ورجوی

ورجوی

معنی کلمه ورجوی در لغت نامه دهخدا

ورجوی. [ وَ ] ( اِخ ) دهی از دهستان سراجو بخش مرکزی شهرستان مراغه ، در 8 هزارگزی جنوب مراغه. جمعیت آن بالغ بر 2716 تن است و آب آن از رودخانه ٔچکان و قنات است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

معنی کلمه ورجوی در دانشنامه عمومی

ورجوی بزرگترین روستای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان قره ناز بخش مرکزی شهرستان مراغه واقع شده است. این روستا بیشترین آمار کشته در جنگ ایران و عراق در استان آذربایجان شرقی را نیز به خود اختصاص داده است. روستای ورجوی در مسیر شرکت شیشه سازی مراغه می باشد که باعث شده آب مصرفی کشاورزی در مراغه به شدت کاهش یابد ، از طرف دیگر معبد مهر نیز باعث رونق گردشگری در این روستا شده است که هر ساله پذیرای گردشگران خارجی و داخلی می باشد. از محصولات این روستا می توان به انگور اشاره کرد که انگور ورجوی معروف ترین انگور در بازار می باشد که گردشگران آن را از این شهر به سوغات می برند
• معبد مهر
• قلعه دختران ( قیزلار قلعه سی )

جملاتی از کاربرد کلمه ورجوی

تپه پیه شی مربوط به دوره اشکانیان - دوره ساسانیان - سده‌های اولیه دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان مراغه، بخش مرکزی، دهستان قره ناز، ۷۰ ۹م جنوب غربی روستای ورجوی واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۷ اسفند ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۲۲۷۲ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.