همدانیان

معنی کلمه همدانیان در لغت نامه دهخدا

همدانیان. [ هََ ] ( اِخ ) قبیله ای از عرب در نجران ، و از وی دزدان بیایند و به حدود یمن راه برند. ( حدود العالم ).

جملاتی از کاربرد کلمه همدانیان

حسین همدانیان در خرداد ماه ۱۳۵۷ در لندن درگذشت و در آرامگاه خانوادگی واقع در تخت فولاد اصفهان در کنار برادرش به خاک سپرده شد.
حنظله کوفی است و شبام، نام طایفه‌ای از همدانیان است. حنظله از چهره‌های شیعی در کوفه و معلم قرآن بود. زمانی که حسین بن علی به کربلا رسید، وی به او پیوست و از جان حسین بن علی در مقابل تیرها و نیزه‌ها محافظت کرد و گاهی هم با سخنانش به سپاه کوفه هشدار می‌داد و موعظه می‌کرد.
حسین همدانیان (۱۲۸۹ - خرداد ۱۳۵۷ خورشیدی) نیکوکار و صنعتگر اصفهانی بود.
حسین همدانیان (زادهٔ ۱۳۰۲ – درگذشتهٔ ۱۶ آبان ۱۳۷۸) خواننده، نوازندهٔ تمبک و آهنگساز موسیقی عامیانه اهل ایران بود. ترانه‌های «بابا کرم» و «مبارک باد» از جمله آثار او است.
حسین همدانیان در سال ۱۲۸۹ خورشیدی به دنیا آمد. پدرش حاج محمدرضا همدانی از تاجران سرشناس اصفهان بود.[نیازمند منبع] حسین همدانیان در جوانی به همراه برادرش علی همدانیان به فعالیت‌های صنعتی پرداخت. در سال ۱۳۲۹ او در تأمین سرمایهٔ اولیهٔ شرکت سهامی ریسندگی و بافندگی شهناز که بعدها به بافناز تغییر نام یافت، سهم داشت.
حسین همدانیان در سال ۱۳۴۵ بخشی از سهام شرکت قند نقش جهان را خریداری نمود و در سال ۱۳۵۴ سرمایه مؤسسه را به میزان هشت میلیارد ریال به ثبت رساند. [نیازمند منبع]
در سال ۱۳۵۳ پروندهٔ قضایی کارخانهٔ قند اصفهان بر سر اختلاف میان همدانیان و هژبر یزدانی تشکیل شد. به گفتهٔ حسین حسن قاجار، قاضی پرونده، رسیدگی به این پرونده زیر فشارهای سیاسی بود . حسن قاجار از غلامرضا کیانپور نقل می‌کند که وزیر دادگستری ماقبل او، صادق احمدی، به دلیل تاخیر در رسیدگی به این پرونده برکنار شده‌است. همچنین، به ادعای حسن قاجار، محمدرضا شاه در مصاحبه‌ای در مورد این پرونده گفته بود: «به زودی بزرگ‌ترین ثروتمند ایران را محاکمه خواهیم کرد.» سرانجام همدانیان در سال ۱۳۵۵ محاکمه شد و از نه فقره اتهام مطرح شده در پرونده، تنها به یکی (گران‌فروشی) محکوم و از دیگر اتهام‌ها تبرئه شد.
خانه همدانیان مربوط به دوره قاجار است و در اصفهان، خیابان چهارباغ، حد فاصل خیابان یحیی خان و خیابان باغ زرشک واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۹ با شمارهٔ ثبت ۳۶۸۹ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.
حسین همدانیان پس از درگذشت برادرش مسئولیت اداره واحدهای صنعتی مذکور را بر عهده گرفت و در سال ۱۳۴۴ مؤسسه خیریه علی و حسین همدانیان را بنیان گذاشت و کلیهٔ سهام و اموال منقول و غیرمنقول و کارخانه‌ها را به مؤسسه مزبور واگذار و به مدت چند سال امور جاری مؤسسه را همراه با دیگر اعضاء هیئت امناء خیریه اداره نمود.