کرود

کرود

معنی کلمه کرود در لغت نامه دهخدا

کرود. [ ک ُ / ک َ ] ( اِ ) چاه بسیار عمیق را گویند که آب از آن به دشواری توان کشید. ( برهان ). چاه کم عمق که به دشواری از آن آب برآید. ( آنندراج ) ( انجمن آرا ). رجوع به کروخان شود.
کرود. [ ] ( اِخ ) دهی است از بخش طالقان شهرستان تهران. کوهستانی و سردسیر است و 774 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1 ).

معنی کلمه کرود در فرهنگ فارسی

چاه بسیار عمیق را گویند که آب از آن به دشواری توان کشید.

معنی کلمه کرود در دانشنامه عمومی

کرود ( به انگلیسی: karoud ) روستایی است کوهستانی و بسیار خوش آب و هوا واقع در شهرستان طالقان، ( بخش بالا طالقان ) و همسایه با روستاهای ( کرکبود از شمال شرقی ) ( سگران از شمالغربی ) ( سگرانچال از غرب ) ( اوانک از جنوب غربی ) ( وشته از جنوب ) و ( ابصار یا ( اوسار ) از غرب ) است.
علت نامگذاری و معنی این روستا این است که کرود از دو کلمهٔ کوتاه شدهٔ کوه و رود است این بدان معنی است که مردمان و اهالی این روستا از گذشته های دور تا امروز از بالاترین نقطهٔ ده ( کوه ) تا رود خانهٔ اصلی شهر طالقان دارای زمینهای کشاورزی بسیاری می باشند. این روستا در ارتفاع ۲۲۲۰ متری از سطح دریا واقع گردیده و فاصلهٔ این روستا از جاده اصلی و رود شاهرود ۵ کیلومتر و از شهرک ( مرکز شهر طالقان ) ۱۰ کیلومتر می باشد.
قدمت روستا به سلسلهٔ تیموریان یا نزدیک به آن دوران بازمی گردد که صحت این ادعا این است که در گذشته های دور سنگ قبری بسیار قدیمی در آرامستان ده وجود داشته ( اکنون در اثر عدم آگاهی مردم و اهمال کاریهای صورت گرفته از بین رفته و ناپدید گردیده است ) که با کارشناسی صورت گرفته توسط استاد ابراهیم بوذری قدمت سنگ را به سلسله و دوران تیموریان یا نزدیک آن دوران کارشناسی کرده است.
طالقانی ها از اقوام تات هستند و مردم روستای کرود هم به زبان تاتی سخن می گویند.
• میرزا ابراهیم بوذری فرزند میرزا علی اصغر خوشنویس معاصر و استاد انجمن خوشنویسان ایران
• محمدعلی بوذری فرزند حاجی شیخ محمد آقا وزیر دادگستری در کابینه حاجعلی رزم آرا
• حبیب الله برنگی فرزند آقا رضا ، شاعر، نویسنده و تاریخ نگار طالقان
• دکتر احمد احمدیان فرزند مشهدی علی میرزا ، قاضی و مستشار دیوانعالی کشور
• آیت الله میرزا مسیح کرودی طالقانی فرزند مرحوم قاسم از علمای معروف دوره مظفرالدین شاه قاجار و امام جماعت مدرسه سپهسالار

جملاتی از کاربرد کلمه کرود

این شرایط ویژه مناطق شمالی است. در جنوب پوشش گیاهی بر روی خود کوه‌های سرسبز بیشتر است. از میان انواع مختلف درختان و گیاهان می‌توان به نخل خرما، میموسا، زیتون وحشی، چنارهای عظیم‌الجثه، ارس، برگ بوی چینی، مر مکی و سایر درختان صمغی (بیشتر در دامنه‌های شرقی) اشاره کرود به اضافه نوعی کاج باشکوه (کاج زرد ناتال، که در برابر حملات مورچه سفید مقاومت می‌کند)، انجیر، پرتقال، لیموی شیراز، انار، هلو، زردآلو، موز و سایر درختان میوه و انگور، سیاه‌توت، تمشک و پنبه و گاهی اوقات نیشکر. در جنوب جنگل‌های بزرگی از درختان با ارزش چوب وجود دارد؛ و گیاه قهوه در ناحیه کافه بومی است. این ناحیه نام خود را از واژه قهوه گرفته‌است.