قزل قیه

قزل قیه

معنی کلمه قزل قیه در لغت نامه دهخدا

قزل قیه. [ ق ِ زِ ق َ ی َ ] ( اِخ ) دهی جزء دهستان هیر بخش مرکزی شهرستان اردبیل واقع در 26 هزارگزی جنوب خاوری اردبیل و 6 هزارگزی شوسه اردبیل به هیر. موقع جغرافیایی آن کوهستانی و معتدل است. سکنه آن 390 تن. آب آن از چشمه و محصول آن غلات و حبوبات. شغل اهالی زراعت و گله داری است. راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).
قزل قیه. [ ق ِ زِ ق َ ی َ ] ( اِخ ) دهی از دهستان حومه بخش شاهین دژ شهرستان مراغه واقع در 20 هزارگزی شمال خاوری شاهین دژ و 20 هزارگزی شمال خاوری راه ارابه رو شاهین دژ به تکاب. موقع جغرافیایی آن کوهستانی و هوای آن معتدل سالم است.سکنه آن 370 تن. آب آن از چشمه و محصول آن غلات ، کرچک ، بادام ، حبوبات. شغل اهالی زراعت و گله داری و صنایع دستی زنان جاجیم بافی است. راه مالرو دارد. سه محل به فاصله 1500 گز به نام قزل قیه بالا و پائین و وسطمشهور است. سکنه قزل قیه وسط 115 تن و قزل قیه پایین 112 تن میباشد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).
قزل قیه. [ ق ِ زِ ق َ ی َ ] ( اِخ ) دهی جزء دهستان رازلیق بخش مرکزی شهرستان سراب واقع در 9 هزارگزی شمال سراب و 9 هزارگزی شوسه سراب به اردبیل. موقع جغرافیایی آن جلگه و معتدل است. سکنه آن 255 تن. آب آن از چشمه و محصول آن غلات ،حبوبات ، محصول دامی. شغل اهالی زراعت و گله داری است. راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).
قزل قیه. [ ق ِ زِ ق َ ی َ ] ( اِخ ) دهی جزء دهستان قلعه برزند بخش گرمی شهرستان اردبیل واقع در 30 هزارگزی جنوب باختری گرمی و 6 هزارگزی شوسه گرمی به اردبیل. موقع جغرافیایی آن جلگه و گرمسیر است. سکنه آن 60 تن. آب آن از چشمه و محصول آن غلات و حبوبات. شغل اهالی زراعت و گله داری است. راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

معنی کلمه قزل قیه در فرهنگ فارسی

دهی جزئ دهستان قلعه برزند بخش گرمی شهرستان اردبیل واقع در ۳٠ هزار گزی جنوب باختری گرمی و ۶ هزار گزی شوسه گرمی اردبیل و موقع جغرافیایی آن جلگه و گرمسیر است .

معنی کلمه قزل قیه در دانشنامه عمومی

قزل قیه (چاراویماق). قزل قیه یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان چاراویماق مرکزی بخش مرکزی شهرستان چاراویماق واقع شده است. این روستا ۱۰۶ نفر جمعیت دارد.

جملاتی از کاربرد کلمه قزل قیه

تپه و قبرستان توکلی دمئی مربوط به هزاره دوم قبل از میلاد است و در شهرستان نمین، بخش آبی بیگلو، روستای قزل قیه واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۲ بهمن ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۷۳۹۵ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.