مجدالاسلام کرمانی

معنی کلمه مجدالاسلام کرمانی در دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] این صفحه مدخلی از اثر آفرینان است
عالم دینی، روزنامه نگار، نویسنده و شاعر. در کرمان به دنیا آمد. پس از اتمام تحصیلات مقدماتی به اصفهان رفت و از محضر آخوند ملا محمدباقر فشارکی و آقا میر محمدتقی مدرس استفاده نمود و از آنها به دریافت اجازه ی اجتهاد نایل گشت. در آن موقع به طبع و نشر چندین جلد کتاب از قبیل: «کشف الغطاء»، «کشف القناع» و «شرح نهج البلاغه» اقدام کرد و با همکاری ملک المتکلمین و سید جمال الدین واعظ و میرزا علینقی خان سرتیپ به تأسیس مدرسه ای برای نوجوانان در اصفهان همت گماشت.
وی در آغاز مشروطیت در تهران روزنامه ی «ندای وطن» را تأسیس و مدتی نیز روزنامه ی «ادب» را مدیریت و سردبیری کرد. وی در 1325 ق روزنامه های «کشکول» و «محاکمات» را منتشر کرد. شیخ احمد پس از حوادث تهران از جمله به توپ بستن مجلس و توقیف جراید به اصفهان عزیمت نمود و در 1327 ق اقدام به انتشار روزنامه ی «کشکول» کرد.
مجدالاسلام در زمان صدارت عین الدوله با حاج میرزا حسن رشدیه و میرزا آقا اصفهانی به کلات نادری تبعید شد تا این که در زمان صدارت مشیرالدوله، میرزا نصراللَّه خان به تهران بازگشت. وی در سرودن شعر توانا بود و بیشتر هنرش در سرودن قطعات تاریخی بوده است. شیخ آقا بزرگ تهرانی در «الذریعه» مجدالاسلام را یکجا با شهرت گرگانی و در جای دیگر با نام فتح اللَّه ذکر کرده است. از دیگر آثار وی: منظومه ی «شهر خاموشان» یا «اوضاع عدلیه سابق»؛ «تاریخ انحلال مجلس»؛ «تاریخ انقلاب مشروطیت»؛ دیوان شعر.

جملاتی از کاربرد کلمه مجدالاسلام کرمانی

مجدزاده فرزند احمد مجدالاسلام کرمانی صاحب و مدیر روزنامه‌های ندای وطن، کشکول، الجمال، محاکمات و از اعضای انجمن باغ میکده بود. او در سال ۱۲۸۴ در کرمان به دنیا آمد و تحصیلات خود را در رشته حقوق قضائی در اولین دوره مدرسه قضائی به ریاست علی‌اکبر داور به پایان برد.
ورود افشارها به کرمان در چند مرحله اتفاق افتاده است و اولین افشارها در زمان شاه اسماعیل اول، در حدود ۵۰۰ سال پیش از آذربایجان به کرمان مهاجرت کردند. مجدالاسلام کرمانی که خود نیز از ایل افشار کرمان بوده ورود افشارها به کرمان را در زمان شاه اسماعیل به سرکردگی بیرام‌بیگ که از دستیاران محمدخان استاجلو بود دانسته است. طایفه قره اُغلانلو از اولین افشارهایی هستند که به کرمان وارد شدند. در زمان صفویه کرمان توسط افشارها اداره می‌شد.
از مشهورترین مشروطه خواهان افشار کرمان، مجدالاسلام کرمانی است که نقش پررنگی در بیداری مردم داشت. برادر او، امین‌الاسلام نیز تلاش‌هایی در راه انقلاب مشروطه کرد.