مرکز اسلامی هامبورگ

معنی کلمه مرکز اسلامی هامبورگ در دانشنامه آزاد فارسی

نام بنا و بنیادی اسلامی در کشور آلمان. فکر تأسیس این مرکز در ۱۳۳۲ش از سوی جمعی از ایرانیان در هتل آتلانتیک شهر هامبورگ مطرح و تصمیم به ساخت مسجد و مرکزی فرهنگی گرفته شد و هیئت مدیره ای ۹ نفره نیز مسئولیت انجام کار را پذیرفت. در ۱۳۳۴، حجت الاسلام محققی به عنوان نمایندۀ مرجع تقلید آیت الله بروجردی و امام جماعت مسجد به هامبورگ رفت. در ۹ مهر ۱۳۳۶ زمینی به مساحت ۳,۷۴۴ متر مربع به مبلغ ۲۵۰هزار مارک توسط یکی از خیرین ایرانی به نام حاج قاسم همدانیان، خریداری و اهدا شد. در ۱۳۴۳ مراجع وقت آیت الله دکتر بهشتی را به عنوان امام مسجد برگزیدند و هیئت امنای هفت نفره جدیدی برای تکمیل بنا و مرکز معرفی شدند. وی مؤسسه ای اسلامی ـ فرهنگی و معتبر و رسمی را در آلمان به ثبت رساند و فعالیت های آن را گسترش داد. پس از بازگشت دکتر بهشتی به ایران، حجت الاسلام محمد مجتهد شبستری عهده دار مدیریت و امامت مسجد هامبورگ شد. از ۱۳۵۷ تا ۱۳۵۹ مسئولیت مرکز با حجت الاسلام محمد خاتمی و پس از آن تا ۱۳۷۸ با حجت الاسلام مقدم و حجت الاسلام انصاری بوده است. پس از آن حجت الاسلام حسینی نسب در مرکز اسلامی هامبورگ عهده دار مدیریت و امامت شد. رئیس فعلی آن (۱۳۸۷) حجت الاسلام قائم مقامی است. یکی از مراکز وابسته به مرکز اسلامی هامبورگ، آکادمی علمی اسلامی است که در ۱۹۷۸ در شهر کلن آلمان توسط پروفسور عبدالجواد فلاطوری به ثبت رسید که به شناساندن اسلام در مراکز علمی و آموزشی غرب اهتمام داشت. بنابه وصیت فلاطوری، آکادمی و کتابخانۀ وی در اختیار مرکز اسلامی هامبورگ قرار گرفت. ساختمان زیبا و گنبد دیدنی مسجد مرکز اسلامی هامبورگ در کنار دریاچۀ آلستر در شهر هامبورگ، هم اکنون از نقاط دیدنی و توریستی این شهر است.

معنی کلمه مرکز اسلامی هامبورگ در دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] مرکز اسلامی هامبورگ، از قدیمی ترین مراکز اسلامی - شیعی در کشور آلمان که فعالیت های فرهنگی، آموزشی برای مسلمانان انجام می دهد.
در سال ۱۳۳۲ شمسی برابر با ۱۹۵۳ میلادی در جلسه ای که با حضور جمعی از ایرانیان مقیم هامبورگ در هتل آتلانتیک این شهر برگزار گردید، گفتگویی پیرامون لزوم تشکیل مرکزی اسلامی و بنای مسجدی برای ایرانیان مقیم این شهر انجام گرفت. این پیشنهاد با استقبال حاضران روبرو شد و قرار شد دایره فعالیت این مرکز و مسجد تنها به ایرانیان محدود نگردد و مرکزی برای همه مسلمانان شهر هامبورگ تأسیس شود.

جملاتی از کاربرد کلمه مرکز اسلامی هامبورگ

روز یکشنبه ۷ آوریل ۲۰۱۹ دولت آلمان توقف کمک مالی به یک نهاد مذهبی وابسته به جمهوری اسلامی به نام «فدراسیون جمعیت‌های شیعه آلمان» را اعلام کرد. این مرکز صدها هزار دلار به نام فعالیت «علیه تندروی مذهبی و کمک به آشتی مذاهب» از مرکز اسلامی هامبورگ که تحت کنترل مجمع تقریب مذاهب اسلامی است دریافت کرده‌است.
. وی مدیریت و امامت مرکز اسلامی هامبورگ سیتی را تا سال ۱۳۸۲ بر عهده داشت.
او داوری مسابقات اروپایی قرآن کریم در مرکز اسلامی هامبورگ را در سال ۱۳۹۴ بر عهده داشت.
وی از ابتدای سال ۲۰۰۴ میلادی به عنوان امام و مدیر مرکز اسلامی هامبورگ و رئیس آکادمی اسلامی آلمان مشغول به فعالیت می‌باشد. وی با تأسیس اتحادیه اروپایی علماء و تئولوگ‌های شیعه و به انتخاب اعضای آن که از ۱۶ کشور اروپایی می‌باشند در سال ۲۰۰۶ به ریاست این اتحادیه برگزیده شد.وی استاد دانشگاه تهران و علوم تحقیقات تهران است.[نیازمند منبع]
خاتمی در دورهٔ حضورش در قم و اصفهان، رابط انقلابیون قم و اردکان بود و در انتقال و توزیع اعلامیه‌های سیاسی فعالیت داشت. او در اصفهان از اعضای فعال انجمن اسلامی دانشجویان بود. بیشتر اعلامیه‌هایی که در فاصله سال‌های ۱۳۵۳ تا انقلاب ۱۳۵۷ در قم، با امضای روحانیون مبارز، حوزهٔ علمیه این شهر و طلاب مبارز منتشر می‌شد، به‌دست خاتمی تدوین می‌گردید و با مشارکت سید احمد خمینی توزیع می‌شد. خاتمی در سال‌های ۱۳۵۷ تا ۱۳۵۹، با تأیید سید محمد بهشتی، امامت مرکز اسلامی هامبورگ را بر عهده داشت. این مرکز یکی از کانون‌های مبارزات خارج از کشور بود و با اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان در اروپا و آمریکا ارتباط داشت.
حسینی نسب بیش از پانزده سال به تدریس علوم اسلامی از قبیل فقه، اصول، فلسفه، علم هیئت و علم کلام در حوزه علمیه قم پرداخت. همچنین به مدت چهار سال در مرکز اسلامی هامبورگ و دو سال در آکادمی اسلامی آلمان، در شهر هامبورگ تدریس کرد و به مدت سه سال نیز به عنوان محقّق در دانشگاه تورنتو کانادا، به پژوهش بر روی پروژه‌های علمی و دینی همت گماشت.[نیازمند منبع].