لجران

لجران

معنی کلمه لجران در لغت نامه دهخدا

لجران. [ ] ( اِخ ) نام دهی جزء دهستان قشلاق از بخش گرمسار شهرستان دماوند، واقع در 2هزارگزی جنوب باختری گرمسار دارای 646 تن سکنه شیعه. آب آن از حبله رود. محصول آنجا غلات ، پنبه و بنشن و لبنیات. شغل اهالی زراعت و گله داری و قالیچه و گلیم و پلاس بافی و راه آن مالرو است. سکنه از طایفه اصانلو و الیکائی هستند و تابستان به ییلاق میروند. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1 ).

معنی کلمه لجران در دانشنامه عمومی

لَجْران یکی از روستاهای شهرستان گرمسار ( خوار ) در استان سمنان است. این روستا در ۳ کیلومتری جنوب شهر گرمسار ( قشلاق ) قرار دارد. لجران مرکز دهستان لجران در بخش مرکزی شهرستان گرمسار است. بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت لجران برابر با ۳۸۲ نفر ( ۱۰۲ خانوار ) بوده است .
بیشتر اهالی لجران از طایفه های زندی - اُصانلو و اِلیکایی هستند . . یک و نیم دانگ از لجران متعلق به دکتر کریم سنجابی بود که از پدرش ارث برده بود.
آب لجران از رودخانه حبله رود تأمین می شود و محصولاتش غلات، پنبه خربزه و لبنیات و شغل بیشتر اهالی، کشاورزی، گله داری و قالیچه بافی، گلیم بافی و پلاس بافی است .
لجران در قدیم جزئی از دهستان قشلاق از بخش گرمسار شهرستان دماوند به شمار می آمد.
زندان گرمسار در این روستا واقع است .

جملاتی از کاربرد کلمه لجران

این روستا در دهستان لجران قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۰ نفر (۷خانوار) بوده‌است.
این روستا در دهستان لجران قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۶۵ نفر (۱۰خانوار) بوده‌است.
این روستا در دهستان لجران قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن زیر سه خانوار بوده‌است.
این روستا در دهستان لجران قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۸ نفر (۴خانوار) بوده‌است.
جلیل زندی در تاریخ ۱۲ اردیبهشت ماه سال ۱۳۳۰ در گرمسار زاده شد. پدرش «عزت‌الله زندی»؛ تکنسین راه‌آهن و زادهٔ روستای لجران و مادرش «گوهرتاج فولادی»؛ خانه‌دار و از اهالی شهر گرمسار بود. جلیل به همراه خانواده‌اش تا پایان کلاس نهم دبیرستان (۱۳۴۴) در گرمسار زندگی می‌کرد و به علت انتقالی پدرش به تهران (محلهٔ خزانهٔ فرح‌آباد) نقل مکان کرد. او دورهٔ دبیرستان را در تهران، «دبیرستان وحید» واقع در محله خانی‌آباد به پایان رساند.
این روستا در دهستان لجران قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۸۲۷ نفر (۲۲۱خانوار) بوده‌است.