مینق
معنی کلمه مینق در دانشنامه عمومی
این روستا که در ۱۱ کیلومتری شهرستان هریس ( جاده قدیم هریس ) قرار دارد از طرف شمال با روستاهای صومعه، اسبخان و خلج و از طرف جنوب با روستاهای سرای، پارام و بیلوردی و از طرف شرق با روستاهای مقصودلو و ترکایش و از طرف غرب با روستاهای نمرور و ینگجه همسایه است.
وقف نامه ربع رشیدی روستای مینق را از موقوفه های رشیدالدین فضل الله همدانی، وزیر دربار هلاکوخان مغول معرفی کرده و در این وقف نامه به موقعیت و اهمیت تاریخی و وفور آب و منابع طبیعی این روستا اشاره کرده است.
زبان مردم این روستا همانند سایر نقاط آذربایجان زبان ترکی آذربایجانی است. مذهب ساکنان آن نیز شیعه جعفری است.
مردم مینق در زمینه کشاورزی از جمله گندم و جو بیشترین فعالیت خود را در سال داشته و در منطقه بیشترین سهم تولید کشاورزی با بهره مندی از دو سد آب در بهترین منطقه آب وهوای بدوستان دارند.
صنعت فرش نیز همانند مرکز شهرستان و سایر شهرها و روستاهای شهرستان هریس در این روستا سابقه و قدمتی دیرینه داشته و اهالی به تولید فروش دستباف در کنار کار کشاورزی مشغول هستند و نقشه های مختلف فرش من جمله قاجاری، کناره، تاجری و. . . در این روستا تولید می شود.
گورستان مینق یکی از آثار باستانی این روستا محسوب می شود. روستای مینق نیز مثل سایر روستاها و شهرهای استان سابقه دیرینه مذهبی دارد.
منطقه گردشگری و کویر گونه آق قوم در مساحت ۱۲۰ هکتار در منطقه کویری آق قوم در۸۰ کیلومتری شهر تبریز و ۱۰ کیلومتری شهرستان هریس در روستای مینق واقع شده است. همچنین اثر باستانی قلعه مخروبه معروف به "قلعه جوق" که بنا به برخی منابع یکی از قلاع ساخته شده در زمان اسکندر مقدونی بوده و با زلزله مهیب آذربایجان تخریب شده اشیای عتیقه و باستانی را در خود جای داده است.
رودخانه دائمی روستای مینق که از کوه های بالادست روستا از سلسله کوه های قوشاداغ سرچشمه می گیرد در طول سال از داخل روستا جریان دارد امر خشکسالی ها و کمبود بارندگی در سال های اخیر و تعرض غیرقانونی روستاهای بالادست و انحراف آب از مسیر رودخانه موجب شده این رودخانه نیز مثل سایر رودخانه های ایران در فصل تابستان با کمبود آب مواجه شده و تا مرز خشک شدن پیبرودست.
آب شرب این روستا نیز متاسفانه علی رغم بهره مندی از منابع زیرزمینی آب و داشتن قنات و کاریزهای قدیمی به دلیل خشکسالی و استفاده نادرست از منابع آب در تابستان ها با قطعی مواجه می گردد.
جملاتی از کاربرد کلمه مینق
سید جواد میری مینق (متولد ۱۳۵۰) جامعهشناس ایرانی-سوئدی و استاد تمام جامعهشناسی در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی است. آثار او عمدتاً در حوزه نظریه اجتماعی و متفکران ایرانی ـ اسلامی است.