قسنطینه
معنی کلمه قسنطینه در لغت نامه دهخدا

قسنطینه

معنی کلمه قسنطینه در لغت نامه دهخدا

( قسنطینة ) قسنطینة. [ ق ُ س َ ن َ ] ( اِخ ) بخشی است در الجزایر که مرکز آن شهر قسنطینه است. این شهر 120000 نفر جمعیت دارد. نهررمال از آن میگذرد. ( ذیل المنجد ). شهری به الجزایر در مشرق بجایه. ( ابن بطوطه ). رجوع به قسنطینیه شود.

معنی کلمه قسنطینه در فرهنگ فارسی

ناحیه ایست در الجزایر مرکز آن شهر قسنطینه ۲۴۴٠٠٠سکنه نهر رمال آنرا مشروب میسازد .
بخشی است در الجزایر که مرکز آن شهر قسنطینه است . نهر رمال از آن می گذرد .

معنی کلمه قسنطینه در دانشنامه عمومی

قُسَنطینه[ پانویس ۱] ( به عربی: قسنطینة ) شهری در استان قسنطینه واقع در کشور الجزایر است که در سال ۱۹۹۸ میلادی ۴۶۲٫۱۸۷ نفر جمعیت داشته و جمعیت آن در سال ۲۰۰۵ میلادی به ۵۰۷٫۲۲۴ نفر رسیده است.
معنی کلمه قسنطینه در فرهنگ فارسی
معنی کلمه قسنطینه در دانشنامه عمومی
معنی کلمه قسنطینه در دانشنامه آزاد فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه قسنطینه

معنی کلمه قسنطینه در دانشنامه آزاد فارسی

قُسَنْطینه (Constantine)
نمای از شهر (به معنی قسطنطینه کوچک) شهر و مرکز استان قسنطینه، در شمال شرقی الجزایر، با ۵۳۰,۱۰۰ نفر جمعیت (۲۰۰۳). در ۳۲۰کیلومتری جنوب الجزیره قرار دارد. تولیدات آن فرش، چرم، و کالاهای پشمی است. قدیمی ترین شهر الجزایر به شمار می رود. مرکز ایالت رومی نومیدیا۱ بود، ولی زوال یافت و به ویرانه تبدیل شد، تا این که کنستانتین کبیر۲ در ۳۱۳م شهر را بازسازی کرد و نام خود را بر آن نهاد. پس از آن، واندال ها۳، اعراب، و عثمانی ها بر شهر مسلط شدند و فرانسوی ها در ۱۸۳۷ آن را اشغال کردند. این شهر در ارتفاع ۶۵۵متری از سطح دریا و روی صخره ای گچی قرار دارد، که رود رومِل۴ در اطراف آن در درّه ای ژرف جریان دارد. از یک محلۀ اروپایی نشین و یک محلۀ قدیمی عرب نشین تشکیل شده، که بیشتر ویژگی های اصیل خود را حفظ کرده است. در این محله ها، سرّاج ها و کفاش ها هنوز فعالیت دارند. شهر مزبور با راه آهن به الجزیره، بسکره۵، عّنابه۶، اسکیکده۷ (بندر قسنطینه)، و تونس۸ متصل است. فرودگاه بین المللی دارد و دانشگاه آن در ۱۹۶۹ تأسیس شد. قسنطینه، که ابتدا سرته۹ نام داشت، مسکن مسیله۱۰، شرقی ترین قوم ساکن نومیدیا، بود و پایتخت سیفاکس۱۱، فرماندهِ نومیدیا، و ماسی نیسا۱۲، سلطان مسیله، و جانشینانش به شمار می رفت. در جنگ یوگورتا۱۳ (۱۱۱ـ۱۰۶پ م) آدربال۱۴، فرمانروای نومیدیای شرقی، منتصب روم، به محاصرۀ یوگورتا، پادشاه نومیدیا، درآمد و شهر تسلیم شد. شهر مزبور در ۳۱۱م ویران شد، ولی کنستانتین (قسطنطین) کبیر در ۳۱۳م آن را بازسازی کرد و شهر جدید از او نام گرفت. بعدها اعراب در ۷۱۰م (۹۲ق) و فرانسوی ها در ۱۸۳۷ آن را اشغال کردند.
Numidia
Constantine the Great Vandals River Rhumel Biskra Annaba Skikda Tunis Cirta Massylii Syphax Massinissa Jugurthine War Adherbal

جملاتی از کاربرد کلمه قسنطینه

ابراهیمی پس از این دوره از زندگی‌اش، به تأسیس مدارس پرداخت که مهم‌ترین آن دانشسرای متوسطهٔ ابن بادیس در شهر قسنطینه بود. او همچنین مدیرمسئول روزنامهٔ البصائر شد. روزنامه‌ای که در سراسر جهان عرب به عنوان دفاع‌کننده از اسلام و بازسازی هویت عربی شهرت یافت.
تله‌کابین قسنطینه (عربی: تيليفيريك قسنطينة) یک بالابر هوایی و یکی از شبکه‌های حمل و نقل مدرن است که به شهر قسنطینه، الجزایر می‌رود و توسط حمل و نقل شهری و نیمه شهری شهر قسنطینه اداره می‌شود. طول آن ۱٫۵۰۶ متر است و دو قله دره تپه‌های شنی الرعل را در ارتفاع ۷۰۷ متری به هم وصل می‌کند.
از باشگاه‌هایی که در آن بازی کرده‌است می‌توان به باشگاه فوتبال الانصار لبنان، باشگاه فوتبال القبائل، و باشگاه فوتبال قسنطینه اشاره کرد.
از باشگاه‌هایی که او در آن بازی کرده‌، می‌توان به باشگاه فوتبال القبائل، باشگاه فوتبال اتحاد الجزایر، باشگاه فوتبال نصر حسین دای، باشگاه فوتبال مولودیه الجزایر، باشگاه فوتبال الوداد کازابلانکا و باشگاه فوتبال قسنطینه اشاره کرد.
خط تله‌کابین قسنطینه در فاصلهٔ ۱۵۰۶ متری بین تپه‌های ماسه‌ای در ارتفاع ۷۰۷ متری از محله ططاش بلقاسم در شرق به محله امیر عبدالقادر امتداد می‌یابد که به مسافران اجازه می‌دهد از منظر زیبای دره شن و ماسه اتا بیمارستان دانشگاه ابن بادیس لذت ببرند. این یک میانبر بواسطه حمل و نقل هوایی بشمار می‌آید که باعث کاهش ترافیک موجود در پل معلق می‌گردد.
باشگاه فوتبال مولودیه قسنطینه (عربی: مولودية قسنطينة) یا باشگاه فوتبال در شهر قسنطینه، الجزایر است.
از باشگاه‌هایی که در آن بازی کرده‌است می‌توان به باشگاه فوتبال قسنطینه اشاره کرد.
باشگاه فوتبال قسنطینه (عربی: النادي الرياضي القسنطيني) یک باشگاه فوتبال در شهر قسنطینه، الجزایر است.
شارل لاوران جراح فرانسوی ارتش بود که در شهر قسنطینه واقع در شمال شرقی الجزایر سکونت داشت. او برای اولین بار وجود انگل مالاریا را در خون افراد مبتلا به مالاریا توضیح داد. به خاطر این کشف او در سال ۱۹۰۷ جایزهٔ نوبل فیزیولوژی یا پزشکی را دریافت کرد.
از باشگاه‌هایی که در آن بازی کرده‌است می‌توان به باشگاه فوتبال شباب بلوزداد، باشگاه فوتبال اتحاد الحراش، و باشگاه فوتبال مولودیه قسنطینه اشاره کرد.