چنگر
معنی کلمه چنگر در لغت نامه دهخدا

چنگر

معنی کلمه چنگر در لغت نامه دهخدا

چنگر. [ چ َ گ َ ] ( اِ ) نام نوعی مرغابی سیاه است به اندازه کبک یا کبوتر که در سواحل دریای خزر نیز یافت میشود.

معنی کلمه چنگر در فرهنگ فارسی

نام نوعی مرغابی سیاه است بانداز. کبک یا کبوتر که در سواحل دریای خزر نیز یافت میشود .

معنی کلمه چنگر در دانشنامه عمومی

چَنگَرها، ( نام علمی: Fulica ) پرنده ای آبزی به رنگ سیاه است که رنگ سر و گردنش براق تر و نوک و پیشانی اش سفید رنگ است.
چنگر از راستهٔ کلنگ سانان ( Gruiformes ) و خانوادهٔ یلوگان ( Rallidae ) است.
نام محلی این گونه در بیشتر مناطق استان گیلان، با همین نام چنگر است. در استان سیستان و بلوچستان، با نام چور، نامیده می شود. نام محلی آن در مازندران ( بهشهر، بابل و فریدونکنار ) ، پِرِلا است. نام این پرنده به زبان ترکمنی بَراق می باشد. چنگریان، یکی از روستاهای پیرامون رضوانشهر است.
پرده های میان انگشتان چنگر با پردهٔ پای پرندگان پرده دار، بسیار متفاوت و شبیه برگ های کوچکی در اطراف انگشتان است.
چارخو از خویشان نزدیک این گونه است.
• چنگر کاکلی Fulica cristata
• چنگر اوراسیایی Fulica atra
• چنگر هاوایی Fulica alai
• چنگر آمریکایی Fulica americana
• چنگر کارائیب Fulica caribaea
• چنگر بال سفید Fulica leucoptera
• چنگر آندی Fulica ardesiaca
• چنگر پاسرخ Fulica armillata
• چنگر پیشانی سرخ Fulica rufifrons
• چنگر غول آسا Fulica gigantea
• چنگر شاخدار Fulica cornuta
• چنگر ماسکارین Fulica newtoni ) < small ) > ( منقرض )
چنگر (مجارستان). چِنگِر ( به مجاری: Csenger ) یک منطقهٔ مسکونی در مجارستان است که در سابولچ - ساتمار - برگ واقع شده است. چنگر ۳۶٫۱۶ کیلومتر مربع مساحت و ۴٬۸۷۰ نفر جمعیت دارد.
شهر کووزه خواهرخواندهٔ چنگر ( مجارستان ) هست.
معنی کلمه چنگر در فرهنگ فارسی
معنی کلمه چنگر در دانشنامه عمومی
معنی کلمه چنگر در دانشنامه آزاد فارسی

معنی کلمه چنگر در دانشنامه آزاد فارسی

چَنْگَر (coot)
نوعی پرندۀ آب شیرین، از جنس Fulica، متعلق به خانوادۀ یلوه، راستۀ درناسانان. چنگرها تقریباً ۳۸ سانتی متر طول دارند و عمدتاً سیاه رنگ اند. این پرندگان دارای منقاری سفیدند که به شکل یک صفحه از پیشانی امتداد یافته است. این پرندگان پاهایی بزرگ با پنجه های چهار بخشی دارند و همه چیزخوارند، امّا بیشتر از گیاهان آبی تغذیه می کنند. فقط جوجه ها از حشرات و سایر بی مهرگان تغذیه می کنند. چنگر برّ قدیم Fulica atra در آب های داخلی اروپا، آسیا، افریقای شمالی، و استرالیا یافت می شود. این جانوران آشیانه شان را روی گیاهان آبی و از نی های خشک می سازند. تخم های آن ها به رنگ سنگ ها و دارای لکه های قهوه ای است. رنگ جنس های نر و ماده مشابه است، اما نرها اندکی بزرگ ترند. از جنس Fulica، گونۀ چنگر معمولی Fulica atra در ایران زندگی می کند. این پرنده در نیزارها و تالاب ها یافت می شود و با هفت گونۀ دیگر، ازجمله پنج گونه یلوه، مجموعاً خانوادۀ یلوه را در ایران تشکیل می دهد.

جملاتی از کاربرد کلمه چنگر

کافتر در زمان پرآبی یک بانک زیستی از مجموعه متنوع گونه‌های جانوری و زیستگاه طبیعی پرندگان مهاجر و محل پرورش ماهی‌های کپور و آمور بود. وجود چشمه‌سارها و قنوات متعدد علاوه بر ایجاد مناظر زیبا و دیدنی زمینه مساعدی برای پرورش ماهی قزل‌آلا فراهم نموده و هر سال میزبان بسیاری پرندگان همچون تنجه، چنگر معمولی فلامینگو، اردک سرحنایی، خوتکا، اردک سرسبز، غاز خاکستری، عقاب دم سفید، مرغ سقای خاکستری، اردک سرسفید، کفچه نوک، حواصیل‌ها، باکلان و کشیمیان و انواع پرندگان کنار آبزی بود.
دریاچه‌های بخش‌های شمالی از طیف گسترده‌ای از پرندگان مهاجر و مولد، از جمله گونه‌های مختلف ریل (کوچک، کوت)، چنگر نوک‌سرخ، کشیم گردن‌سیاه و غیره حفاظت می‌کنند.
تپه چنگر خدا در شهرستان خرم‌آباد، بخش دوره چگنی، دهستان کشکان، ۴ کیلومتری غرب روستای سیاه چم واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۲ اسفند ۱۳۸۵ با شمارهٔ ثبت ۱۸۲۲۹ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.