ملونی

معنی کلمه ملونی در لغت نامه دهخدا

ملونی. [ م ُ ل َوْ وَ ] ( حامص ) حالت و چگونگی ملون. رجوع به ملون شود.
- ملونی کردن ؛ تغییر رنگ دادن. دگرگون شدن. تغییر حال دادن :
گاه چو حال عاشقان صبح کند ملونی
گه چو حلی دلبران مرغ کند نواگری.خاقانی.

معنی کلمه ملونی در فرهنگ فارسی

حالت و چگونگی ملون

جملاتی از کاربرد کلمه ملونی

گاه چو حال عاشقان صبح کند ملونی گه چو حلی دلبران مرغ کند نواگری
با اینکه بر پایه قانون، خود برلوسکونی حق عهده‌دار شدن سمت نخست‌وزیری را نداشت اما حزب او می‌توانست در شکل گیری یک دولت راست میانه در ایتالیا نقش موثری داشته باشد. به‌گونه‌ای که در انتخابات سال ۲۰۱۹ حزب او ۱۴ درصد آرا را به دست آورد و برلوسکونی متعهد شد از تلاش‌های ماتئو سالوینی برای نخست‌وزیری حمایت کند. او بار دیگر در سال ۲۰۲۲ به پارلمان ایتالیا بازگشت و حزب او در دولت ائتلافی جناح راست جورجا ملونی حضور داشت.
جورجا ملونی در سخنرانی خود در اسپانیا در تابستان ۲۰۲۲ گفت: «آری به خانواده‌های مرسوم، نه به دگرباشان جنسی (ال‌جی‌بی‌تی)، آری به هویت جنسی، نه به ایدئولوژی جنسیت… نه به خشونت اسلامی، آری به امنیت مرزها، نه به مهاجرت بی‌رویه».
ملونی از پیروان کلیسای کاتولیک است و از هویت مذهبی خود تا حد بسیاری برای کمک به ایجاد یک چهره ملی‌گرا برای خود، استفاده کرده است. او در یک سخنرانی در سال ۲۰۱۹ در یک تجمع در رم، گفت: «من جورجیا هستم. من یک زن هستم. من یک مادر هستم. من ایتالیایی هستم. من مسیحی هستم.» ملونی علیرغم اعتقادات مسیحی‌اش و حمایت از ارزش‌های خانوادگی سنتی، از ازدواج نکردن با پدر فرزندش دفاع کرده است.
جورجا ملونی (برخلاف دیگر احزاب راستگرا در ایتالیا) تمایلی به نزدیکی با ولادیمیر پوتین ندارد. او طرفدار ناتو و اوکراین است.
جورجا ملونی در تاریخ ۲۹ مهر ۱۴۰۱ به‌طور رسمی نخست‌وزیر ایتالیا شد.
او در سن ۱۵ سالگی به «جبهه جوانان»، شاخه جوانان حزب جنبش نئوفاشیست «جنبش اجتماعی ایتالیا» پیوست. در سال ۲۰۲۱ ملونی در کتاب خود به نام من جورجیا هستم تأکید کرد که فاشیست نیست اما میراث‌دار تاریخ هفتادساله اخیر است. او بعدها رئیس شاخه دانشجویی این حزب، یعنی «اتحاد ملی» شد.
جورجا ملونی با شعار قدیمی و جنجال‌برانگیز «خدا، میهن، خانواده» وارد رقابت‌های انتخاباتی ۲۰۲۲ شد. او مخالف حقوق دگرباشان جنسی (ال‌جی‌بی‌تی) است و خواهان محاصرهٔ دریایی لیبی برای جلوگیری از ورود پناهندگان است و به‌طور مداوم در مورد مهاجران مسلمان هشدار می‌دهد.
دیگر رهبران اروپایی که تیراندازی را محکوم کردند عبارتند از: ویکتور اوربان رئیس‌جمهور مجارستان، سیمون هریس رئیس‌جمهور ایرلند، جورجیا ملونی نخست‌وزیر ایتالیا، لوک فریدن رئیس‌جمهور لوکزامبورگ و ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین.