نیاط

نیاط

معنی کلمه نیاط در لغت نامه دهخدا

نیاط. ( ع اِ ) دل. ( منتهی الارب )( آنندراج ) ( ناظم الاطباء ). نیط. ( از بحر الجواهر ). فؤاد. ( از بحر الجواهر ) ( اقرب الموارد ) ( از متن اللغة ). || آنچه بدان چیزی آویزند. ( منتهی الارب ) ( از اقرب الموارد ). معلق هر چیزی. ( از اقرب الموارد ) ( از متن اللغة ). گویند نیاطالقوس و القربة. ( از منتهی الارب ). جای آویختن کمان و مشک آب. ( از اقرب الموارد ) ( از متن اللغة ). عروة. ( متن اللغة ). || رگ دل.( مهذب الاسماء ). رگی از پشت که دل به وی آویخته است.( دهار ). رگی است کلفت و صلب که بدان دل در رگ وتین آویخته است. ( از ناظم الاطباء ) ( از منتهی الارب ). رگی که از وتین به قلب متصل است و اگر پاره شود صاحبش می میرد. ( از متن اللغة ) ( از اقرب الموارد ). ج ، انوطة، انواط، نوط. || رگی است در پشت زیر دو تندی پشت. ( منتهی الارب ). رگ مستبطن صلب در زیر پشت . ( ناظم الاطباء ) ( از متن اللغة ). و آن را عرق النائط گویند. ( از متن اللغة ). رجوع به نائط شود. ج ، انواطة، نوط. || بیابان دورکشنده و دوری راه دشت گویا آویخته است به دشت دیگر. ( منتهی الارب ). دشت و بیابانی که راه وی دور باشد که گویا به دشت دیگری پیوسته است. ( ناظم الاطباء ) ( از متن اللغة ) ( از اقرب الموارد ) . || ج ِ نوط. رجوع به نَوط شود. || ( مص )آویختن و معلق کردن چیزی را. نَوط. ( از اقرب الموارد ) ( از المنجد ). و رجوع به نَوط شود. || ( اِخ ) دو ستاره است که در میان آنها قلب عقرب واقع است. ( از منتهی الارب ) ( از متن اللغة ) ( از اقرب الموارد ).

معنی کلمه نیاط در فرهنگ فارسی

دل . نیط . فواد . یا آنچه بدان چیزی آویزند . معلق هر چیزی .

معنی کلمه نیاط در دانشنامه عمومی

نیاط یا تاو کژدم یک ستاره است که در صورت فلکی کژدم قرار دارد.
نیاط در عربی به معنای شاهرگ ها است که منظور از آن شاهرگ های کژدم در این صورت فلکی است. در قدیم نیاط را دو ستاره توصیف می کردند که در میان آنها قلب عقرب واقع است.
تاو کژدم ( نیاط )
نیاط ( τ کژدم ) ، به طور رسمی به عنوان شناخته شده Paikauhale / ˌ، یک ستاره در جنوب زودیاک صورت فلکی از عقرب . قدر ظاهری آشکار از نیاط 2. 8 است،
تاو عقرب محل قرارگیری τ Scorpii ( حلقه ای )
جزئیات جرم 0. 1 ± 15. 0 ، 14. 5 - 14. 7   M ☉ شعاع 6. 5   R ☉ درخشندگی 20، 400   L ☉
Paikauhale ( ستاره A ) ، Alniya در مقایسه با خورشید ، Tau Scorpii یک ستاره بزرگ OB ↘↘↘↘↘
"نامگذاری"
τ Scorpii ( به لاتین Tau Scorpii ) نام ستاره بایر است .
Tau Scorpii و Sigma Scorpii با هم نام سنتی Al Niyat ( یا Alniyat ) برگرفته از عربی النیاط al - niyāţ "عروق" و اشاره به موقعیت خود را در کنار ستاره Antares ، قلب عقرب ، با Tau Scorpii ستاره تا جنوب.
Paikauhale نام هاوایی Tau Scorpii است. در فرهنگ لغت هاوایی توسط Pukuʻi & Elbert ( 1986 ) ، کلمه paikauhale به این صورت تعریف شده است که از خانه به خانه گشت و گذار می کند . در فرهنگ لغت دیگر هاوایی ( HW Kent ، 1993 ، "خزانه واژه های هاوایی در صد و یک گروه" ، ص 367 ) ، paikauhale به عنوان Vagabond که خانه ندارد ، تعریف شده است . سرگردان خانه به خانه.
در سال 2016 ، IAU یک گروه کاری در مورد نام ستاره ها ( WGSN ) برای فهرست بندی و استاندارد سازی نام های مناسب برای ستاره ها تشکیل داد. WGSN نام Paikauhale را برای ستاره A در 10 آگوست 2018 تصویب کرد و اکنون در لیست نام های ستاره ای مورد تایید IAU قرار دارد. نام آلنیات به سیگما عقرب داده شد. ↘↘↘↘↘
( "خواص" )
Al NIYAT ( تاو عقرب ) . بسیاری از ستارگان آسمان با همان نام یا مشابه نامیده می شوند. "در عربی به معنای ، النیت ، "شریان" قلب عقرب ، سیگمای فوقانی بایر ، پایین ترین آن تاو شناخته می شوند. بزرگی اواسط سوم، ، ودرمکان هفتم صورت فلکی قراردارد B 430 سال نوری با ما فاصله دارد Niyat ( Tau ) از Sigm ) ا. سیگما باید بسیار روشن تر از Tau به نظر برسد ، . از دمای بالای کلوین و درخشندگی آن ، یک شعاع مانند سیگما ، تاو همچنین عضو "انجمن عقرب علیا" . محبوبیت آن به دلیل ستاره داغ ، درخشندگی ، وضوح طیف ناشی از چرخش آهسته و تکینگی آن است. برخلاف بسیاری از ستارگان در نوع خود ، تاو کاملاً مجرد به نظر می رسد ، . مطالعات دقیق ترکیبات نشان می دهد که آل نیات ( تاو ) در عناصر مختلف ، به ویژه اکسیژن و آهن ، نسبت به خورشید کمبود دارد.   آل نیات ( سیگما و تاو اسکورپی )

جملاتی از کاربرد کلمه نیاط

قال داود الطائی رحمة اللَّه علیه: «قطع نیاط العارفین ذکر احد الخلودین»، و ذلک فی قوله تعالی فَرِیقٌ فِی الْجَنَّةِ وَ فَرِیقٌ فِی السَّعِیرِ.
ثُمَّ لَقَطَعْنا مِنْهُ الْوَتِینَ ای امتناه و اهلکناه، لانّ الوتین عرق فی القلب متّصل بالظّهر اذا قطع مات صاحبه. قال ابن عباس: الوتین نیاط القلب. و قال مجاهد هو الحبل الّذی فی الظّهر اذا انقطع مات الانسان.