واتو. [ ت ُ ] ( اِخ ) ژان آنتوان. نقاش و حکاک فرانسوی که در سال 1684 م. متولد شد و در 1721 م. درگذشت. تابلوهایی از او در موزه لوور وجود دارد. واتو. ( اِخ ) ژان. مورخ فرانسوی که در 1792 م. در یکی از شهرهای ناحیه «رن » متولد شد و در سال 1848 م. در انگلستان درگذشت.
معنی کلمه واتو در فرهنگ فارسی
آنتوان واتو ( ۱۷۲۱ - ۱۶۸۴ م . ) نقاش فرانسوی . در والانسین متولد شد و در ۱۷٠۲به پاریس رفت .در آنجا تحت تاثیر شیوه نقاشی فلامانی قرار گرفت و به نقاشی صحنه هایی از میخانه ها و زندگی نظامیان پرداخت . در ۱۷۱۷ به عضویت آکادمی فرانسه پذیرفته شد . مورخ فرانسوی که در ۱۷۹۲ در یکی از شهر های ناحیه رن متولد شد و در سال ۱۸۴۸ در انگلستان در گذشت .
جملاتی از کاربرد کلمه واتو
از فیلمهایی که وی در آن نقش داشته است، میتوان به عموی آمریکاییام و واتو واتو، پرنده اعجابانگیز اشاره کرد.
واحد پول وانوآتو، واتو نام دارد. تولید ناخالص داخلی این کشور ۸۹۷ میلیون دلار است. ۷۶ هزار و ۴۱۰ نفر نیروی کار این کشور را تشکیل میدهند.
در تابلوی دختر جوان چوپان، بوگرو به شیوه و تِم ادبیات شبانی کار کرده و این موضوعی بود که توسط هنرمندان و شاعران یونانی و هلنی توسعه یافت، از جمله هنرمندان فرانسوی که از این شیوه بهره بردند میتوان به کلود لورین، ژان-آنتوان واتو و نیکولا پوسن اشاره کرد.
پس از استقلال حق و حقوق معادن الماس از قبایل «بنگ واتو» به کنترل ملی منتقل شد و این انتقال ابتدا به وسیله رهبر پس از استقلال «سرتسه خاما» که خود یک عضو قبیله بنگ واتو بود صورت گرفت. کاهش قدرت رهبران قبایل از دیگر تصمیمهای رهبران سیاسی بوتسوانا بود.
فدراسیون کبدی پاکستان در سال ۱۹۶۴ تشکیل شد. اولین مسابقات کشوری کبدی در سطح ملی در سال ۱۹۶۶ برگزار شد. میان محمد یاسین واتو نخستین رییس جمهور و چودری محمد صدیق به عنوان دبیرکل فدراسیون.