مجرمی. [ م ُ رِ ] ( اِخ ) از مردم هرات و از شعرای نیمه اول قرن دهم بود و اکثر اوقات در ماوراء النهر اقامت داشت. این رباعی از اوست : شوخی که نقاب از رخ خود برنگرفت جز جور و جفا طریق دیگر نگرفت گفتیم برافروز شبی شمع وصال افسوس که گفتیم بسی در نگرفت. و رجوع به مجالس النفایس ص 169 و فرهنگ سخنوران شود.
تا آنکه دور دوره بخشایش و عطاست هر مجرمی مؤید الطاف کبریاست
رون ویتلاک مجرمی تحت تعقیب که رهبری تعدادی از مجرمان تبهکار را در عملیاتی انتقام گیرانه بر عهده دارد، این گروه که اطمینان دارند دولت علیه آنها میباشد، نیروگاه انرژی را تصرف میکنند و کارکنان آن را گروگان میگیرند، شهر کناری آنها در معرض خطر سیل و خرابی قرار دارد و حالا یک تکاور بازنشسته ارتش وظیفه نجات جان هزاران افراد را برعهده دارد پیش از آنکه دیر شود…
شیخ گفت که رسول گفت صلی اللّه علیه و سلم: مَنْ لَمْ یَقْبَل من...(؟) صادِقاً کانَ اَوْکاذِباً لَمْ یَرِدْ عَلی الْحَوْض هرکه قبول نکند عذر مجرمی کی بعذر پیش آید راست یا دروغ از حوض من آب نخورد.
هنگامی که تطبیقی از یک بانک داده ملی دی ان ای برای پیوند دادن صحنه جنایت به مجرمی که نمونه دی ان ای را به یک پایگاه داده ارائه کرده است، ایجاد میشود، این پیوند اغلب به عنوان ضربه سرد شناخته میشود. ضربه سرد در ارجاع آژانس پلیس به یک مظنون خاص ارزش دارد، اما ارزش شواهد کمتری نسبت به تطبیق دی ان ای ساخته شده از خارج از بانک اطلاعات دی ان ای دارد.
سخت گیری های امیر شمس الدین علی در رعایت عدالت به جایی رسید که همه مردم، اعم از توده مردم و بزرگان مملکت، از او هراس داشته باشند. به گفته میرخواند: «هر مجرمی را که میگفتند تو را نزد خواجه [شمس الدین علی] میبریم، قالب تهی میکرد.» دولتشاه نیز نوشته است که: «سیاست او به مرتبه ای بود که هر کس را از ارباب و لشکری که طلب کردی، وصیت نامه نوشتندی و آنگاه نزد او رفتندی.» شمس الدین علی حتی وقتی خبردار شد که نقیب شهر سبزوار از نسل حجاج بن یوسف ثقفی است او را زهر داد.
چو مجرمی که کندگاه قتل خویش بلند پی ادای شهادت بپای دار انگشت
تشخیص این موضوع که در مورد کدام مجرم و در مورد کدام جرم انجامشده میتوان از توبه استفاده کرد، در حوزه اختیارات قاضی است؛ به این معنا که وقتی مجرمی برای معرفی خود به عنوان شخصی که توبه کردهاست، مراجعه میکند، تشخیص پذیرفتن آن و استفاده از تخفیفهای مزبور به نظر قاضی بستگی دارد. همچنین ماده ۱۱۴ قانون مجازات اسلامی ایران به این نکته اشاره دارد که: در جرائم موجب حد به استثنای قذف و محاربه هرگاه متهم قبل از اثبات جرم، توبه کند و ندامت و اصلاح او برای قاضی محرز شود، حد از او ساقط میگردد. همچنین اگر جرائم فوق غیر از قذف با اقرار ثابت شده باشد، در صورت توبه مرتکب حتی پس از اثبات جرم، دادگاه میتواند عفو مجرم را توسط رئیس قوه قضائیه از مقام رهبری درخواست نماید.
صندوق نار دوش فرستاد بهر من یعنی که مجرمی و تو را نار در خور است
در همین حال کمیسر ماتی (بورویل) مجرمی به نام ووگل (جان ماریا ولونته) را از مارسی تا پاریس با قطار شبانه اسکورت می کند. با وجود هوشیاری پلیس، ووگل موفق می شود با پریدن از پنجره قطار در حال حرکت هنگام عبور از یک منطقه جنگلی در بورگونی فرار کند.. او موفق به گریختن از تیررس شلیکهای پیاپی کمیسر ماتی و نیز از هجوم ژاندارم ها و سگ هایشان می شود. پس از فراری خسته کننده با پای پیاده، ووگل در مقابل رستورانی کنار جاده توقف می کند و به درون صندوق عقب قفل نشده ماشینی که اتفاقاً مال کوره است، می خزد.
یکی از مهاجمین در ژوئن سال ۲۰۱۷ در تهاجم لندن یک شهروند ایتالیایی بود، از یک مادر ایتالیایی و پدر مراکشی به دنیا آمده بود. در سال ۲۰۱۶ افسران امنیتی از خارج شدن وی با پرواز استانبول به دلیل پیدا کردن اوراق تبلیغی داعش در جیب او، جلوگیری کرده بودند. مجرمی که حمله برلین در سال ۲۰۱۶ را انجام داده بود از طریق ایتالیا وارد اتحادیه اروپا شده و بعد از عملیات نیز از طریق ایتالیا فرار کرده بود.
وقتی همسرش توسط مجرمی که او را کنار گذاشتهاست به قتل میرسد، میسون، کارآگاه سخت بینی، عمداً دستگیر میشود تا انتقام بگیرد. درحالی که میسون یک کار جدید جنایی را کشف کرد که افراد برای حفاظت از کسانی که پشت آن هستند، دست به قتل میزنند.
خامنهای یک سال پس از رهبر شدن، مشخصا در ۱۵ خرداد ۶۹، به زعم خود راه حل «ساده» ای را به غرب پیشنهاد کرد که عبارت بود از تحویل سلمان رشدی به «مسلمانان انگلیس» تا جانش را بگیرند: «راهحلش خیلی ساده است! مجرمی است که جرمی مرتکب شده و باید مثل بقیه مجرمان عالم، حکم الهی دربارهٔ او جاری بشود. به دست همان مسلمانان انگلیس بدهند -نمیگوییم به دست ما بدهند- تا حکم الهی را دربارهٔ او جاری کنند. با چنین اقدامی، این قضیه حل خواهد شد و دیگر تمام میشود.»
خط مشکین گرد رخسار جهان افروز او مجرمی چندند در روز حساب آویخته
ای آنکه به مجرمی تو می بخشایی از قدرت خویشتن جهان آرایی
حاج علی کیا در ۲۳ اردیبهشت ۱۳۴۰ در دولت علی امینی به دلیل فساد مالی دستگیر و زندانی شد. به نوشتهٔ عباس میلانی «کیا شاید معروفترین مجرمی بود که در نتیجه قانون از کجا آوردهای؟ به زندان افتاده بود. شهرتش در دزدی و استفاده از این دزدیها برای ساختمان چند طبقهاش در جاده شمیران در حدی بود که ایستگاه جلوی آن ساختمان به ایستگاه «از کجا آوردهای؟» معروف شده بود».
از گنهکاران که داند مجرمی را؟ گو: بخواند آنکه میداند شکفتن این چنین گلها ز خاری
روز محشر هر نهان پیدا شود هم ز خود هر مجرمی رسوا شود
در کالبی، تگزاس ۱۸ مارس ۱۸۶۹، کلانتر جان رید از راه خط آهن قارهایی ناتمام به خانهاش که غول خط راهآهن سازی، لاتام کول آن را اداره میکند بر میگردد. علاوه بر رید ناشناس قطار تونتو و مجرمی به نام بوچ کوندیش را که بعد دستگیری توسط دن رید، برادر جان رید، برای اعدام آورده شده بود حمل میکند. گروه کوندیش، بوچ را آزاد و قطار را از خط خارج کردند. تونتو اسیر است و دن به نمایندگی رنجر تگزاس با شش نفر دیگر به دنبال گروه کوندیش میروند.