محمد افندی

معنی کلمه محمد افندی در دانشنامه آزاد فارسی

محمّد اَفَندی (۹۷۵ـ۱۰۲۴ق)
(مشهور به خواجه زاده ؛ شیخ الاسلام) نویسنده و شاعر عثمانی . در بورسه زاده شد. در ۱۰۰۰ق، ملای مکه شد. در ۱۰۰۴ق به قضاوت در استانبول و قاضی عسکری آناتولی منصوب گردید. در ۱۰۰۷ق سِمت قاضی عسکری روملی و در ۱۰۱۰ق سِمت شیخ الاسلامی را عهده دار شد. در فرمانروایی احمد یکم عثمانی برای بار دوم شیخ الاسلام شد. محمد افندی به بیماری طاعون درگذشت . به زبان های فارسی ، ترکی و عربی مسلط بود و اشعار و مقالاتی به این سه زبان سروده و نوشته است . محمد افندی ذیلی نیز بر تاج التواریخ پدرش نوشته که ناتمام مانده است .

معنی کلمه محمد افندی در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] محمد افندی (ابهام زدایی). محمد افندی ممکن است اسم برای اشخاص ذیل باشد: • محمد افندی بالدیرزاده، از مؤلفان ترک در قرن یازدهم که مدرس، قاضی و شاعر• محمدافندی بهائی، فقیه و متکلم عثمانی• شیخ الحاج محمد افندی، از روحانیون ترکیه و از مؤسسان جمعیت سیاسی مذهبی «اتحاد محمدی» یا «فرقه محمدیه» یا «جمعیت محمدیه» در ۱۹۰۹
...

جملاتی از کاربرد کلمه محمد افندی

خانواده او کشاورز بودند و او به یادگیری علم و دانش روی آورد. ابتدا نزد ملا محمد افندی درس را شروع کرد ونزد برادر بزرگترش ملا عبدالله نورسی در ایام تعطیلی واستراحت هفتگی مطالب دیگری می‌آموخت. سپس به روستای پیرمس خدمت ملا نور محمد رفت. سعید در زمان بسیار کمی توجه استاد و مردم آنجا را به خود جلب کرد.