرگ صوفیه در اواخر سدۀ ۳ و اوایل سدۀ ۴ق. او از مریدان مَمْشاد دینوری معروف به خدمت و تحت تربیت او به سر برد تا به کمال رسید.
ابواسحاق جامع میان علوم ظاهر و باطن و در زهد و ریاضت ممتاز بود، به نحوی که هر ۷ روز یک بار افطار می کرد. او را شیخی صاحب کرامت دانسته اند که به سماع نیز علاقه مند بود. سلسله معنوی او از طریق ممشاد دینوری، به روایات مختلف، با واسطه هایی به امیرالمؤمنین علی علیه السلام می رسد.
هدایت مردم چشت
گفته اند که استادش او را به هدایت مردم چشت ــ یکی از قراء هرات ــ مأمور کرد و او را خواجه اهل چشت خواند و چون او به چشت وارد شد، نزد مردم نیز به خواجه چشت شهرت یافت و سرسلسله فرقه چشتیه شد.
جانشین ابواسحاق
خواجه ابواسحاق تولد خواجه ابواحمد ابدال چشتی را بشارت داد و پیشگویی کرد که از این کودک خاندانی عظیم ظاهر خواهد شد. سال ها بعد خواجه ابواحمد ابدال به جانشینی خواجه ابواسحاق رسید.
ریاضت ابواسحاق
...

جملاتی از کاربرد کلمه ابواسحاق شامی

درمورد سلسله چشتیه درهمین لوحه چنین نوشته شده‌است: «سلسلهٔ چشتیه در۳۱۴ هجری توسط خواجه شراف الدین ابواسحاق شامی، شایع و اساس گذاری شده‌است …» ولی دراین لوحه گفته نشده‌است در کجا و در کدام شهر و در ادامه چنین آمده‌است: «سلسلهٔ قادریه توسط حضرت شیخ عبدالقادرگیلانی، و سلسلهٔ سهروردیه توسط شیخ شهاب الدین سهروردی درسنه ۶۲۰ ه و سلسلهٔ نقشبندیه توسط شاه نقشبند درسنه حدود ۸۰۰ ه‍.ق پایه‌گذاری شده‌است.